Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk tersanecilere umut ışığı
Hamburg'da fuara katılan Türk tersaneciler global krizle gelen gemi yapım sektöründeki kriz için offshore rüzgar enerji parklarından umutlu.

Hamburg'da düzenlenen dünyanın en büyük gemi yapım, makine ve yan sanayi fuarı SMM'ye, 18'i Türkiye Ekonomi Bakanlığı'nın 'Milli Katılım' çatısı altında olmak üzere toplam 48 Türk şirketi de katıldı. Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Ticaret Ataşeleri Şevket Ilgaç ve Nart Baybars Erdem ile Türk şirketlerini ziyaret ettiler.

Başkonsolosluk heyeti Ekonomi Bakanlığı için Türk şirketlerin fuar organizasyonunu yapan İstanbul İhracatçı Birlikleri Başkanı Başaran Bayrak, Genel Sekreteri Dr. Yasemin Demirdağ, Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzmanı Pınar Özpak ve Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Genel Sekreteri Süheyl Demirtaş ile görüşüp sektördeki son durum hakkında bilgi aldı.

Yan sanayi iyi, gemi inşa kötü

Başaran Bayrak, global krizin Türk tersane sektörünü de etkilediğini belirterek, 'Gemi inşasında bir düşüş dolayısıyla pazar kaybı var. Buna karşın tamir, bakım ve yan sanayi de gayet iyi durumdayız. Bu tip fuarlar yeni temaslar ve pazarlar kazanmak için önem taşıyor' dedi.

Offshore tersaneler için çıkış olabilir

GİSBİR Genel Sekreteri Süheyl Demirtaş gemi inşasında ciddi gerilemenin tersanelerin rüzgar enerjisi sektöründe kullanılan offshore panel üretimine geçerek hafifletilebileceğini belirterek, 'Offshore çok ciddi bir pazar. Bu sektörde gemi gemi inşadan çok daha büyük miktarlar dönüyor. Türk tersaneleri için offshore önemli bir çıkış olacağı, gibi ülkemizde henüz olmayan bir teknolojiyi de kazandırmış oluruz. Bu konuda ekonomi bakanlığından bir platform kurulması için destek bekliyoruz' dedi. Türk tersanelerin gemi tamir ve bakımda Akdeniz ve Avrupa'da en önde olduğunu belirten Demirtaş, 'Tersanelerimiz en büyük gemileri dahi bakıma alacak kapasitede' dedi.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 05.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LOTUS Shipping
 TGS Shipping Serv..
 İSTANBUL Denizcil..
 DOGANATA Denizcil..
 CAPELLA Denizcili..
 ARAZLAR Denizcili..
 ATASOY Grup Deniz..
 ASPET Gemi
 İÇDAŞ A.Ş.
 DMV Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim