Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Tarihi ''İnkılap Vapuru'' duruşmasına devam edildi
İnkılap Vapuru'nda kaçak kat çıkıldığı gerekçesi ile Yalova Belediyesi'nin tek taraflı olarak kira sözleşmesini feshettiği Atalay Turizm tarafından açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.





2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci celsesinde Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer ve gemi projesini yapan Özer Kaymak tanık olarak dinlendi. Firmanın kira sözleşmesinin iptali nedeniyle açtığı davanın duruşmasında Atalaylar Turizm vekilleri avukat Ali Kemal Gülay ve Mustafa Osmanoğlu ile Yalova Belediyesi'ni temsilen avukat Ali Güler ve firma sahibi Sadrettin Atalay da hazır bulundu.

Başkan Koçal verdiği ifadede önceki belediye yönetimi döneminde vapurun Yabeltaş'a ihale edildiğini daha sonra sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiğini hatırlattı. Ardından yine belediyeye dönen geminin ihaleye çıkarıldığını aktaran Koçal, "İnkılap Vapuru, meclis kararınca yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkarıldı. İlk ihaleye katılım olmadı. Sonraki ihaleyi kazanan firma ile sözleşme yaptık. Sözleşme gereği de vapur, şirkete teslim edildi" diye konuştu.

3-4 ay sonra firmanın sözleşmeye aykırı şekilde davrandığından dolayı İmar Müdürlüğü'nün tutanak tanzim ettiğini kaydeden Koçal, "Yapılan işlem İnkılap Vapuru'na sözleşmeye aykırı olarak kat çıkılmasından kaynaklanıyor. Sözleşme, yaşanan gelişmeler nedeniyle encümen tarafından feshedilmiştir" dedi.

Davacı firmanın vekili avukat Gülay'ın sorularını yanıtlayan Koçal, daha önce bazı yayın organlarında çıkan sözlerin kendine ait olduğunu kabul etti. Konuyla ilgili dönemde Bayındırlık Bakanlığı'ndan görüş aldıklarını da aktaran Koçal, "Bakanlığa bunun yapı mı yoksa gemi mi olduğuna dair görüş sorduk. Gelen yazıda bize bunun bir yapı olduğu bildirildi. Biz de yapı olarak buna kaçak kat çıkıldığı için gerekeni yaptık" dedi.

Kedilerine firma tarafından resmi bir projenin sunulmadığını belirten Koçal,

"Bize buranın resimlerini gösterdiler biz de şifahen görüşlerimizi bildirdik. Firma yetkililerine siyasi baskı nedeniyle burayı mühürlediğimizi de söylemedik" şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Özsümer de kendilerine resmi olarak bir projenin gelmediğini anlattı. Vapurdaki kaçak katlarla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını ifade eden Özsümer, firmanın kesinlikle kendi bilgileri dışında çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Vapurla ile ilgili projeyi hazırlayan gemi inşaat mühendisi Özer Kaymak ise gemi projesinin Türk Loydu Vakfı ve Gemi Mühendisleri Odası'ndan proje onayını aldığını belirterek şunları kaydetti:

"Biz çalışmalarımızı hep gemi üzerine yaptık. Daha sonra geminin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine kayıtlı olduğunu gördük. Gemi tespitini çıkardık. Proje onaylanmadan sadece ön hazırlıklar yapıldı. Proje belediyeye sunuldu ve ruhsat müdürlüğünden de belge alındı fakat tarihini hatırlamıyorum. Geminin mühürlendiğini duydum fakat herhangi bir yerde mühür görmedim ve çalışmalar devam etti."

Kaymak, mühürlenme konusunu Özsümer'e sorduğunu dile getirerek, "Bana mühürlenmenin usulen olduğunu söyledi" dedi. Özsümer ise, "Usulen mühürlediğimizi söylemedim. Bizim yapmak zorunda olduğumuzu fakat kendileri proje çalışmalarını tamamlamaları gerektiğini ifade ettim" diye konuştu.

Bunun üzerine davacı vekili Gülay, "Hakim, tanığın tanıklığı esnasında yalan söylediği veya menfaat temin ederek tanıklık ettiği hakkında yeterli delil veya emare elde ederse bir tutanak düzenler ve bu tutanağı derhal Cumhuriyet başsavcılığına gönderir" hükmünün yer aldığı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 264'üncü maddesine göre tanıklar Koçal ve Özsümer hakkında işlem yapılmasını istedi.

Söz konusu kanun maddesine göre işlem yapılması talebini reddederek tarafların esas hakkında yazılı olarak başvuruda bulunması için 15 günlük süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

-İnkılap Vapuru-

Dünyanın son dört buharlı gemisinden biri olarak bilinen tarihi vapur, 1961'de İskoçya'nın Glasgow kentinde inşa edildi. O tarihten sonra İstanbul Boğazı'nda şehir hatları vapuru olarak çalışan İnkılap Vapuru'nun adı İstanbul ile özdeşleşti. 2009'da İDO'dan satın alınarak Yalova'ya getirilen tarihi vapurda başlatılan restorasyon işlemleri belediye yönetiminin değişmesi ve firmaya olan borçlar nedeniyle durdu.

Yeniden yapılan ihaleyi kazanan Atalaylar firması, vapurun üzerine kat çıkınca belediye tarafından çalışmalar durdurulmuştu.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 06.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KADIOĞLU Denizcil..
 DERİN Gemi işl.sa..
 AE Medya Turizm İ..
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 UZMAR Uzmanlar De..
 LUNA Roro
 ASYA Nakliyat Ve ..
 MARİNMET Deniz İn..
 TUNCMETE Denizcil..
 ORION Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim