Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'TCGS Yaşam' törenle denize indirildi
RMK Marine'in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği dört adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi'nin dördüncüsü olan "TCSG Yaşam" törenle denize indirildi.
Türk özel sektör tarihindeki en büyük muharip gemi projesini üstlenen ilk tersane olan RMK Marine tarafından inşa edilen "TCSG Yaşam"ın denize iniş töreni, Savunma Sanayi Müşteşarı Murad Bayar, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu ve Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Kudret Önen, savunma sanayinin geliştirilmesi için özel sektör ile yapılan işbirliğinin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Serinin dördüncü ve son gemisi Yaşam'ı da denize indirmekten büyük mutluluk duyuyoruz."dedi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyacı çerçevesinde açtığı dört adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi'nin inşa ihalesini kazanarak, özel sektör tarihindeki en büyük muharip gemi projesini üstlenen ilk tersane olan RMK Marine, proje kapsamında inşa ettiği dördüncü ve sonuncu gemi "TCSG Yaşam"ı düzenlenen törenle denize indirdi.

İlk üç Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Dost, Güven ve Umut, deniz testi / kabul aşamasında bulunuyor. Gemilerin tümünün 2012 yılında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edilmesi planlanıyor.

Kudret Önen: "Ülkemizde katma değer yaratan, araştırma geliştirmeye kaynak ayıran, istihdam yaratan sanayi sektörlerinin desteklenmesi çok önemli."

TCSG Yaşam gemisinin denize iniş töreninde konuşan Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen projeye ilişkin sözleşmenin 2007 yılında RMK Marine ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında imzalandığını ve Proje'nin diğer gemileri Dost, Güven ve Umut'un Deniz testi/Kabul aşamasında olduğunu hatırlatarak, RMK Marine'de projenin dördüncü ve son gemisi TCSG Yaşamın denize iniş töreninde birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Önen, "RMK Marine olarak gerçekleştirdiğimiz kalite ve kapasite yatırımlarımızla, bugün geldiğimiz noktada, ülkemizin askeri gemi inşasında proje üreten, teknoloji yaratan, inşa sonrası ürünlerinin servisini, bakımını üstlenen bir tersane konumundayız. Yatırımlarımıza ara vermiyoruz. Savunma sanayii sektöründe, uzmanlaşmış insan kaynağını daha da geliştirmek ve büyük savaş gemileri de dâhil olmak üzere her türlü askeri gemiyi inşa etmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halen ihale değerlendirme sürecinde olan Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD), RMK Marine'in özgün yerli tasarımı ile ana yüklenici olmayı hedeflediği askeri projelerin başında geliyor. Diğer taraftan, Milgem projesinin devamı olan Milgem-S projesi için Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca teklif istenen iki tersaneden birisi olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. " dedi.

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemilerinin Özellikleri:

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi kapsamındaki gemilerin, her biri 88 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde ve 1700 ton ağırlığa sahip. Boyutları ve kapasite yönü ile bakıldığında "korvet sınıfı" gemiler ailesine mensup olan bu gemiler; arama kurtarma görevlerinin yanı sıra karakol, kaçakçılığı önleme, yangın söndürme, kirlenmeyi önleme gibi konularda da faaliyet gösterecek şekilde donatılıyor.

Gemiler, saatte 22 milin üzerinde hız yapabilmekte ve helikopterle operasyon kabiliyeti ile üstlenebilecekleri tüm görevleri tam olarak yerine getirebilecek donanıma sahip olacaklar.

Proje kapsamında komuta kontrol sistemi yazılımı ve donanımı, elektro optik direktör, haberleşme sistemleri, cayro sistemleri, atış kontrol sistemleri ve konsollar gibi önemli askeri sistemlerin, yurtiçinde milli kabiliyetlerle tasarımı ve üretimi gerçekleştirildi.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 13.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ETA Petrol A.Ş.
 MOBYDİCK Yat
 EMİROĞLU Denizcil..
 ORIENT Shipping C..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 EGE BİRLİK Taşıma..
 SERVER Denizcilik..
 MCE KARGO
 BEYTUR Turizm
 KADIOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim