Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Suriye'ye silah taşıyan gemi Türkiye'de
Times Gazetesi, Suriye'deki muhaliflere silah taşıyan Libya bandıralı bir geminin Türkiye'de olduğunu iddia etti ve kargonun Türkiye'de Müslüman Kardeşler örgütüyle bağı olan İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan kişilerce teslim alındığını ileri sürdü.

Türkiye'nin, Suriye'deki muhaliflere silah sevkiyatında rol aldığı yönündeki iddialar devam ediyor. Times Gazetesi, Suriye'deki muhaliflere silah taşıyan Libya bandıralı bir geminin Türkiye'de olduğunu iddia etti ve kargonun Türkiye'de Müslüman Kardeşler örgütüyle bağı olan İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan kişilerce teslim alındığını savundu.

İngiliz Times Gazetesi, Suriye'deki muhaliflere verilmek üzere ayaklanmaların başlamasından bu yana gönderilen en büyük silah sevkiyatını taşıyan Libya bandıralı bir geminin Türkiye'nin İskenderun limanına demir attığını ileri sürdü.
Gazete, Özgür Suriye Ordusu'nun, silahların, şu anda aleyhine giden durumu tersine döndürmesine yeteceğine inandığını belirterek yüzde 80'i şimdi Suriye'ye varan silahların muhaliflerce eşit paydalara ayrılmasının tasarlanmış olduğunu, ama bunun yerine kargonun Türkiye'de Müslüman Kardeşler örgütüyle bağı olan İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan kişilerce teslim alındığını iddia etti.

BBC'nin yansıttığı haberde, haber hakkında bir yorum kaleme alan Sheera Frenkel, bu gelişmenin Suriye içinde savaşan, aralarındaMüslüman Kardeşler örgütünün de bulunduğu grupların çekişmesine ayna tuttuğunu belirtti.
Müslüman Kardeşler'in gücünün arttığına dikkat çeken Frenkel, kendisine konuşan bir Özgür Suriye Ordusu eylemcisinin "Silahlar vardığı anda neyin nasıl olduğu belliydi. Müslüman Kardeşler, Türkiye'deki aracıları sayesinde hem silahlara, hem de gemiye el koydu. Bu da örgütün para ve silah karşılığında nüfuz satın aldığının göstergesi" dediğini aktardı

Haberdar.com

Eklenme tarihi: 14.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SANOVEL İlaç
 KAYIKHANE
 NAUTİLUS Diving
 SAROS Dalgıçlık H..
 İSKENDERUN Deniz..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 ÇAĞATAY Denizcili..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 ASLI Deniz Taş. V..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim