Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiadamı ihtiyacı her geçen gün artıyor !
Antalya Liman Başkanı Burak Bulut, son yıllarda sürekli büyüyen denizcilik sektöründe gemi adamı ihtiyacının her geçen gün arttığını söyledi. Bulut; gemi adamlığı ve tayfalık sınavının 21-22 Eylül tarihinde Antalya'da yapılacağını kaydetti.

Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu ziyaret eden Antalya Liman Başkanı Burak Bulut, gemi adamlığının son yıllarda oldukça talep gören bir sektör olduğunu belirtti. Türk Deniz Ticaret Filosu'nun sürekli bir büyüme gösterdiğini belirten Bulut, bu büyümeye paralel olarak gemilerde çalışacak olan gemi adamı ihtiyacının da arttığını söyledi. Gemi adamı olmak için belirli şartlar arandığını belirten Bulut, "Gemi adamı olmak için en az ilköğretim mezunu olması, 17 yaşından büyük olması, belirli suçlardan hüküm giydiyse, cezasını tamamlayıp, üzerinden 2 sene geçmiş olması, Gemi adamları için gerekli sağlık koşullarına haiz olmak, Fiziksel ve fizyolojik testlerden başarıyla geçmiş olması ve gemi adamı olur raporu alması gerekiyor" dedi.

Gemi adamlığı için gerekli şartları taşıyanların 5 temel gemi adamlığı kursundan birine katılması gerektiğini belirten Antalya Liman Başkanı Burak Bulut, "240 saatlik kursun ardından düzenlenen sınavda başarı gösterenler Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından büyük liman merkezlerinde düzenlenen gemi adamları ve tayfası sınavından da başarıyla geçmesi gerekiyor" dedi. Bulut, gemi adamları ve tayfası sınavının Antalya'da 21-22 Eylül tarihinde yapılacağını kaydetti.

Gemi adamı belgesi alanlardan her 5 yılda bir çalışma belgesi istediklerini ifade eden Burak Bulut; "Gemi adamı belgesine sahip olanlar, 5 sene de en az 1 sene gemici olarak çalışmak zorundadır. Bunu ibraz edemeyenlerin belgeleri iptal edilir" diye konuştu. Son zamanlarda gemi adamlığı belgesi konusunda vatandaşlarda bir şüphe oluştuğunu belirten Burak Bulut, "İnsanlar kendisine ait 6-7 metrelik teknelerde haftada 1-2 gün olta balıkçılığı yapmak için gemi adamlığı belgesi almaya çalışıyor. Eğer amatör balıkçılık yapılacaksa, gemi adamlığı belgesi yerine Amatör Denizclik Federasyonu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden belge almak yeterli olur" dedi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'da Manavgat'ın sahil şeridi ve imkanlarının iyi değerlendirilmesinin önemli olduğunu kaydetti.
Haberler.com

****************************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:

29.08.2012 - 7 bin gemi adamına ihtiyaç var !


Eklenme tarihi: 20.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ


ne ıhtıyacı!!
boyle yalan haberlerle genc kardeslerımızı kandırmayalım.calısmaktan sogutmayalım.bızlerın maaslarını verdınızde yenı ınsanlaramı ıstıhdam saglıycaksınız.denızde calısan ınsanların maaslarını odemezsenız bızde boyle denıze cıkmayız sızde personel yok dersınız.suan pıyasadakı denızcılerın %60 gemılere gıtmıyor bu oran dahada artıcak.ben 3000 dolar maasa gıtmektense karada suan 1800tl maas ıle calısıyorum tek sebebı son 3 fırmamda ıtf dahıl herseyı yaparak zar zor maas aldım sımdı ıse her ayın basında takır takır maasımı alıyorum bana yetıyor.benım gıbı ısı bılen kafası calısan kımse denızde calısmıycak.sadece elınden hıc bır ıs gelmeyen hayatta basarısız ınsanlarımız denıze cıkıcak.afrıkalarda araplarda ac kalacak susuz kalacak maas almayan ve bu sartlara ses cıkarmayan ınsanlarımız maalesef bu sektorde surunecekler.

Yazan: cano yetero - 23.09.2012 14:59:12


Kimseyi kandırmayalım
Bu denizcilik işi iş bilmez armatörler sayesinde bitti!..Çalışanın Hakkını vermeyerek bu işler olmaz, kalifiye adam yetiştirilemez.Ben şahsen çevremde herkesi uyarıyorum.AMAN HA ÇOCUĞUNUZU BU İŞE BULAŞTIRMAYIN diyorum.Neme lazım sonra "Beddua ve Ah" almakta var bu işlerde
Yazan: Ahmet Uzun - 23.09.2012 10:40:51


Hikaye
Tayfaların durumu çok mu iyi de teşvik ediyorsunuz.Aldıkları paralar ortada verilen iş ilanları ortada.Karada da kazanılıyor bu ücretler.İşkembeden atmakla olmuyor bu işler.
Yazan: Denizci - 22.09.2012 22:51:41


Hangi ihtiyaç ?
Hangi ihtiyaç şuradaki ilanları inceleyelim kaç ayda kaçtane vardiya zabiti ilanı verilmiş ? Ne kadar maaşa verilmiş.İhtiyaç olan piyasada koşullar böyle mi olur ? Daha okulda okuyorken goc lu stajyer olarak 2000 dolar veriyorlardı dünkü ilanda vardiya zabitine 1750 dolar vermişler. Balon haberler yayıp liseye üniversiteye girecek çocukları kurslara çekiyorlar insanların hayat düzenini bozmayın.
Yazan: özgür - 21.09.2012 10:07:22




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALYONCU RoRo Shi..
 DESTİNA Deniz Taş..
 AVMAN Deniz Tic. ..
 CREWMEDITERRENIAN..
 ORCA Denizcilik N..
 BAKAN Denizcilik
 NEVMAR Denizcilik..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 MOBYDİCK Yat
 BERRGANİ Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim