Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Akdeniz MoU toplantısı İzmir'de başladı
Akdeniz Liman Devleti Kontrolü Memorandumu (Akdeniz MoU) 14. Komite Toplantısı bugün İzmir’de başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel MüdürüCemalettin Şevli’nin açılış konuşmasını yaptığı toplantı 3 gün sürecek ve 11 Ekim 2012’de sona erecek.

Akdeniz MoU Komite Toplantıları, 11 Temmuz 1997 tarihinde imzalanan “Akdeniz Bölgesinde Liman Devleti Kontrolü Konusunda Varılan Anlaşma” gereği her yıl düzenleniyor.

Akdeniz Liman Devleti Kontrolü Memorandumu kapsamında İzmir Liman Başkanlığı sorumluluk ve yetki alanında yapılan yoğun denetimler ve İzmir Limanı’nın yüksek deniz ticareti potansiyeli ile beraber, İzmir’in tarihi güzellikleri ve bulunduğu coğrafya da göz önüne alınarak, anılan toplantıya İzmir’de ev sahipliği yapılması hususunda Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanlığı tarafından karar verildi.

Bugün İzmir’de başlayan toplantıya, Akdeniz MoU Sekreteryası, bilgi işlem merkezi ve üye ülke temsilcileri ile birlikte uluslararası denizcilik kuruluşlarının temsilcileri katılıyor.

Türkiye’nin taraf olduğu Akdeniz ve Karadeniz Liman Devleti Kontrolü Memorandumları çerçevesinde, Türkiye limanlarına gelen yabancı bayraklı gemilerin seyir, can, mal ve çevre emniyeti standartlarına uygunluğu denetlenmekte olup, uygun bulunmayan standart altı gemilere, uygunsuzluğunu gidermesi için idari ve teknik yaptırımlar uygulanıyor.

İzmir’de gerçekleştirilen toplantıda, Memorandumun idari ve teknik altyapı konuları, IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü) kuralları çerçevesindeki gemi denetimlerine ilişkin teknik konular, gemilerin denetlenmesine ilişkin bölgesel işbirliğinin arttırılması, Memorandum çerçevesinde yapılan Liman Devleti Kontrolleri ve sonuçlarının değerlendirilmesi, ilgili uluslararası dış kuruluşlardan gelen taleplerin incelenmesi ve Akdeniz Bölgesinde REMPEC tarafından uygulanan SAFEMED I ve II projeleri ile ilgili konular görüşülecek olup, ülkelerin yıllık çalışma raporları da değerlendirilerek sürekli gelişen bir Akdeniz MoU için ilgili teknik çalışmalar yapılıyor.

Türkiye’nin de kurucu üyesi bulunduğuz Akdeniz Liman Devleti Kontrolü Memorandumu kapsamında, Akdeniz bölgesinde yapılan denetimler neticesinde, denizlerde kirliliğin önlenmesi ve denizde seyir, can ve mal emniyetinin üst düzeyde korunması bakımından önemli bir katkı sağlanmakta olup, dünyadaki diğer Memorandumlara da öncülük ediliyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bugün İzmir’de başlayan Akdeniz Liman Devleti Kontrolü Memorandumu (Akdeniz MoU) 14. Komite Toplantısı için “Eğitimli dinamik bir denetim personeline sahip olmamız, yılda ülkemiz limanlarında (taraf olduğumuz Akdeniz ve Karadeniz MoU kapsamında) 2000’e yakın denetim yapmamız, Ülkemizin en büyük kurucu üye ülke olarak lider ülke pozisyonunda bulunması ve ayrıca diğer ülkeler tarafından da örnek alınmamız gurur vericidir” açıklamasını yaptı.

Ulaşımonline

Eklenme tarihi: 09.10.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CEVAHİR Kara ve D..
 EGETAN Denizcilik
 NİKMARİNE
 İLKE Denizcilik
 ALFEKS ALESTA Den..
 CAPT.ELSEK Intern..
 MONO Denizcilik
 İSKOLDEN A.Ş.
 ERDEMLER Denizcil..
 GRANMAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim