Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Sokak köpeklerini gemilerle götürüyorlar iddiası
Sosyal paylaşım sitelerinde, birkaç gündür Pendik civarında kedi ve köpeklerin bir gemiye konularak götürüldüğü iddiası üzerine hayvanseverler harekete geçti.

Gerçek mi, provokasyon mu? Korkunç iddia o gemiyle birlikte demir aldı!

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Hülya Yalçın'ın "acil" geçtiği nota göre Tuzla Ve Pendik'te köpekler toplanarak bir gemiyle Filipinler'e gönderilecek ihbarı alındı.

Hülya Yalçın tarafından geçilen notta, "Az önce telefonuma gelen ihbar üzerine deniz polisi ve liman polisi ile görüştüm. Maalesef bilgiler doğru. Ancak gemilerin karaya demir atarak bağlanması halinde kara yerel emniyeti görevli olduğu için onlar müdahale edemiyor. Yarın ilk iş Tuzla Kaymamakamlığı, Pendik Kaymakamlığı ve Emniyet İlçe md.lerine yazı yazarak, hatta bizzat gidip başvurarak durumu bildirmek gerekiyor. Ayrıca Tuzla ve Pendik bölgesinde sokaklardaki köpekleri toplayan ve 50 lira 100 lira karşılığında bu tayfalara yiyecek olmak üzere satan gençlerden kurulu ekipler olduğu bilgisi geldi. Şu an gerekli yasal yolların tamamını devreyesokabilmek için yapılacakları toparlamaya çalışıyorum. Erken saatte duruşmam var ama bütün gece bunu toparlayacağım" ifadeleri yer aldı.

İnternet sitemize gelen bir başka ihbarda ise söz konusu geminin isminin "thea_K" olduğu bilgisi verildi.

HABERTURK.COM'un ulaştığı emniyet yetkilileri, ihbarı doğrularken ihbarcının verdiği bilgi doğrultusunda yapılan ilk incelemelerde bahsi geçen gemiye rastlanmadığı fakat araştırmaların sürdürüldüğü bilgisini verdi.

Haçiko isimli hayvan hakları kuruluşu yetkilileri olay yerine gitti. Birçok aktivistin emniyet ve diğer yetkili kurumları telefon ve mail yağmuruna tuttuğu belirtiliyor.

HAÇİKO SAVCILIĞA GİTİ

Hayvan hakları derneği Haçiko'nun yetkilisi Okan Oflaz HABERTURK.COM'a, hayvanseverlerle birlikte suç duyurusunda bulunmak üzere savcılığa gittiklerini, çünkü mevcut durumda bahsi geçen gemiye alınmalarının sözkonusu olamadığını, bu nedenle de gerekli yasal prosedürü takip ettiklerini açıkladı. Oflaz, Deniz Koruma'nın olayı doğruladığını da ekledi.

Bölgede toplanan hayvan hakları aktivistleri arasında geçtiğimiz günlerde kendi beslediği 150 köpeğinin bir anda kaybolduğunu söyleyen hayvanseverin de bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Ayrıca Haciko uyesi Zuhal Ardahanli tarafından konuyla ilgili bilgilendirilen Orman Bakanlığı Su İşleri Daire Başkanı Nurettin Taş'ın emniyete konunun soruşturulması talimatı verdiği belirtiliyor.

ANKARA ALARMA GEÇTİ!

Okan Oflaz ise ilerleyen saatlerde HABERTURK.COM'a verdiği bilgide Orman ve Köy İşleri Bakanlığı ile Koruma ve Güvenlik Bakanlığı'nın harekete geçtiğini, görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.
Geminin limandan ayrıldığı yönünde gelen bilgilere rağmen gemiyi geri döndürmeye çalıştıklarını söyleyen Oflaz, konuyla ilgili Ankara'nın takipte olduğuna da dikkati çekti.

SAAT: 16.39 itibariyle: Hayvan hakları savunucusu Gizem Kükrer'in açıklaması: "Liman Başkanı ile şimdi görüşmeden çıktık. Buradan Pazar günü hareket etmiş Theak adında Filipinli bir gemi var. Geminin içinde Filipinli ve Koreliler varmış. Gemi şu an uluslararası suda seyrediyor ve durdurularak içinin aranması için yol aranıyor. Kötü haber, eğer köpekler içindeyse bu geminin, biz onlara müdahale edene kadar yok edilebilirler. Çare arıyoruz"

HAYVİST: İHBAR DOĞRU DEĞİL, PROVOKASYON

Öte yandan, bir diğer hayvan hakları derneği olan Hayvist ise Facebook sayfasından ihbarların doğru olmadığı, hayvanlarla ilgili son yasal düzenlemelerin provoke edildiğini duyurdu.

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI: BÖYLE BİR ŞEY YAPMAK İSLAMİ DEĞİL

Konuyla ilgili açıklama yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şunları söyledi: "Sosyal medyada yer alan iddia gerçeği yansıtmıyor. Bu dedikoduyu yayanları esefle kınıyorum. Tuzla, Pendik ve Maltepe sahillerinde Uzakdoğu ülkelerine ait gemilerin demirlediğini ve buralardan köpeklerin toplanarak götürüldüğüne dair bir mesaj aldık. Oldukça da güldük bu hadise karşısında. Çünkü böyle bir şey yapabilmek için bir liman ve limanla birlikte ciddi bir prosedür gerektirir. Böyle bir şeyi yapmak da ne insanidir, ne de İslami'dir.

Hiçbir ‘izm'e de sığdırmak mümkün değil. Ama böyle bir galat-ı meşhur yayıldı. Böyle bir şey söz konusu değil. Tuzla'da böyle bir liman yok, Maltepe'de yok, Kartal'da yok. Böyle bir haberin yayılması bizi üzdü. Böyle bir şeyin belirtisi dahi yok. Önceden ‘Tuzla tersaneler bölgesine Uzakdoğu gemileri gelince köpeklerin sayısı azalıyor' diye bir efsane duyardık."

"ÜSTÜ BAŞI KAN İÇİNDE BİR ADAM..."

Buna karşılık HAYVANSEVER GAZETESİ'nden Üner Muslukçu'nun Facebook sayfasından paylaştığı Eren Demirci isimli kişiye ait mesajda: "Biz botla geminin yanına yaklaştık, elinde bıçaklı üstü başı kan içinde bir adam Çince bişeyler söyledi. arkadan köpek havlamaları duyuluyordu. Yanımızdaki arkadaş fenalaştı şu an acil servisteyiz. Arkadaşın durumu belli olunca geri döneceğiz. Çok korkunçtu" ifadeleri dikkat çekti. HABERTURK.COM'a konuşan Üner Muslukçu, olay yerinde çok sayıda hayvanseverin olduğunu, ihbarın gerçek olup olmadığının anlaşılması için mutlaka gemilerin aranması gerektiğini belirtti. Muslukçu, "Bugün gemilere girilmesini bekleyeceğiz ama dün 2 Filipin gemisi ayrılmış oradan, onları da diğer ülkelerde arattırmak gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Bu arada ünlüler de konuyla ilgili twitter'da harekete geçti. Ömür Gedik, bölgedeki tüm gemilerde arama yapılacağı bilgisini bir tweetle duyurdu. Ayrıca Gedik'in tweetine göre Emniyet, hayvanların gemilerde yüklü olduğunu da doğruladı.

"BAKANLIK İZİN VERDİ 2 FİLİPİNLİ GEMİ VAR"

Son olarak Tuzla'da iddia edilen olayın yaşandığı bölgede olan hayvanseverlerden Nilüfer Erol, Facebook sayfasından gönderdiği mesajda şu bilgileri paylaştı: Bakanlık izin verdi, 2 filipinli gemi var, demir almis gözüküyor dün, ancak denizde arama yapılacak! Gemilere çıkıyoruz, bilgi deniz mdce doğrulandı.

Nilüfer Erol, Pendik marinada olduklarını, botlarla denizde arama yapıldığını belirtti.

HABER SES GETİRDİ

Olayla ilgili haberler sosyal medyada paylaşılmaya başladıktan sonra Twitter'da #TuzladaKatliamVar tagi trend topic oldu.

HaberTürk

Eklenme tarihi: 12.10.2012




Share |




YORUMLARINIZ


bunu yapanları
cırılcıplak soyup boyunlarına tasma takıp taksim meydanında teşhir edeceksin.

Yazan: hızır taşlı - 19.10.2012 17:59:33


malesef cinde
kedi köpek eti yeniyor kurba tosba yeniyor bizim milletimiz yoktan varetme kültürü ağır basan millet kedi köpek gibi hayvanlar yok yere kaucuk karşılıgı var edilir takas edilir. sonunda buda ihrac hiçbir değeri olmayan sokaklarda can veren belediye tarafından kısırlaştırılıp vurulan zehirlenen bunun birde islami boyutu var boynuzsuzu boynuzlusundan diye devam eden.
Yazan: hızır taşlı - 19.10.2012 17:53:27


hayvan
madem bukadar duyarlı insansınız başıboş hayvanlar için barınak yaptırın son model arabalar yatlar katlar almasını biliyorsunuz güldürmeyin adamı ki siz ilk önce isanlara işçilere adil düzen sağlayın çifte standart torpil adam kayırma adaletsizlik ilk önce insan haklarını savununki savunmaya çalıştığınız zavallı hayvanları tabi savunabilirseniz okuduklarımdan anladığım kadarıyla ne yazıkki inandırıcı olsun şovenizimvari olmasın bilmem anlatabildimmi
Yazan: fatih demir - 17.10.2012 23:41:17




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 POLATHANE Denizci..
 AKAR Shipping
 ÜÇEL Denizcilik A..
 UNIMARIN Denizcil..
 GÜLHAN Denizcilik
 FATOGLU Gıda San...
 ASYELKEN Gemi Ace..
 NOVA Gemi Acentel..
 SUDE Denizcilik
 CİNER Marine Ters..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim