Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bizim başkanlığımıza kalmadan limanları açın
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, ülkesinin Avrupa Birliği dönem başkanlığını üstleneceği 2007 tarihinden önce, Türkiye'nin limanlarını Kıbrıs Rum kesimine açmasının iyi olacağını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'nin Rum kesimine limanlarını 2007'de Almanya'nın AB dönem başkanlığını üstlenmesinden önce açmasını istedi. Gül ise Rum kesimi lideri Tasos Papadopulos'un bu tavrı sürdürmesinin nedeninin AB olduğunu, Türkiye'nin atılabilecek tüm adımları attığını ifade etti. Steinmeier, BM Güvenlik Konseyi ve AB üçlüsünün önceki gün Viyana'da yaptığı kritik İran toplantısının ardından dün sabaha karşı 04:00 civarında Ankara'ya geldi. 2 saatlik uykunun ardından dün sabah temaslarına Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşerek başlayan Steinmeier, daha sonra Dışişleri Bakanı Gül ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüştü. Ankara'ya, AB ile müzakere sürecinin başarılı geçtiğini söyleyen Steinmeier, Kıbrıs konusunda net bir mesaj verdi: "Ek protokolün uygulanmasının 2007'de Almanya'nın dönem başkanlığını üstlenmesinden önce halledilmesini istiyoruz. Bu konuda çabalarımızı sürdürmekte kararlıyız." Steinmeier, Türkiye'nin AB'ye ait olduğunu da belirterek, "Hepimizin niyeti, Türkiye'nin AB'ye üye olması için müzakereleri olumlu şekilde sonuçlandırmaktır'' dedi. Ülkesinde hükümetin göreve başlamasının üzerinden 6 ay geçtiğini ve bu sürede Türkiye ile çoksağlam ilişki kurabildiklerine işaret eden Alman Bakan'ın, "İki ülke arasında kurduğumuz ilişkiyi birkaç önemli ülke daha kurabilmiş olsaydı, bölgedeki krizlerin birçoğunu görmemiş olurduk'' ifadesini kullandığı belirtildi. Dönem Başkanı Avusturya'nın yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde de Türkiye'nin performansından etkilendiklerine ilişkin izlenim aldıklarını ifade eden Steinmeier, AB içinde Türkiye ile müzakerelerin olumlu gelişmesi yolunda bir tutum benimsediklerini gözlediklerini söyledi. Steinmeier, tarama sürecinin çok olumlu devam ettiğini de kaydetti.

AIRBUS'I HEMEN YOLLAYIN

Bu arada Bakan Gül, Steinmeier'dan Türkiye'nin Almanya'dan sipariş ettiği Airbus'ları bir an önce yollanması için devreye girmesini istedi. İki Bakan'ın bu konudaki esprili diyaloğu şöyle geçti:
Gül: 36 tane Airbus siparişimiz var. 6'sı geldi, diğerlerini bekliyoruz. Fabrikaya söyleyin hemen yollasınlar. Daha fazla Airbus, daha fazla Alman turist demek.
Steinmeier: Evet tabii. Boeing'i tercih ederseniz belki Alman turistler Türkiye yerine başka yerlere gider. İki Bakan, karikatür krizinin ardından medeniyetle ittifakının sağlanması için iki Türkiye ve Almanya arasında bir dizi somut projede de anlaştı. Gül, bu çerçevede Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'i sonbaharda düzenlenecek kültürlerarası diyalog toplantısına davet etti.

Eklenme tarihi: 06.06.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DERIN Denizcilik
 PASİFİK Denizcili..
 ECA Ship Trade Co..
 DEN-TA Denizcilik
 KÖKSALANLAR Deniz..
 EMEK MARIN Ltd. S..
 MARMARA Denizcili..
 DENİZCİLER Turizm
 KARAN Gemi İşl. İ..
 DOGANATA Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim