Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
700 ton altınla kaybolan gemiye ilişkin ilginç iddia!
Rusya'da kaybolan 700 ton altın taşıyan geminin kaçırıldığı ortaya çıktı. Rus yetkililer olayı özenle araştırırken, bu detaylı planı kimlerin yaptığı büyük merak konusu.

Rusya'nın uzak doğusu Okhotsk denizinde şiddetli fırtınada 9 kişilik mürettebatı ile birlikte önceki gün kaybolduğu söylenen geminin kaçırıldığı ortaya çıktı. 700 ton altın cevheri yüklü olan geminin kimler tarafından kaçırıldığı ise gizemini koruyor. Önceki sabahtan itibaren bağlantısağlanamayan ve son bağlantısında yardım sinyali veren Amurskaya kuru yük gemisindeki cevherin değerinin yaklaşık 250 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

ÇOK CİDDİ BİR KAÇIRMA PLANI

Gemiyi bulmak için Novik adlı tanker ve iki balıkçı teknesi arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyordu. Ağır hava koşulları ve fırtına nedeni ile Be-200 kurtarma uçağı çalışmalarına aravermişti. Ama arama çalışmaları sırasında Rus istihbaratının aldığı bir bilgi olayın tüm seyrini değiştirdi. Dokuz mürettebatıyla Kiran limanından Okhotsk limanına doğru hareket eden geminin fırtınada kaybolmadığı, kaçırıldığı öğrenildi. Bu andan itibaren arama çalışmaları artırılırken, geminin kimler tarafından kaçırıldığı soruları da akla geldi.

KGB DE DEVREYE GİRDİ

Rus yetkililer "Geminin içinde 250 milyon dolardan daha fazla değerde altın cevheri bulunuyordu. Devlete ait bu maden işlenmek üzere Okhotsk'a gidiyordu. Bu çapta bir hırsızlığı yapmak için çok ciddi bir plan hazırlama lazım. En önemlisi de geminin ne zaman ne yüklenereden kalkacağı bilgisinin dışarıya sızması büyük skandal. Gemi içindeki mürettebatın bu işin içinde olduğunu düşünmüyoruz. Hatta onların hayatlarından endişe ediyoruz. Bu işin arkasında kim varsa bağlantıları çok güçlü olmalı" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturmayı Rus istihbarat örgütü KGB da bizzat takip ediyor.

ZOR ÖLÜM 3'Ü HATIRLATTI

Rusya'da altın yüküyle kaçırılan gemi Bruce Willis'in oynadığı Die Hard serisinin üçüncü filmini hatırlattı. Filmde Alman asıllı teröristler çaldıkları tonlarca altını yükledikleri gemiyi batırıyordu. Altınların suya gömüldüğü izlenimi oluşturan teröristler, tonlarca altını tırlarla kaçırarak izlerini kaybettirmeyi planlıyordu.
Habervakti

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ

29.10.2012 - 700 ton altın cevheri taşıyan gemi kayıp




Eklenme tarihi: 31.10.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADRASAN Denizcili..
 BERRAK Denizcilik
 BALU Yatçılık
 İSKENDERUN Deniz..
 BANDIRA Maritime ..
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 NAUTİLUS Diving
 TEKNOMARİN Denizi..
 DOĞANBEY Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim