Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Liman faciası davası başladı
Tekirdağ Limanı'nda geçen Mayıs ayında, feribottan indikten sonra iskeleden denize uçan otomobilde, çocuklarının düğün hazırlarını yapan dünürler Aysel- Vecdet Eriş ve Zeynep- Ahmet Gülhan çiftlerinin ölümleriyle ilgili açılan davada tutuksuz 5 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya, ’taksirle ölüme neden olma’ ve ’denetim ve denetleme görevini yerine getirmemek’ suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklar Tekirdağ Liman Başkan Vekili Resul Kazancı, Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdürü Ali Markal, Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, Gemi 2. Kaptanı Ertuğrul Çakır ile 3. Kaptan Rafet Pala katıldı.

Duruşmayı, denize düşerek ölenlerin çocukları Mustafa ve Selvi Gülhan çifti de izledi. Mahkeme heyeti sanıklardan Tekirdağ Liman Başkan Vekili Resul Kazancı hakkında il idare kurulundan yargılama izni alındıktan sonra savunmasının alınmasını kararlaştırdı.

LİMANDA 68 KİŞİ ÇALIŞMASI GEREKİYORMUŞ

Sanıklardan Liman İşletmeleri Müdürü Ali Markal savunmasında, denetim ve denetleme görevini yerine getirmediğinden yargılanmasına rağmen kendisinin bir kusurunun olmadığını söyleyerek, "Limanın özel Akport şirketinden Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne (TDİ) devri yapıldı. Ama liman TDİ tarafından tam olarak teslim alınmadı. Ben bu süreçte koordinasyonu sağlıyordum. Bakanlık limana bir ay önce uygundur raporu verdi. Limanda normalde 68 görevli çalışıyordu. Kazanın olduğunda ise sadece 2 görevli vardı. Liman olayın olduğu zamanda Akport şirketinin kontrolünde olduğu için benim denetim ve denetleme görevini yapmamam gibi bir husus söz konusu olamazdı. O yüzden benim kusurum yok" dedi.

Mahkemedeki ifadesinde devir işlemlerini koordine için limanda görev yaptıklarını ifade eden Liman Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, "Bizim herhangi bir kusurumuz yok. Biz sadece devir işlemleri son bulana kadar koordine etmek için limanda görevlendirilmiştik. Bizim denetim ve denetleme görevini yapmama gibi bir durumuz söz konusu değil" dedi.

LİMANDA YETERLİ TEDBİRLER YOKTU

Geminin 3’üncü kaptanı Ertuğrul Çakır ise mahkemedeki ifadesinde, "Gemiyi lodos olduğu için rampalara değil de limanın başka bir noktasına yaklaştırdık. 4 kişinin olduğu otomobil feribottan indikten sonra denize düştü. Limanda herhangi bir yön tabelası yoktu. Araçlara yönünü gösteren bir görevli de yoktu. Benim işim araçları gemiden indirdikten sonra bitiyor. Ondan sonrası için liman görevlileri sorumlu. O yüzden benim herhangi bir kusurum söz konusu değil" dedi.

Gemi 2. Kaptanı Ertuğrul Çakır, mahkemedeki ifadesinde, feribotu lodos nedeniyle rampa yerine iskeletin farklı noktasına yaklaştırdıklarını ve o noktaya daha önce de çok defa feribotu yanaştırdığını söyledi. Pala otomobilin düştüğü noktanın kendi sorumluluklarında olmadığını anlattı.
Mahkeme heyeti, ifade veren Zeynep ve Ahmet Gülhan çiftinin oğlu Mustafa Gülhan, "Biz babamların otomobilinin arkasında başka bir araçta bulunuyorduk. Feribottaki geminin 3. kaptanı Ertuğrul Çakır eli ile babamın kullandığı otomobile iskeleye çıkmasını işaret etti. Herhangi bir yön göstermedi. Otomobil birkaç metre gittikten sonra denize düştü. Limanda hiçbir ışıklandırma, yön tabelası ve görevli yoktu. 4 kişi ihmal sonucu öldü" dedi.

Gözyaşları içinde olayı anlatan Selvi Gülhan ise sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, sanık ve tanık ifadelerinin alınmasından sonra davaya yeniden bilirkişi atanması, delillerin toplanması için duruşmayı erteledi.

OLAY NEYDİ?

Geçen Mayıs ayında, Kırklareli’ndeki düğün hazırlıkları için İzmir’den yola çıkan dünürler Aysel- Vecdet Eriş ve Zeynep-Ahmet Gülhan çiftlerinin bulunduğu otomobil, gece karanlığında hiçbir uyarıcı levha ve aydınlatmanın olmadığı limanda feribottan otomobille çıkmış, iskeleden dönüş yapması gerek araç, düz gidince denize düşmüştü. Olayda otomobildeki Eriş ve Gülhan çifti yaşamlarını yitirmişti.

Posta

Eklenme tarihi: 07.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAFA Su Ürünleri
 MED MARİNE Kılavu..
 KLAS Gemi acental..
 SEA PIONEER Deniz..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 K-S Denizcilik Lt..
 ELİT Denizcilik S..
 LIGHTTOURS Seyaha..
 ATASOY Uluslarara..
 DENİZ RASPA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim