Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz taşımacılığında devrim gibi kararlar
Ro-Ro gemileriyle yapılan taşımacılık artırılacak ve global ölçekte bir gemi filosu kurularak, Avrupa'nın kotaları deniz yoluyla aşılacak.

Ulaştırmada, Türkiye'yi dünyanın kavşak noktası haline getirme hedefindeki hükümet, gözünü deniz taşımacılığına dikti. Tır, otomobil ve araç taşımacılığında karayolundaki ağırlığı denize de kaydırmayı planlayan Ulaştırma Bakanlığı, Ro-Ro gemileriyle yapılan TIR taşımacılığı ile 'car carrier' olarak adlandırılan oto ve araç taşımacılığı için yeni bir strateji hazırlıyor. Karayolunda, başta Avusturya olmak üzere bazı ülkelerin uyguladığı kotaların da aşılmasının planlandığı yeni strateji çerçevesinde, global çapta bir araç taşıyıcı filo markası oluşturulması öngörülüyor.

Bakanlığın 2013 İdare Performans Program Tasarısı'na da yansıyan strateji çerçevesinde önemli atılımların yapılması hedefleniyor. Bu çerçevede, yeni stratejiyle, 2008 yılında tIr ve kamyon olmak üzere toplam 330 bin olan Ro-Ro taşımacılığındaki rakamın 2013'te 450 bine çıkarılması hedefleniyor.

Gemi sayısı artacak

2003 yılında ihracatın yüzde 28'i Türk bayraklı gemilerle yapılırken, bu oran 2008'de yüzde 15'e düştü. 2003'te ithalatın yüzde 30'u taşınırken, bu oran 2008'de yüzde 14'e geriledi. Bu nedenle, Türk bayraklı gemilerin deniz taşımacılığındaki payının artırılması için önemli çalışmalar yapılması planlanıyor.

'CAR CARRIER' planı

'Car carrier' olarak bilinen Tır ve otomobil taşımacılığında da yeni hedef çizildi. Ro-Ro taşımacılığının potansiyelinin çok yüksek olduğu belirtildi. 1 milyonu aşan otomotiv üretimi ve 14 milyar doları aşan ihracat değeriyle rekora giden sektör nedeniyle bu konuya özel önem verilecek. 2008 yılında 1 milyon 170 bin seviyesinde olan taşınan araç sayısı, 2013'te 1 milyon 850 bine çıkarılacak.

Filoda marka doğacak

Stratejik hedefler arasında, Türkiye'ye global çapta bir 'otomobil taşıyıcı filo markası' kazandırmak da konuldu. Her türlü kaynağın yönlendirileceği açıklanan gemi filosu için gerekli düzenlemelerin bu süreçte hızlı şekilde çıkarılması planlanıyor.

Akşam

Eklenme tarihi: 20.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ


ğ
bunları yaparken maaşları ödenmeyen denizciler unutulmasın maaş ödemeyen şirket yöneticilerinede büyük cezalar uygulansın mesala türkiyede ticaret yasağı getirilsin

Yazan: rüzğar - 22.11.2012 12:37:38




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TUR YAT SAN
 YEŞİL Marmaris A...
 ÖZSAY Deniz nakli..
 ARTI Gemi Kiralam..
 GİRİT Denizcilik ..
 TRANS KIBRIS
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 İNTA Denizcilik
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 METEAR Deniz İşle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim