Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Turistler denize düştü
İstanbul Boğazı'nda günlük tekne turuna katılan biri kadın 4 Hindistanlı turist, fotoğraf çektirmek için üzerine çıktıkları tahta platformun kırılması sonucu suya düştü. Akıntılı ve soğuk Boğaz sularında zor anlar yaşayan turıstler, tekneden atılan filikaların yardımı ile su üzerinde kaldı. Turistler, çevredeki balıkçı motorlarırndakiler tarafından kıyıya çıkartıldı.

Aksaray'daki bir tur acentasının aracılığı ile bir araya gelen 40 kişilik turist grubu, Kabataş İskelesi'nden Ortaköylü isimli 18 metrelik ahşap tekne ile 10.00'da Boğaz turuna çıktı. Rumelihisarı açıklarında biri kadın 4 Hindistanlı turist Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yaklaştıkları sırada hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Fotoğraf çektirmek için teknenin radarının bağlı olduğu tahta platforma tırmandılar. Ağırlığı taşıyamayan ahşap platformun bağlantılarından kopması üzerine 4 turist Boğaz'ın soğuk sularına düştü. Akıntı ve soğuk suda zor anlar yaşayan turistlere tekne çalışanları hemen filika attılar.

Kaptanın siren çalarak yardım istemesi ile çevredeki balıkçı motorları da yardım için yaklaştı.

Suya düşen turistleri alan balıkçılar Rumelihisarı İskelesi'ne çıkardı. Tekne kaptanı da sahile yanaşırken, üşüyen kazazedelere çevredeki cafelerden şal ve sıcak içecek vererek, yardım ettiler. Islanan kadın Chandnı Shah, ıslanan giysileri değiştirilmek üzere tekneye götürüldü. Su yuttuğu ve vücut ısısı düştüğü için güç anlar yaşayan Graurav Yasanı'ye ilk müdahaleyi teknedekiler yapı. Arkadaşları ayaklarına masaj yaptı.

Şallara sarılıp çay ikram edilen Dulkıt Saın, "Hint vatandaşıyım. Dubai'de çalışıyorum. Bizi küçük bir grup, balıkçılar kurtardı" diyebildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Graurav Yasanı ile Dulkıt Saın'i hastaneye götürdü. Teknede tutulan kadın Chandnı Shah ise daha sonra gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Denize düşen dördüncü kişi Shankı Jaın ise durumunun iyi olduğunu belirterek hastaneye gitmeye gerek görmedi. Teknede bulunan diğer yolcular tur şirketi tarafından bir otobüse bindirildi. Polis teknede inceleme yaptı. Kaptan Mustafa Kıran ile yardımcısı İzzet Dursun, kopan parçayı tekneye yükledi ve tekneyi polis eşliğinde Arnavutköy İskelesi'ne bağladı. Mustafa Kıran ile İzzet Dursun, daha sonra polis merkezinde ifade verdi.

Milliyet

Eklenme tarihi: 30.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LIGHTTOURS Seyaha..
 BATU Shipping
 ADAMOĞLU Denizcil..
 KAYIKHANE
 KARAN Gemi İşl. İ..
 CENKER Denizcilik..
 OBA Denizcilik
 MARİNPET Petrol D..
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 BEYKİM Petrolcülü..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim