Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Batan kurtarma botunun aküsü bitikmiş
İstanbul Şile'de fırtına nedeniyle batan yük gemisine yardıma giderken içerisindeki 3 denizciyle birlikte sulara gömülen kurtarma botu için kazadan bir gün önce Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne “5 No’lu akü ömrünü tamamladı, acilen 4 aküye ihtiyaç var” yazısı yazıldığı ortaya çıktı

Antalya’ya giden 114 metre uzunluğundaki Solna Denizcilik Şirketi’ne ait St. Kitts Nevis bandıralı kömür yüklü gemi, 4 Aralık 2012 günü saat 10.30 sıralarında İstanbul Şile’nin 12 mil açıklarında radardan kayboldu. Gemi Karadeniz’in soğuk sularına gömülürken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, KEGM-7 Acil Müdahale Botu’nu kurtarma çalışmalarına katılması için görevlendirdi. Ancak iddialara göre kaptan Rıfkı Çırtlık, fırtınanın şiddeti nedeniyle görevi kabul etmedi. Bunun üzerine izinli olan kaptan Cemil Özben ve ekibi evlerinden tek tek alınarak Şile’ye getirildi. Özben ve 3 personel, yardıma gitmek için bota bindi. Fakat, bot hareket eder etmez fırtına nedeniyle önce kayalıklara çarptı, ardından battı. Cemil Özben, Mehmet Genç ve Turgay Sarıboğa ile yardıma koşan balıkçı Mümin Akgün feci şekilde can verdi. Kazadan tek kurtulan personel Ahmet Kasarcı “Dalgalar motorların durmasına neden oldu ve botu savurdu. Hareketsiz kaldık ve kayalıklara doğru savrulduk” dedi. Kazanın ardından Deniz Haber Ajansı’nın ulaştığı belgeler, ihmal iddialarını gündeme getirdi. Belgelere göre; kazadan 1 hafta önce motor kontrolleri yapıldı. Bu kontroller sırasında 8 aküden birinin volt değerinin “sıfır” olduğu görüldü. 3’ünün ise 12 olması gerekirken, 10 olduğu tespit edildi.

BİR GÜN ÖNCE AKÜ İSTEDİLER

Yine belgelere göre kaza günü fırtına nedeniyle denize açılmayı reddeden kaptan Rıfkı Çırtlık, çarkçıbaşısı Ali Çiftçi ile birlikte hazırladığı dilekçeyle “acil olarak 4 akü” istedi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Deniz Hizmetleri Daire Başkanlığı’na verilen 3 Aralık 2012 tarihli dilekçede “Şile Limanı’nda konuşlu bulunan botumuzun aylık akü planlı bakım tutumları esnasında ‘Emergency Akü Grubu’nda 5 No’lu Avantaj markalı akünün kullanım ömrünü tamamladığı voltaj ölçümü ile tespit edilmiştir. Emergency Grup’ta bulunan diğer Avantaj marka akülerin yakın zamanda kullanım ömürlerinin dolacağı tahmin edilmektedir. Acilen Emergency Akü Grubu’nda kullanılmak üzere 4 adet 200 AH aküye ihtiyacımız vardır. Temini hususunu bilgilerinize arz ederiz” denildi.

‘DENİZE ÇIKMAMALIYDI’

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın, “Acilen akü istenen botun denize çıkmaması gerekirdi. Denize çıkıldığında akülerin yüzde 100 dolu olması gerekir. Bu durum sorunun kaynağı zaten” dedi.

AKÜNÜN VOLT DEĞERİ SIFIR

Kazadan 1 hafta önce yapılan kontrollerde 8 aküden birinin volt değerinin “sıfır”olduğu görüldü. 3’ünün ise 12 olması gerekirken 10 olduğu belirlendi.



KAZADAN ÖNCE YAZILAN DİLEKÇE

Kaptan Rıfkı Çırtlık, kazadan bir gün önce “5 No’lu akünün ömrü tamamlandı” diye dilekçe yazdı



HaberTürk

Eklenme tarihi: 24.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Helal Olsun
Arkadaslar o günkü hava sartları gercekten berbat otesi bir hava ama yazılan cizilen bir suru asılsız yazı var yok akuleri bitmis yok otopilot calısmıyor gibi! kardesim motor calısıyormu aku sarj etmese bile motor calıstıktan sonra motor stop etmez kolay kolay tek bır akunun ölu olması digerlerini etkilemez! otopilota gelince zaten bozuk havalarda otopilotu kullanma gibi bir luksumuz yok zaten tutmaz!rahmetli kaptana helal olsunki kendine guvenipte denize cikmis belki guven belkide tehtit unsurundan kaynaklanıyor olacagı varmıs olmus olacakla ölüme cagre yok belki oo anı yasamasakta kaptan direk liman menderegini hemen dönmese biraz dalgaya sancak bas omuz verıp dalga yese taslara degılde batan bot karaya otuturdu dıye dusunuyorum olenlere allahtan rahmt gerıde kaln ailelere bassaglıgı dilerim..allah selamet versın butun denızcilerimize

Yazan: mustafa kaptan - 28.12.2012 21:26:05


bilmeden herkes atıyor
Neden bu hırs böyle?Yok ekipler iş bilmezmiş!Kıyıcılar tatil köyü gibi yaşıyormuş! Bu iftiralara gerek var mı?Herkesin deniz tecrübesi,liman kağıdı vs.sertifikası ve yılların tecrübesi var.Adamlar 15-20 hatta 30 yıldır bu işi yapıyorlar.... Şu da tamam,öncedenher hükümet adamlarını doldurmuş..Ama artık KPSS puanı esas alınıyor.Memurlar net ten bakınız! Orada tüm ilanlar açıkça yazıyor....Herkes çok bilen olmuş bu memlekette. İhmal ve suç varsa bu olayda ortaya çıksın tabii ki...O da çalışan,kurtulan,şahit olan kişiler " adamsa" doğru konusursa mümkün!
Yazan: Hakan Ak - 28.12.2012 14:55:46


İşbillmezlik
Şu denizciliği bilmeyen medya ve iş bilmez türk search and rescue timi haberleri artık sıkmaya başladı.Küçücük bahanelerle olayı kaşımaya çalışıp gündemi sıcak tutmaya çalışıyorlar ancak aklı başında biri çıkıpda güzel bir demeç veremiyor.Batan kurtarma botu ağır hava ve sert deniz kurtarma botu değil diye birisi bir açıklama yapmıyor.bu botlar fiberglass destekli botlar,iyi havalarda sürat ve manevra kabiliyeti yüksek ama ağır deniz ve sert rüzgarlarda manevra bakımından sıkıntılı teknelerdir.Adam akıllı biri çıkıp bunu söylesin ve neden ağır havalarda manevra gücü yüksek olan tekneler alınmamış yada yaptırılmamış bunun araştırılması lazım.Artık eskiden 7 kuvvetindeki hava fırtına kabul görüyordu ancak son yıllarda biz karadenizde 9-10 havaları görmekteyiz.demekkki 10-11 kuvvetine dayanıklı botların yapılması ve bunların kaliteli bilgili personelle donatılıp bilgili lojistikle desteklenmesi gerekmektedir,yada en basitinden kıyı emniyetine bir adet kurtarma helikopteri tahsisi ile bu sorunlar biter.
Yazan: feramuz - 25.12.2012 11:53:47


tatil köyü
Bu kuruluş sadece siyasi emellerle kurulup yanlı personel secimiyle acil durumda kıyı kurtarma olark deyil tatil köyü dinlenme yeri olark hizmet vermek için oldugundan çikan haberler denizcilik çamiyasını üzmektedir.
Yazan: atilla küçükceylan - 25.12.2012 09:58:19


rezalet
KIYI EMNİYETMİ BAŞTA İDARECİLERİ VE PERSONELİYLE BİRLİKTE REZALET TABİİİ SUÇLU ONLAR DEĞİL SİYASİLERİN ALAYI TORPİLLİ BECERİKSİS ALLAHTAN BÖYLE OLAYLAR OLUYORDA BUNU GÖRE BİLİYORUZ NE DEYEM 20 YILLIK TECRÜBEMLE YAZIYORUM
Yazan: erdoğan uslu - 24.12.2012 23:49:26


cesaret
18 yaşında bu mesleğe başladım bizim türk denizcileri kadar cesur denizci görmedim tabii somalileri saymazsak bizimkilere tek rakip onlar olabilir onlarda savaş gemilerine saldırıyorlar güya rehin alacaklar ama bilinçli ama bilinçsiz bu cesaretleri karşısında çok duygulanıp ağlayarak onların bu kahramanca hareketini izliyorum bizim türklere gelince vikingler halt eder nerdeyse bu devirde kürekle gemi yüzdürürler bozuk radarlar bitmiş aküler perdeleri delimniş biribirine iştirakli balans tankları daha bitmedi bir rivayete göre bu geminin altında delikde varmış ama diğer saydıklarımın hepsini bizzat gördüm hatta bu geminin serdümenliğinide yaptım o ne bir baktım dümen iskele alabandada neyseki hemen panik yapmadan zabite haber verdim sorunu bir şekilde hallettik sonra zabit hazretleri pişkin bir eda tok sesli mağrur bir komutan edasıyla bunun için dümen elde gidiyoruz falan filan gibi biraz yorum yaptıktan sonra süvari koltuğunda uykusuna yenik düştü ben yine çok duygulanıp ağlayarak için için yürüyün be aslanım ben sizin gibi bir milletle amerikayı bile alırım diyordum gecenin yarısında sessizliği bozan bozuk cayronun cazırtısında köprü üstünde biz üç kişiydik bozuk cayro ben ve kimbilir hangi çeşit hayal rüyalar gören o zabit. denizde hayatını kaybeden kurtarma botunun personeline allahtan rahmet diler yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim saygılarımla hoşcakalın kahraman! cesur! türk! denizcileri!
Yazan: fatih demir - 24.12.2012 20:55:31




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CEVAHİR Kara ve D..
 BİSTEK Gemi Elekt..
 HACIBABA Ltd. Şti..
 PEARL NAVAL GLOBA..
 SANOVEL İlaç
 DERİN Dalgıçlık
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 AK Denizcilik
 BALU Yatçılık
 ALİDAŞ Liman İşle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim