Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemiden cephane çıktı
Derince Limanı'nda, Birleşik Arap Emirlikleri'ne giden İngiliz bayraklı bir gemide yapılan aramada, 6 zırhlı araç ve 20 sandık dolusu ağır makineli tüfek ve yedek parça bulundu

Derince'de, transit geçiş yapan bir gemide yapılan aramada zırhlı askeri araç, ağır makineli tüfek, mühimmat ve yedek parça ele geçirildi.
İzmit Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ile Sahil Güvenlik ekipleri, Derince Limanı'nda, ihbar üzerine transit geçiş yapan İngiliz bayraklı "Scan Bothnia" adlı gemide arama yaptı.

Konteynerde USA etiketi

Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gittiği tespit edilen "Scan Bothnia" adlı geminin güvertesinde 4, ambarında 2 olmak üzere 6 adet çok amaçlı askeri zırhlı araç ile üzerinde (Export Contract K-29- 6,2/12 Exporter Ukronoronsevice State Company Kiev Ukraine importer: Taos İndustries inc USA) etiketleri bulunan bir konteyner içerisindeki 20 sandıkta 12.7 milimetrelik ağır makineli tüfek ve yedek parça bulundu.

Gemi acentesi yetkilisi ve gemi kaptanının da bulunduğu arama sırasında iki konteynere el konuldu. Evraklarda yapılan incelemelerde ise gemi yetkililerinin, boğazlardan geçişinde yetkili birimlere yükünü genel kargo olarak bildirdiği ve tehlikeli yük bulunmadığını beyan ettiği belirlendi.

Silahlar beyan edilmedi

Yetkililer, boğazlardan geçen gemilerin geçiş sırasında, Deniz Trafik Kontrol Müdürlüğüne, uluslararası denizcilik kuralları gereğince düzenlemek zorunda olduğu "SPI" belgesinde yanıcı, parlayıcı, çevreyi kirletici ve ateşli silahlar ile harp malzemesini beyan etmesi gerektiğini vurguladı.

Gözaltına alınan yok

Geminin Derince'den hareketine izin verilmediğini söyleyen Kocaeli Valisi Erdal Ata, "Uluslararası anlaşmalar gereği Türk boğazlarından geçirilecek silahların belli prosedürler dahilinde geçirilmesi gerekiyor. Konuyu ilgili makamlara ilettik. Gelecek talimatlara göre hareket edilecek. Şu anda olayla ilgili olarak herhangi bir gözaltı söz konusu değil" diye konuştu.


Eklenme tarihi: 12.06.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UTL Denizcilik
 CİNER Marine Ters..
 SEACOR INTERNATIO..
 ÜNLÜ Denizcilik
 DEKAMAR
 RAYBEN Denizcilik..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 KINAY Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim