Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Yapılacak tersane için yatırımcı aranıyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Denizcilik Lisesi, okul arsasına tersane yapılması için çalışma başlattı.

Gemi yapımı ve denizcilik alanı dallarında eğitim veren ve geçen yıl hizmete giren Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Okulu'nun arsasına gemi yapım atölyesi ile yurt binası yapılmak istenildiği öğrenildi. Bu amaçla, Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve beraberindeki okul yöneticileri projeye destek aramak için Ayvalık Ticaret Odası'nın kapısını çaldı. Tersane projesi ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Hüseyin Aday, okula ait toplam 13 bin 800 metrekarelik denize sıfır arsanın değerinin paha biçilemez olduğunu belirterek, projenin Bakanlık kriterlerine uygun hazırlandığını vurguladı. Aday, "96 öğrencisi bulunan okulumuzda gemi yapımı ve denizcilik dallarında eğitim kadromuz ve dışarıdan uzman desteğiyle eğitim veriyoruz. Edremit Körfezine bakan kısımda okula ait arsamız üzerine tersane kurulması için çalışma başlattık. Projenin hayata geçmesiyle gemi yapımı bölümü öğrencilerimiz burada uygulamalı eğitim görebilecek" dedi.

YURT YAPIMI ŞARTI İLE

Tersane için başvuruda bulunan girişimci firmalara okula ait bir de öğrenci yurdu yapılması şartı getireceklerini söyleyen Okul Müdürü Aday, "13 bin 800 metrekarelik arsa üzerinde tek katlı bir gemi yapım atölyesi ile katlı yurt binası inşaatlarının toplam maliyeti yaklaşık 2 milyon 700 bin lira civarında. Girişimciye arsa kiralama süresi ise yapılacak pazarlık ve protokolle belirlenecek. Okul olarak tersaneye ortak da olabiliriz" diye konuştu.

Lale Adası'na yapılacak tersane için çevresel hassasiyetini dile getiren Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, deniz dolgusu yapılıp yapılmayacağını sordu. Gençer, "Eğer standartlara uygun kaliteli bir tesis yapılırsa Ayvalık'a isdihdam ve ekonomik açıdan canlılık kazandırır. Biz de bu projeyi destekleriz" dedi.

Girişimci firmanın proje için Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) alması gerektiğini anımsatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen,"Bakanlığın koyduğu şartlara uygun yapılacak tip tersane projesinin kod farkı ile ne kentin siluetine ne de çevreye olumsuz etkisi olmayacak. Birinci derece doğal SİT ve arkeolojik SİT koruması altındaki alanın inşaat izinleri alınmış durumda. Biz sadece uygun bir yatırımcı bekliyoruz" diye konuştu.

Haber3

Eklenme tarihi: 31.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATİPOST Turizm
 YEŞİL DALYAN Deni..
 STFA Deniz İnşaat
 ATİPOST Turizm Lt..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 KALYON Denizcilik..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 GEDİZ Denizcilik
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 SUNSAİL
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim