Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Temeli Osmanlı zamanında atılan liman, yıl sonunda hizmete girecek
Kastamonu’da temeli 124 yıl önce atılan ve yapım çalışmaları halen süren İnebolu Limanı’nın bu yılın sonlarına doğru tamamlanması bekleniyor.

Bolu Ulaştırma Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceulu, yapımı yılan hikâyesine dönen liman inşaatının yüzde 83’lük bölümünün fizikî olarak tamamlandığını belirterek, “Bu yıl liman için 4,5 milyon YTL ödeneğimiz var. 1 milyon YTL daha ödenek aktarıldığında 2006 yılı sonunda yüzyılın projesi bitirilecek.” dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Sinan Özkan, İnebolu Limanı’nın filmlere konu olacak bir özellik arz ettiğini ifade ederek, “Yüzlerce yıl süren inşaatı bitirmek bizim hükümetimize nasip olacak. Yıllardır liman inşaatının bitmemesi ilçe halkını da olumsuz etkilemiştir. Limanın bitmesi o yörede yaşayan insanların düştüğü olumsuz düşünceden kurtulmalarına yardımcı olacaktır.” diye konuştu. İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç ise limanın ilçe ekonomisi için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, bittiği takdirde ilçe ekonomisini önemli ölçüde rahatlatacağını aktardı. İlçe esnaflarından Ergün Aksakal da liman inşaatı bitirilmediği için esnafın olumsuz etkilendiğini anlatarak, limanın özellikle Rusya ve diğer bölge ülkelerine ihracat açısından önemli olduğuna işaret etti.

İnebolu Limanı inşaatı, Osmanlı’dan bugüne devletin yürüttüğü yatırım politikasının ilginç örneklerinden biri. Bugüne kadar 3 Osmanlı padişahı, 59 Cumhuriyet hükümeti eskiten limanın temelinin atılmasının üzerinden tam 124 yıl geçmiş. Ancak inşaatı hâlâ sürüyor. Yapımına 1882’de başlanan limanın mimarı, dönemin Kastamonu Valisi Sırrı Paşa. Kente geldiğinde bölge ekonomisinin canlanması ve ticaretin geliştirilmesi amacıyla İnebolu’ya bir liman yapılması gerektiğini düşünen Paşa, bu konuda geliştirdiği projeyi Padişah 2. Abdülhamit Han’a kabul ettirmiş ve 1882’de 10 bin lira ödenekle liman inşaatı başlamış. Liman inşaatı için gerekli malzemelerin tümü İstanbul’dan gönderilmiş. Ancak bu malzemelerle limanın temelini atan valinin, kısa bir süre sonra tayini çıkmış. Sırrı Paşa, görevden ayrılırken halefi Abdurrahman Paşa’dan inşaatın tamamlanmasını istemiş. Abdurrahman Paşa da limanın tamamlanması için büyük çaba sarf etmiş. Fakat, İstanbul’dan gönderilen malzemelerin yetersiz ve adi olduğu ortaya çıkmış. 7 yılda limanın ancak 133 metrelik kısmı bitirilebildi. Abdurrahman Paşa’nın görevden ayrılmasından sonra da inşaat tamamen durdu. 2004’e gelindiğinde eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir açılış için geldiği İnebolu’da vatandaşlara, 123 yıldır inşaatı devam eden İnebolu Limanı’nı 2005 yılı içinde bitirme sözü verdi. Ancak liman 2005’te de hizmete açılamadı.


Eklenme tarihi: 01.07.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 C-M Denizcilik
 UNICOR İnternatio..
 EŞMELER Tarım Ltd..
 ANKA Denizcilik
 TCS Denizcilik
 SAN-MAR Denizcili..
 TUNCMETE Denizcil..
 YENAL Gemi İşletm..
 KALKAVAN Transpor..
 O.D.G.I. SHIPPING
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim