Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Çin savaş gemisi hedefe kilitlendi!
Dünyanın en büyük ikinci ve üçüncü ekonomisi olan Çin ile Japonya arasındaki ada gerginliğinde yeni bir gelişme yaşandı.

Çin 'e ait bir fırkateynin Japonya Sahil Güvenlik Birimi'ne ait bir gemiye silah radarıyla kilitlendiği ortaya çıktı.

Japonya Savunma Bakanı İtsunori Onodera bugün yaptığı açıklamada, "Çin'e ait bir gemi, Japon gemisine silah hedefleme radarıyla kilitlendi. Savunma Bakanlığı bugün bunu teyit etti" dedi. Onodera, benzer bir kilitlenmenin askeri helikoptere yönelik olarak 19 Ocak'ta gerçekleştirildiğini belirtti. Yetkililer, iki olayda da kilitlenmenin "dakikalarca sürdüğünü" vurguladı. Savunma Bakanı Onodera, "Böyle bir kilitlenme çok anormal. Yanlış bir adım atılması durumunda çok tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. Çin'in böyle tehlikeli bir adım atmaması için ihtiyata davet ediyoruz" dedi.

JAPONYA'DAN ÇİN'E PROTESTO

Ayrıca Japonya, Çin'e ait gemilerin Tokyo'nun kontrolündeki adaların yakınına yaklaşması üzerine Çin Büyükelçisini bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak Pekin'i protesto etti. Dışişleri Bakanlığı, Çin'in elçisini bu ülke gemilerinin takım adalar yakınında uzun zaman geçirmesi üzerine çağırdı. Çin'e ait gemilerin, dün sabah saatlerinde adaların yakınına gelerek 14 saat boyunca bu bölgede kaldıkları belirtildi. Tokyo, bu ayın başında yaşanan benzer bir ihlal nedeniyle Pekin'in elçisini Dışişleri'ne çağırmıştı. Japonya, Çin'e ait bir uçağın ihlal ettiği 13 Aralık'ta da Pekin'i protesto etmişti.

"ATEŞ AÇARIZ" TEHDİDİ

Japonya geçtiğimiz ocak ayında egemenliğini ihlal eden uçaklara ateş açabilecekleri uyarısında bulunmuştu. Tokyo'nun bu uyarısı Çin'e ait gemilerin ardından uçakların da egemenlik ihlali yapmasının ardından gelmişti. Savunma Bakanı Onodera, uçakların adaların yakınına gelmesi üzerine yaptığı bir açıklamada, "Uyarılara rağmen egemenliğin ihlal edildiği durumlarda her ülkenin kendine göre atacağı adımlar vardır. Uluslararası standart çerçevesinde atacağımız adımlar hazır" diye konuştu. Onodera, ülkenin savunma politikaları ve uluslararası kurallar etrafında uyarı ateşi açılabileceğine işaret etmişti. Japonya, en son 1987'de Sovyet uçaklarına uyarı ateşi açmıştı.

JAPON DÜKKANLARI ATEŞE VERİLMİŞTİ

Doğu Çin Denizi'ndeki ada krizi, Japonya'nın kontrolündeki Senkaku Adaları'nı ekim ayı başında kamulaştırmasıyla alevlendi. Çin'in bu adıma tepkisi ise sert oldu. Çin genelinde Tokyo karşıtı gösteriler yapılırken, Japon firmalarına ait bazı dükkanlar ateşe verilmişti. Adaların yakınına gemi de gönderen Çin, adalar üzerindeki hak iddialarını yüksek sesle dile getirmişti. Çin'den Japonya'ya yapılan uçuşlar azalırken turist sayısında da düşüş oldu. Ayrıca Çin'de Japon arabalarına karşı ilgi de düştü. Buna karşın Tokyo, sorunu diplomatik yollardan çözmek için görüşmelerini sürdürdü.

Milliyet

Eklenme tarihi: 05.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BARİKA Denizcilik..
 DOKA MARİN Gemici..
 TUR YAT SAN
 BAFA Su Ürünleri
 KOCAELİ Denizcili..
 AKAR Shipping
 KALYONCU Denizcil..
 YAREN Denizcilik
 UFUK DENİZ Gemici..
 ARSLAN Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim