Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Haliç yüzen otobüslerle geçilecek
İstanbul'un sembollerinden Haliç'in iki yakası amfibi model (karada ve suda giden) otobüs ile birbirine bağlanacak. Karadan suya girerken tekerleklerini toplayan ve gemi halini alan otobüs, Ağustos ayında hizmete sunulacak.

Şu an Hollanda'nın Roterdam şehrinde kullanılan ve Amfibus olarak anılan taşıt ile Sütlüce'den Eyüp'e 5 dakikada geçilebilecek. Amfibus'ın distribütörü Magic Bus İstanbul'un Genel Müdürü Yılmaz Çelik, Haliç'in iki yakasının artık kayıklarla değil otobüsle bir birine bağlanacağını dile getiriyor.



2013 Ağustos ayından itibaren taşıtın İstanbul'a hitap edeceğini anlatan Yılmaz Çelik, "Malum Fatih'in İstanbul'u fethinde gemiler denizden karaya indi. Biz de böyle bir ambians yapacağız." diyor.

Çelik, Amfibus'ın İstanbul'a doping olacağını, şehrin gelirlerini önemli oranda artıracağını vurguluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un vitrinlerinden Haliç'e büyük önem veriyor. Altın Boynuz olarak bilinen alanı çamurdan arındırma adına yürütülen faaliyetleri de teşvik ediyor. Bununla da yetinmeyen Tayyip Erdoğan, devletin ilgili organlarını ve belediyeleri Haliç'in bilinirliğini artırmaya davet ediyor. Erdoğan'ın gayretlerine Amfibus ile katkı yapacaklarını anlatan Çelik, "Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile de bir araya geldik. Amfibus'a sıcak. Buradan aldığımız güç ile taşıtı İstanbul'a getireceğiz, 2014'te de Türkiye'de üreteceğiz." ifadelerini kullanıyor.

BÜYÜK İLGİ TOPLAYACAK

Çelik, maliyeti 1 milyon 215 bin Euro'yu bulan otobüsün Haliç'i çekim alanı yapacağına işaret ediyor. Taşıtın 7'den 70'e toplumun tamamının ilgi odağı olacağını belirtiyor.

Amfibus'ı yeni olduğu, devletin belli organları kaygılı olduğu için Haliç'te deneyeceklerini aktaran Magic Bus İstanbul Genel Müdürü, taşıtın büyük ilgi göreceğinden söz ediyor. Yılmaz Çelik, şöyle devamediyor:

"Amfibi model otobüsü devlet teşvik ediyor. Biz de bu teşviklerden yararlanma adına gerekeni yapıyoruz. Umut ediyorum Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yardım alacağız. Bu otobüs tek bize ait değil. Diğer operatörler ya da acenteleri de yararlandırabiliriz. Çünkü ülke olarak gelirlerimizi artıracak.

Hem otobüs hem gemi görevi gören taşıt şoför dâhil 47 yolcu alıyor. Otobüsün konforunu da ihtiva ediyor, gemide olan öğeleri de içeriyor. Motor sudan etkilenmediği gibi gemide olduğu gibi kamarası var, navigasyonu var, can yeleği var; WC'si var.

15 kilometre sürat yapıyor. Haliç'i 3-5 dakikada geçebiliyor. Ama biz tur amaçlı baktığımız için Amfibibus'ın konuklarını bir yakadan diğer yakaya 30 dakikada bağlamasını planlıyoruz.

Ekoayrıntı

Eklenme tarihi: 05.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERK Turizm Yatçı..
 MARİNPET Petrol D..
 ŞENER Tersanecili..
 KUTUP Denizcilik
 BEY Denizcilik
 BANDIRA Maritime ..
 DİTAŞ Deniz işlet..
 ATLANTİS Deniz Na..
 LAGON Shipping De..
 ŞENER Kardeşler D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim