Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığının 2012 yılı faaliyetleri
Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nın 2012 yılında can ve mal emniyetinin sağlanması maksadıyla 902 gemiyi kontrol ettiği, yapılan kontrollerde 74 geminin çeşitli yasa dışı faaliyetleri nedeniyle resmi makamlara sevk edildiği bildirildi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nın yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Samsun sınırları içinde 2012 yılında da başta yasa dışı avcılık olmak üzere her türlü kaçakçılık ve deniz kirliliği olaylarına karşı etkin ve süratli müdahale edildiğini anımsatan Aksoy, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nın en önemli görevlerinden birinin de denizde arama-kurtarma olduğunu vurguladı.

Bünyesinde bulundurduğu modern ve süratli botları, dalış timleri ve helikopterleri ile bölgede meydana gelen arama kurtarma faaliyetlerine en kısa zamanda reaksiyon gösterildiğine değinen Aksoy, şunları kaydetti:
''2012 yılında ilimiz sorumluluk sahası içinde denizlerimizde 9 olay meydana gelmiş ve bu olaylarda 11 vatandaşımız sağ olarak kurtarılmıştır. Karadeniz Bölgesi'nin kendine has özelliğinden dolayı Samsun ilinde de balıkçılık faaliyetleri yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Bu kapsamda Karadeniz'de küçük boyda balık avcılığı başta olmak üzere yapılan yasa dışı avcılık nedeniyle denizlerimizdeki balık popülasyonu her geçen yıl biraz daha azaltmaktadır. Bu çerçevede Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı her türlü yasa dışı avcılıkla mücadele etmektedir. 2012 yılı içinde, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerince yasa dışı su ürünleri avcılığı yapan 5 bin 641 balıkçı teknesi kontrol edilmiş, 302 gemi/tekneye idari işlem yapılmıştır.''

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından denizlerde can ve mal emniyetinin sağlanması maksadıyla denizlerdeki 902 geminin kontrol edildiğini, yapılan kontrollerde 74 geminin çeşitli yasa dışı faaliyetleri nedeniyle resmi makamlara sevk edildiğini bildiren Aksoy, her türlü deniz kirliliğinin önlenmesinde ve denizlerin korunmasında önemli ölçüde görev alan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından 2872 Çevre Kanunu hükümlerince toplam 155 gemi ve tekneye idari para cezası uygulandığını belirtti.

Haberdar.com

Eklenme tarihi: 15.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 POYRAZ Denizcilik
 EGETAN Denizcilik
 REGENCY Ship
 HAKER Turizm Otel..
 ARYA SHİPYARD CO.
 ULUSOY Denizyolla..
 PENNON Yat
 PEARL NAVAL
 LÜFER Turizm orga..
 DİNÇ denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim