Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
130 Milyon dolarlık Sismik gemimiz Karadeniz'e gidiyor
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (Tpao) Genel Müdürü Mehmet Uysal, "130 milyon dolara mal olan sismik arama gemisi, cumartesi günü Karadeniz'e törenle uğurlanacak" dedi.

Genel Müdür Uysal, Batman Tpao Bölge Müdürlüğü'nü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Batman'ın Tpao'nun, Tpao'nun da Batman'ın omurgası olduğunu ifade ederek, gelecek dönemde Batman'daki petrol üretiminin daha da artacağını belirtti.

2013 yılında Batman, Adıyaman ve Trakya bölgesinde daha fazla sondaj yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Uysal, şöyle konuştu:

"Bölgede ne kadar çok kuyu açılırsa potansiyel hakkında o kadar bilgi sahibi olunur. Bizim amacımız da daha fazla sondaj yapmak, daha fazla rezerv bulmaktır. Petrolcülükte ümit hiç bir zaman tükenmez. Biz her zaman daha fazla sondaj yapmanın gayreti içinde olacağız ve her zaman daha fazla rezerv bulacağız, üretim yapacağız. Akdeniz ve Karadeniz'de arama çalışmalarımızı devam ettirmek istiyoruz. Geçen hafta Shell firmasıyla Batı Karadeniz için bir anlaşma yapmıştık. Akdeniz'de de çeşitli anlaşmalarımız var.

130 milyon dolara mal olan sismik arama gemisi cumartesi günü Karadeniz'e törenle uğurlanacak. Hedefimiz çok açık ve net olarak çok çalışmaktır. Sismik gemisi bize 130 milyon dolara mal oldu. Bu gemi bir yaşında ve dünyadaki en son teknoloji ile donatılmış bir gemidir. Bizim bütün iki boyutlu ve üç boyutlu sismik aramalarımızı hem Tpao için yapacak hem de yabancı şirketlerden bu gemiye talep olduğu takdirde hizmet üreterek bu gemiden ayrıca para kazanma yoluna gideceğiz."

Günlük 70 bin varil üretim

Genel Müdür Uysal, Tpao'nun 35 bin varili yurt içi, 35 bin varil de yurt dışı olmak üzere günlük toplam 70 bin varil üretime sahip olduğunu söyledi. Bir süredir 25 bin varilin altında seyreden Batman'daki petrol üretiminin 25 bin varili aştığını öğrendiğini vurgulayan Uysal, şöyle dedi:

"Bu benim için mutlu bir haber oldu. Emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum. Batman için hedefimiz büyük üretim rakamlarına ulaşabilmektir.

Tpao olarak Kuzey Irak'ta çalışmıyoruz. Irak'taki çalışmalarımız Bağdat'taki merkezi hükümetle yürütülen çalışmalardır. Biz orada 4 büyük projenin ortağıyız. Bir tanesinde, Masurya sahasındaki projenin yürütücüsüyüz. Bu 4 proje de toplam yatırım miktarı 25 milyar dolardır. Tpao hissesine düşen harcama miktarı 5 milyar dolardır. O bakımdan Irak'taki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kuzey Irak'ta Türkiye'ye ait başka şirketler de yer alabilirler. Örneğin BOTAŞ Kuzey Irak'ta yer alabilir, başka özel şirketler yer alabilir. Onlar da o çalışmaları yürütebilirler. Ama biz Tpao olarak merkezi hükümetle çalışmalarımız yürütmek durumundayız."

Batman Tpao Bölge Müdürü Gökhan Akın, Genel Müdür Uysal'a Batman Petrolspor'un formasını hediye etti.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 21.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ


yazık
130milyon dolara alınsa ne alınmasa ne,çalışan personelin tamamı yabancı personel olunca 2yıllık giderleride 83milyon dolar yazıklar olsunya türk türk personeli çalıştırmazsa

Yazan: mehmet atabey - 27.02.2013 13:00:14




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RİMİT Denizcilik
 MED MARİNE Kılavu..
 ÖZEL Martı Denizc..
 YILTUR Denizcilik
 GÜRDENİZ Deniz na..
 DİPMAR Gemi Kurta..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 CİHAN Gemi Elektr..
 AKASYA DENİZCİLİK
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim