Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye'den Norveç'e gemi ihracı devam ediyor
Türkiye'de, Yalova'daki Tersan Tersaneleri'nde üretilen balıkçı gemilerinden biri daha Norveçli yetkililere teslim edildi.

Norveç'te gemiye isim verilmesi törenine, Türkiye'den tersane yetkilileri ile birlikte Norveçliler de katıldı. Norveçliler Türkiye'de inşaa edilen gemiye Havbryn adını verdi.



Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla, geçtiğimiz yıl Yalova'da denize indirilen platform destek gemisi Grand Canyon gemisinin ardından, yapımına devam edilen balıkçı gemisi tamamlanarak Norveçli denizcilik şirketi Strand Rederi'ye teslim edildi.

Geminin teslimi ve gemiye isim verilmesi amacıyla Norveç'in Alesund kentinde bir tören düzenlendi. Törene, Tersan Tersaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu, Stranda Rederi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Olav Strand ile birlikte Türk ve Norveçli davetliler katıldı. Gemiye törenle Havbryn adı verildi, katılımcılar gemiyi gezerek bilgi aldı.

Geminin, 70 metre uzunluğuna ve 15,40 metre genişliğe sahip olduğu, avlanan balıkları işleme mekanizmaları bulunduğu belirtildi. Denizde fabrika gibi çalışma özellikleri ile donatılan gemide, avlanan balıklar aynı anda kılçıklarından ayıklanıp flato olarak hazırlandıktan sonra, dondurulup paketleniyor ve satışa sunulur hale getiriliyor. Gemide bulunan ayrı bir bölümde ise, balıktan arta kalanlar da balık yağı olarak işleniyor. Gemide bu işlemlere yardımcı olmak amacıyla 30 çalışan istihdam edilebiliyor.

Tersan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu, törende yaptığı konuşmada, Norveç'e petrol destek gemisi, platform ve balıkçı gemileri ile birlikte 5. gemiyi teslim etmiş olduklarını söyledi. Paksu, Norveçli armatörler için sismik gemilerin yapımı hakkında da görüşmeler yaptıklarını, ayrıca 9 gemi ile ilgili görüşmelerin de devam ettiğini vurguladı.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 20.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALYONCU RoRo Shi..
 BELUGA Yatcılık
 DELTA NAVIGATION ..
 PASİFİK Gemi Onar..
 GENÇ Denizcilik
 BERRGANİ Denizcil..
 OLAY NAUTIC
 ATLAS Gemicilik v..
 DENSAN Denizcilik
 HAY Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim