Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
MSC'nin 12'nci gemisi Preziosa, Cenova'da yapılan törenle filoya katıldı
MSC Cruises filosunu yeni gemilerle güçlendirmeye devam ediyor. Filoya katılan 12'inci gemi MSC Preziosa, İtalya'nın Cenova şehrinde geminin vaftiz annesi Sophia Loren'in katıldığı görkemli bir törenle denize indirildi.

MSC Cruises filosuna katılan 12. gemi olan MSC Preziosa, Fantasia sınıfı gemiler serisinde MSC Fantasia, MSC Splendida ve MSC Divina gemilerinin ardından dördüncü gemi. Şirketin Fantasia sınıfındaki dördüncü amiral gemisi olan Preziosa, 24 Mart'ta ilk yolculuğuna çıktı.



"BU YIL CENOVA LİMANI'NI 93 BİN YOLCUMUZ KULLANACAK"

MSC Cruises CEO'su Pierfrancesco Vago törende "Bu akşam MSC Preziosa'nın aramıza katılışını kutluyoruz, dalgaların üstündeki en uzun tek parça su kayağı olan Vertigo ve denizdeki ilk iki Eataly restoranı gibi öne çıkan özelliklerini ve göz alıcı güzelliğini deneyimliyoruz. Bu akşamki kutlamanın kalbinde yatan yalnızca bu muazzam gemi değil, aynı zamanda Cenova şehridir. Bu yıl Cenova limanından MSC'nin dokuz gemisi kalkacak ve yıl boyu bu limana yapılacak 200'den fazla ziyarette yaklaşık 930,000 yolcumuz bu limanda gemiye binecek, gemiden inecek veya aktarma yapacak." dedi.

MSC Cruises filosuna katılan 12. gemi olan ve 140 bin ton ağırlığındaki yolcu gemisi MSC Preziosa ile Fantasia sınıfı gemiler serisini dörtlemiş oldu. MSC Preziosa, MSC Divina ile kardeş gemi özellikleri taşıyor.

MSC Preziosa, 650 milyon Euro'luk bir yatırımı ile suya indirilmesinin ardından açıklama yapan MSC Cruises CEO'su Pierfrancesco Vago. "MSC Preziosa ile her sınıfta 4'er gemimiz bulunan filomuz bize 40 binden fazla yatak kapasitesi ve bütün denizlerde yol alan şirket sıfatını sağladı. MSC Preziosa Akdeniz'de yol alacak ve Avrupa'da gemi yolculuğunun parlayan yıldızı olan Yunan Adaları'nın güzelliğini keşfedecek" dedi.

LÜKS FANTASİA SINIFI SERİ OLDU

MSC Preziosa'da 1,751 kabin, 26 asansör ve 14'ü yolculara ayrılmış 18 güverte bulunuyor. 4,345 konuk ve 1,390 mürettebat bulunan gemide konuklar ayrıca dört ana restoran, iki özel restoran, 21 bar, bir casino, bir infinity havuzu da dahil dört yüzme havuzu, 12 jakuzi, bir bowling salonu, oyun alanlarıyla bir spor sahası, bir fitness merkezi, bir çocuk alanı bulunan ortak mekanların ve muazzam MSC Aurea Spa'nın tadını doyasıya çıkaracaklar.

MSC YACHT CLUB KONSEPTİ OLUŞUYOR

MSC filosunun lüks Fantasia sınıfındaki bütün gemilerinde olduğu gibi, MSC Preziosa'nın da seçkin ve ayırt edici özelliğini MSC Yacht Club konsepti belirliyor. 69 özel MSC Yacht Club suitinde kalacak konuklar, özel bar, solaryum, hidro-masaj havuzları ve muhteşem cam duvarlarından okyanus manzarasının izlenebildiği seyir salonunun keyfini çıkaracaklar. Akademi eğitimli özel personelin hizmet verdiği Butler servisi, check-in sırasında yardımcı olacak, bagajları taşıdıktan sonra konukların eşyalarını yerleştirecek, geleneksel İngiliz saat 5 çayı gibi diğer yiyecek ve içeceklerin de sunumunu yapmakla kalmayıp restoranlarda ve MSC Aurea Spa'daki programlarını organize edecek ve keşif gezilerinin yanında özel partiler de düzenleyecek.

7 ALTIN İNCİLİ EKO-GEMİ

MSC Preziosa'nın uzunluğu 333, yüksekliği 68, genişliği ise 38 metre. İleri teknoloji ile donatılan MSC Preziosa, karbon emisyonunu azaltma konusunda kendi üzerine düşeni yerine getiriyor. MSC Preziosa'nın ileri atık su arıtma sistemi (AWT) ve özellikle iklimlendirme de kullanılan ileri enerji tasarruf sistemleri de dahil çevre dostu diğer özellikleriyle, kardeş gemisi MSC Divina'daki gibi etkileyici ve sektöre öncülük eden eko-gemi ve temiz gemi belgelerine sahip. MSC Preziosa, Uluslararası Sınıflandırma Topluluğu Bureau Veritas tarafından çevreye saygısı ve enerji verimliliği ile 7 Altın İnci verilen tek MSC Cruises gemisi.

TÜM CENOVA TÖRENİ CANLI İZLEDİ

Denize indirme töreninde İtalyan ses sanatçısı Gino Paoli ve şef Ennio Morricone'nin yönettiği 55 kişilik bir orkestra canlı performans gösterdi.

MSC Cruises, Cenova sakinlerinin kutlamanın görkemini ve pırıltısını kaçırmamaları için, Cenova'nın ünlü feneri La Lanterna'nın üstüne ve bu noktadan yansıtılacak bir lazer gösterisi düzenledi.. İtalyan komedyenler Ale ve Franz komik aktris Katia Follesa ile şehrin Porto Antico'sunda sahne alarak izleyenleri eğlendirecek ve dev ekranlarda izlenecek denize indirme törenini canlı olarak anlattılar.

UNICEF: ÇOCUKLAR İÇİN GEMİYE BİN

Yıldız balet Roberto Bolle törene UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak katılarak MSC ve UNICEF'in ortaklaşa gerçekleştirdiği ve bugüne kadar Brezilya'daki dezavantajlı konumdaki çocuklar için 2 milyon Euro'dan fazla para toplanan "Çocuklar için Gemiye Bin" girişimini destekledi. Bolle'yi sahneye Irina Kashkova'nın yönetiminde Romeo ve Juliet'ten bir bölüm sergileyecek olan Cenova Rus Balesi Koleji davet etti.

SPLENDİA VE OPERA, PREZİOSA'YI DENİZDE KARŞILADI

MSC Preziosa ayrıca o gece normal seyahat planlarının bir parçası olarak Cenova'dan denize açılacak MSC Splendia ve MSC Opera'nın yolcularının ve MSC Preziosa'nın denize açılmasını kutlayan misafirlerin - yani toplam 10,000'den fazla kişinin katılacağı tamamen orijinal bir "flash mob" gösterisinin yıldızı oldu. Bu üç geminin misafirleri küçük oyunlar ve sesler içeren basit, eğlenceli ve hareketli bir şov yaptı.

KURDALEYİ SOPHIA LOREN KESTİ

Gecenin en önemli olayı elbette ışıklandırma töreni ve geminin zabitlerinin geçidinin ardından MSC Cruises filosunun değerli vaftiz annesi eşsiz Sophia Loren'in patlayan şampanyalar ve atılan havai fişekler eşliğinde kurdeleyi keserek MSC Preziosa'nın ismini koyması oldu.

KUTLAMALAR İÇİN MICHELIN'İN YILDIZLI ŞEFİ GALA YEMEĞİ HAZIRLADI

Kutlamalar için Michelin yıldızlı şefi nefis bir gala yemeği hazırlandı. Akşam yemeği çok kaliteli malzemeler ve Eataly tarafından seçilen şef aşçılar takımının sevgiyle sergilediği mutfak sanatlarının ince bir karışımının ürünüydü.

İtalya'nın Pollenzo şehrindeki Guido'nun Michelin yıldızlı şefi Ugo Alciati, İtalya'nın Senigallia şehrindeki La Madonnina del Pescatore'nin iki Michelin yıldızlı şefi Moreno Cedroni, İtalya'nın Licata şehrindeki La Madia'nın iki Michelin yıldızlı şefi, Pino Cuttaia ve İtalya'nın Cenova şehrindeki Marin Eataly'nin şef aşçısı Enrico Panero bu takımda yer alan şeflerdi.


Kaynak: Turizmdebusabah.com (Yaşar Çelik)
Eklenme tarihi: 27.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OF Shipping
 FURUNO Denizcilik
 ÖZPINAR Denizcili..
 MİLLER&FLAMA Deni..
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 ST Shipping Surve..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 DENİZCİLER Turizm
 UNİCORİMAN
 GÜNDEM Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim