Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çandarlı'da deniz kirliliği
İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Çandarlı Beldesi'nde, nereden geldiği belli olmayan ziftli madde, sahil şeridinde kirliliğe neden oldu. Nemrut Körfezi'ndeki gemi söküm tesislerinden rüzgarla geldiği sanılan kirlilikle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kaymakamlık, belediye, sahil güvenlik ekipleri çalışma başlattı.

Bugün öğle saatlerinde Çandarlı'nın kuzeybatısındaki Alkoru-Siteler Mevkii'ndeki sahil şeridinde dolaşan vatandaşlar, kumsalın ziftli bir maddeyle kaplandığını görüp, durumu sahil güvenlik ve belediyeye bildirdi. Bunun üzerine kaymakamlık, belediye ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik ekibinden oluşan koordinasyon ekibi kirliliğin nedenini araştırılması için harekete geçti. Çandarlı Belediyesi ekipleri, dozer ile sahile toprak dolgusu yaparak ziftli maddenin daha fazla yayılmaması için önlem almaya çalışırken, dört kişilik İl Çevre ve Şehirlik Müdürlüğü ekipleri ise deniz suyundan numune aldı.

Çandarlı Sahili'nde dar bir alanda kirlilik oluştuğunu belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat, "İlk etapta 4 kişilik ekibimiz inceleme yapmak amacıyla olay yerine gitti. Ekibin raporu üzerine İzmir'de bu tür olaylara müdahale edebilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisanslı bir firma ile anlaşma yaptık. Bölgede oluşan kirliliğin temizlik giderleri tarafımızdan karşılanacak. Özel maddelerle temizliği yapacak gemi ve ekip denizden, müdürlüğümüzün ikinci ekibi de karadan olay yerine hareket etti" diye konuştu.

Kirliliğin Nemrut Körfezi'nde bulunan gemi söküm tesislerinden kaynaklandığını tahmin ettiklerini sözlerine ekleyen Erpolat hava koşullarının elvermesi durumunda temizliğin yarın sabaha kadar bitmiş olacağını söyledi.

Kaynak: Bursadabugün
Eklenme tarihi: 27.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MIRAGE
 RİZE İPEKYOLU Den..
 ATASOY Uluslarara..
 MEKE Group
 BEYKİM Petrolcülü..
 KDE Marine
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 İBC GÜLER
 DEDEMAN Holding A..
 MEGASTAR Daily Bo..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim