Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Milli Gemiler hizmete alındı
Tuzla'da bulunan RMK Marine'de düzenlenen 'TCSG Dost' ve 'TCSG Umut'un' teslim törenine Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu ve Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen katıldı.

Teslim töreninde konuşma yapan Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, "Türkiye'de bu gemiler yapılabilir. Yapıldığının işaretleri yavaş yavaş ortaya geliyor" dedi. Millileştirme projesinde yerlileştirme oranını TSK'nın ihtiyaçlarına binaen en yüksek seviyeye çıkarma hamlelerine dikkat çeken Yardımcı, "MİLGEM'i (Milli Gemi) yurt içinde ve dışında övünerek anlatıyorum. MİLGEM'in daha büyüklerini yapacağız hep beraber. Bakanlık olarak hedefimiz TSK'nın ihtiyaçlarının tamamını yerli imkan ve kabiliyetlerle yapmak adına hedeflerimiz vardır. Bu hedefimiz doğrultusunda karada, denizde ve havada bütün imkanlarımızı değerlendiriyoruz. Bu gemiler zor yapılması kolay olmayan gemilerdir. İlk gemiler hele hele çok daha zordur. Gecikmelerin sıkıntısı sevabı bizim içimizde kalsın. Bakanlık olarak yurtdışı taleplerinde elimizden gelen bütün desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

"BÖYLE BİR PROJEYİ YAPMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ"

Kudret Önen ise "İki geminin teslimi için bir araya geldik. 2004-2005'de Tuzla'da tersaneler ticari gemi siparişleri ile ileriye dönük 5-6 yıllık kapasitesi doluyken biz RMK Marine olarak ticari gemi inşaası yanında savunma sanayide askeri gemi inşaa alanında ilerleme stratejisini belirledik. O günden bugüne kadar RMK Marine'de çok güçlü bir ekip oluşturuldu. Hem teknik, hem de teknik imkanlarımız yatırımlar ile geliştirildi" dedi. RMK Marine'de görev yapan 38 teknisyen ve 86 mühendisin Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemileri'nin proje süresince 689 gün yurtdışında eğitim aldıklarını da ifade eden Önen, "Ülkemizde savunma sektörünün gelişmesi teknoloji üretmesi ve ihracat yapması sanayimiz için büyük önem taşımaktadır. Özel sektörün gelişiminde kamunun, Türk mühendislerine güvenmesi büyük rol oynamaktadır" diye konuştu. Teslim edilen gemilerin özellikleri hakkında bilgi veren Önen, "88 metre boyunda, 22 nat hız yapabilen, helikopter pisti ve hangarı olan üstün arama kurtarma özelliklerinin yanında deniz deniz kirliliği mücadele ekipmanlarıyla birlikte sahil güvenlik arama kurtarma gemileri kullanıma girdiğinde eğer yanlış bilmiyorsam ülkemiz Akdeniz'de bu özellikte gemisi olan ender ülkelerden biri olacaktır. Böyle bir projeyi yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bügün teslimatı gerçekleşen 'Dost' ve 'Umut'u' takiben 'Güven' ve 'Yaşam'ın' en kısa zamanda teslimatlarını gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

TESLİM EDİLEN GEMİLERE TÜRK BAYRAĞI VE GEMİ FİLANDIRASI ASILDI

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu da, "Bügün teslim alacağımız 'TCSG Dost' ve 'TCSG Umut'un' hizmete girmesiyle beraber Sahil Güvenlik Komutanlığı'mız bölgesindeki birçok donanmanın boyutunu da aşacak kuvvet yapısıyla dünyadaki sahil güvenlik teşkilatları arasındaki görünürlülüğünü önemli ölçüde artıracaktır. Ayrıca milli gemi sanayimize sağlayacağı gemi ihracat imkanlarıyla daha büyük atılımlar için cesaret verecektir" diye konuştu. Tümamairal Uşaklıoğlu daha sonra teslim edilen gemilerin komutanlarına Türk Bayrağı ve gemi filandrası'nı takdim etti. Bayrağı ve Gemi Filandrası'nı alan komutanlar da yemin etti. Teslim edilen gemilere Türk Bayrağı ve gemi filandırası asıldı.



Kaynak: Stargazete
Eklenme tarihi: 06.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ


Hayırlı olsun
Türkiye Cumhuriyetine, Türk milletine hayırlı, uğurlu olsun.

Yazan: Davut Özgür - 7.04.2013 11:45:56




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEYKİM Petrolcülü..
 MİRAGE World Hote..
 KURUOĞLU Denizcil..
 KALE Grubu
 TEAM SHIP Crew
 ARZU Denizcilik v..
 MARTRANS
 YANARTAS Travel A..
 BEY Denizcilik
 MEKE Group
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim