Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk gemileri silahlanıyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü, uluslararası sularda deniz haydutlarının saldırılarına karşı Türk bayraklı gemilerde silahlı özel güvenlik bulundurulması için mevzuat çalışması başlattı.

UDH Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı bölgelerdeki sosyal ve ekonomik şartlar ve güvenlik eksiklikleri nedeniyle uluslararası sularda deniz haydutlarının türediğini ve denizciliğin en büyük sorunlarından biri haline geldiğini anlattı.

Gemilere yönelik saldırıların, Somali, Yemen'in güneyi, Aden Körfezi'nde son yıllarda çok sık görüldüğünü anımsatan Aka, bu bölgelerde, Türkiye'nin de savaş gemisi göndererek destek verdiği Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü gemilerinin görev yaptığını hatırlattı.

Denizci devletlerin, deniz haydutluğuyla mücadelede bununla yetinmediklerini, mevzuatlarını bu mücadeleyi mümkün kılacak şekilde yeniden düzenlediklerini vurgulayan Aka, Uluslararası Denizcilik Teşkilatında da tartışılan bu konuları Türkiye'nin yakından izlediğini dile getirdi.

SİLAHLI GÜVENLİK DE GEMİ ADAMI SAYILACAK MI?

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünün, deniz haydutluğuyla mücadelede deniz şirketlerinin ve denizcilerin alacakları tedbirlerle ilgili yol gösterici çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Aka, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gelişmiş denizci ülkeler veya bizim gibi büyük deniz ticaret filosuna sahip ülkelerin ne yapacağına bakıyoruz. Onlara paralel bir uygulamayı biz de yürüteceğiz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Şu andaki mevzuata göre gemilerde silahlı birini bulundurmak mümkün değil ama deniz haydutluğuyla mücadele farklı boyutlara gittiği için biz de gemilerimizde silahlı gücün nasıl bulundurulacağı, onların gemi adamı sayılıp sayılmayacağı, hangi bölgelerde, hangi şartlarda gemilerde bulunabileceklerini iç hukukumuzu da göz önünde bulundurduğumuz çalışmalar yapıyoruz."

Son bir yılda Türk gemilerine yönelik hiç saldırıda bulunulmadığını ancak farklı bandıralı gemilerin bu tür olayları hala yaşadığını anlatan Aka, Türkiye'deki çalışmanın, UDH, İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma, Gümrük ve Ticaret bakanlıkları, Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri komutanlıkları ile ilgili diğer kuruluşların katılımıyla yürütüldüğünü bildirdi.
Dünya deniz ticaretinin önünde ciddi bir engel teşkil eden, alınan ek güvenlik tedbirleri ve artan riskler nedeniyle sigorta primleriyle birlikte maliyetleri artıran deniz haydutluğu, tüm dünyayı olduğu gibi Türk denizcilik sektörünü de olumsuz etkiliyor.

Türkiye'de, Deniz Haydutluğu Bilgi Sistemi'nde 2010 yılında 350 gemi, 2011 yılında 409, 2012 Eylül ayı itibarıyla da 366 gemi bildirimli geçiş gerçekleştirdi.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
Türk armatör ‘silahlı koruma’ istiyor
Gemi Korsanlığı hakkında bilgi edinelim




Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 20.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ


gemi güvenliği
türk denizcilik sektötünde çalışan zabitan kısmının büyük bir bölümü asker kökenlidir.gemilerde tehlikeli bölgeler için ekstra bir güvenlik birimi ek maliyet getireceğinden asker kökenli zabit istihdam edilmeli hem her türlü silah kullanma becerisi açısından hemde gemi görevini aynı anda yürütmesi bakımından daha ekonomik olacağı kanısındayım.

Yazan: seyfettin çorluluoğlu - 24.04.2013 10:45:23




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORCA Denizcilik N..
 MAYAMARINECYPRUS ..
 KARE Eğitim Ltd v..
 TCS Denizcilik
 EGE KUMANYA
 HASRETLER Gemicil..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 AKUA MARİN A.Ş.
 AKTUG Denizcilik
 VİYA Yachting
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim