Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İsrail, Türkiye ile Ürdün arasında köprü oldu
İsrail'de yayın yapan Yedioth gazetesi, Ürdün'e yük taşıyan büyük Türk kamyonlarının, gemi ile İsrail'in Hayfa limanına ulaştırıldığına dikkat çekerken Türk ürünleri ile yüklü 60 kamyonu taşıyan bir geminin Cumartesi günü Hayfa'ya varması beklendiğini yazdı Suriye krizi nedeniyle İsrail'in Türkiye ile Ürdün arasında bir "köprü" haline geldiği yorumları yapılıyor. İsrail basını, Ürdün'e yük taşıyan büyük Türk kamyonlarının, gemi ile İsrail'in Hayfa limanına getirildiğine, Türk ürünleri ile yüklü 60 kamyonu taşıyan bir geminin de Cumartesi günü Hayfa'ya varması beklendiğine dikkat çekti.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth, Ürdün'e kargo taşıyan Türk gemilerinin son 5 aydır "sessiz" biçimde İsrail'in Hayfa limanına demirlediklerine dikkat çekti.

Türkiye'de muhalefetin bir süre önce iki ülke arasındaki gerginliklere rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğluna ait bir gemicilik şirketinin İsrail üzerinden kargo taşıdığını söyleyerek Başbakanı "mahcup etmeye çalıştığı"nı belirten gazete "Şimdi öyle görünüyor ki oğlu Erdoğan tek başına değil" dedi ve 5 aydır İsrail'in "köprü" rolünü üstlendiğini kaydetti.

Suriye savaşının patlamasından önce Ürdün, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerine giden kamyonların Suriye'den geçtiğini anımsatan gazete, sigorta şirketlerinin kargoları sigorta etmeyi reddettiklerine dikkat çekti. Haberde şöyle devam edildi:

"Suriye sınırında yaşanan sorunlar, lojistik işlemleri Hayfa'da bulunan Tiran Shipping şirketince yürütülen özel bir projenin oluşturulmasına yol açtı. Tiran, aralarında Türk Sisa Shipping Lines şirketinin de bulunduğu gemicilik şirketleri için acenta hizmetlerini sağlıyor."

Haberde "Halen Türk gemileri, haftada bir Hayfa limanına demir atıyor ve niyet, bunu haftada iki defaya çıkartmaktır. Cumartesi günü Türk malları ile yüklü 60 kamyonu taşıyan bir geminin İsrailli limana ulaşması bekleniyor. Gemi, Türkiye'ye, Ürdün tarım ihraçat ürünleri ile dolu 60 kamyon ile dönecek" denildi.

Bu arada, Türk kamyonlarının konvoy halinde Hayfa limanından Şeyh Hüseyin Köprüsüne kadar giderek oradan Ürdün'e geçtiklerini anlattı.


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 26.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAN-MAR Denizcili..
 EGETAN Denizcilik
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 GAMMA Shipping
 SERMAR Denizcilik
 YAMAN Denizcilik
 IBC Güler Dış Tic..
 KARYA Shipping & ..
 MİLLER&FLAMA Deni..
 ÇANAKKALE Ayna De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim