Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Bu kitap, Türk Gemi İnşaatı tarihine ışık tutacak
İTÜ Vakfı tarafından yayınlanan “Ord. Prof. Ata Nutku - Türk Gemi İnşaatı Endüstrisi ve Mühendislik Eğitiminin Önderi” adlı kitap satışa sunuldu.

İTÜ Vakfı Yayınları, denizcilik alanında büyük bir boşluğu dolduracak yeni bir kitabı okuyucularına sundu. Yüksek Mühendis Aydın Eken, tarafından yayına hazırlanan Ord. Prof. Ata Nutku (Türk Gemi İnşaatı Endüstrisi ve Mühendislik Eğitiminin Önderi) adlı kitap, gemi inşaat sektöründe ve denizcilik tarihimize ışık tutuyor.



ÇELİK GEMİ YAPIMINI GERÇEKLEŞTİREN MÜHENDİS

İTÜ’de sivil gemi mühendisliği eğitiminin kurucusu ve Türkiye’de gemi yapılamaz denen bir ortamda çelik gemi yapımını gerçekleştiren Ord .Prof Ata Nutku, gemi inşaatı mühendisliğinin önderi olarak kabul edilmektedir. Kendisi, hem eğitim, hem de endüstri alanında asker ve sivil yaşamını denizcilik sektörüne adayan, yurtiçi ve yurtdışı kuruluşlarda çalışan, çok sayıda gemi inşaatı mühendisi ve bilim adamı yetiştirdi. Nutku, gemi model deney laboratuarını kuran, tersaneyi dershaneye taşımayı büyük bir ustalıkla beceren, meslekte hep ilkleri gerçekleştirmesiyle mesleğinin örnek bir lideridir...

Hayalleri, hedefleri, meslek sevgisi, başarıları ve yurtseverliği ile dört dörtlük bir cumhuriyet öncüsü Ord. Prf. Ata Nutku’yu genç kuşaklara tanıtan ve hizmetlerinin unutulmadan yazılı belgelere dayalı olarak belirten bu kitap geçmiş ve geleceğe ışık tutuyor...

ÜNİVERSİTE-ASKERİ-DENİZCİLİK ALANINDA İSMİ YAŞIYOR

1960 yılında ordinasyus Profesör olan Nutku, 1974 yılında TÜBİTAK hizmet ödülü aldı. İTÜ Yönetim Kurulu 1990 yılında kurucusu olduğu laboratuvara Ata Nutku Gemi Model Laboratuvarı adını , 1999 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri 112 oto kapasiteli araba vapuruna Ord.Prof. Ata Nutku adını vermiştir. Uzun yıllar hizmet verdiği Gölcük Tersanesi ise 2010 yılında, 310 Yeni Gemi İnşa Baş Mühendisliği kısmına “Yb.Ata Nutku 310 Gemi İnşa Baş Mühendisliğiadını vermesiyle kendinsin üniversite, denizcilik ve askeri alanda ismi ölümsüzleştirilerek anılmasını sağladı.

KİTAPDA NELER VAR ?
Kitabın içinde Profesör Utku’nun bilimsel yayınları, kitapları, enstitü broşürleri, patentleri, projeleri, ödülleri ve başarı belgeleri kitabın içinde çok kapsamlı olarak yer almaktadır. Mevcut bir eksikliği gidermek amacıyla Yüksek Mühendis Aydın Eken tarafından hazırlanan bu kitap denizcilik alanında boşluğu dolduracak önemli ve tarihi kaynak eser konumundadır.



Eklenme tarihi: 03.05.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKDEN Denizcilik ..
 ATLAS Gemicilik v..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 DEKAMAR
 KAYIKHANE
 GRUP Asm
 TUAN Denizcilik
 TRIO Denizcilik İ..
 YELKEN Denizcilik
 AKAYLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim