Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
MİLGEM ihalesine Başbakanlık takibi!
Koç Grubu şirketi RMK Marine'in kazandığı 1.5 milyar Euroluk MİLGEM savaş gemisi ihalesinde önemli bir gelişme yaşandı. İhaleye çağrılmayan şirketler, Başbakanlık'a şikayette bulundu. Şikayet üzerine harekete geçen Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na(SSM) gelerek konuyu incelemeye başladı. Müfettişler, SSM yetkililerine 'ihaleye neden sadece iki şirketin çağrıldığını' sordu.

İKİ FİRMA YARIŞMIŞTI

Türkiye'nin ilk milli savaş gemisi üretme projesi olma özelliğini taşıyan MİLGEM için iki büyük Türk tersanesi RMK Marine ve Dearsan yarışmış, ocak ayındaki Savunma Sanayi İcra Komitesi(SSİK) toplantısı sonucunda çıkan kararla mutlu sona Koç Grubu ulaşmıştı. Müfettişler, süreçte rekabete aykırılık tespit ederse, 1,5 milyar Euroluk dev ihalenin iptali gündeme gelebilecek. İnceleme Haziran ayında başladı.

HEYBELİADA VE BÜYÜKADA'YI DEVLET YAPTI

Milli Savaş Gemisi (MİLGEM) projesi, Türkiye açısından büyük önem taşıyor. Yerli tersanelerde inşa edilen gemilerde Türk mühendisler görev yapıyor. Projenin ilk gemisi olan 'Heybeliada', 27 Eylül 2008'de denize indirildi. İkinci gemi olan 'Büyükada' ise henüz TSK envanterine girmedi. Bu iki gemi TSK tersanelerinde asker ve sivil mühendisler tarafından yapıldı.

6 KORVET İHALESİNE İNCELEME

İlk iki geminin askeri tersanelerde inşasının ardından, sonraki 6 korvetin özel sektör tarafından üretilmesi için ihaleye çıkıldı. SSM tarafından yürütülen söz konusu ihaleye RMK ve Dearsan firmaları davet edildi. Ocak ayında toplanan SSİK'te ise Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın imzalarıyla çıkan karar doğrultusunda ihaleyi Koç grubu şirketi olan RMK Marine kazandı. Fakat ihaleye davet edilmeyen firmalarda rahatsızlık meydana geldi. Savunma kaynakları, ihalede rekabetin sağlanmadığı yönünde Başbakanlık'a ulaşan şikayetin Sedef Gemi İnşaat A.Ş.'den geldiğini belirtiyor. Fakat şirket yetkilileri bunu resmi olarak doğrulamadı.

İNCELEME TAMAMLANMADI

Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri incelemelerini henüz tamamlamadı. Müfettişlerin raporu doğrultusunda ihalenin geleceği de belli olacak.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı, daha önceki büyük ihalelerde de MİLGEM projesine benzer yöntemle ihaleye çıkmıştı. İhaleyi üstlenebilecek firmalar davet edilerek bu şirketler arasında Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde kazanan firma açıklanmıştı.


Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 04.07.2013




Share |




YORUMLARINIZ


susturma tehdit
İnceleme ne zaman başlıyor haziranda yani başbakanın ağzından köpük saçarak divan oteline koç gurubuna saldırdığı zaman. Başbakana akp ye rüşvet yalakalık yoksa sopa var. Kim ki halkın yanındaysa erdoğana akp ye payını vermiyorsa yaşama sansı bulmasın isteniyor.

Yazan: ahmet kılınç - 6.07.2013 12:43:37




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONURHAN Denizcili..
 ATİPOST Turizm Lt..
 SEA PIONEER Deniz..
 EFEMAY Denizcilik..
 MARMARA RoRo
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 CSR Denizcilik Sa..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 POLATHANE Denizci..
 ONUR Deniz Nakliy..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim