Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bu da Ramazan gemisi
Ramazan için hummalı çalışmalarına devam eden İstanbul’un Ümraniye Belediyesi, ilçe meydanına kurduğu dev gemide, Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Ümraniye Belediyesi’nin Ramazan ayı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. UNESCO tarafından 2013 yılının Piri Reis Yılı ila edilmesiyle etkinliklerini bu konsept üzerine kuran Ümraniye Belediyesi, Ramazan Ayı etkinliklerini de bu konsept doğrultusunda Ümraniye Meydanı’na kurulan dev gemide gerçekleştirecek. Ayrıca yine meydanda yer alacak 9 filikada da hemşehri dernekleri faaliyetler sergileyecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Ümraniye’ye denizi getirmediklerini ancak gemiyi getirdiklerini ifade ederek “ İşin espirsi şu; 2013 yılı UNESCO tarafından Piri Reis yılı ilan edildi. Dolayısıyla Piri Reis Yılı’nda biz kültürel etkinliklerimizi bu konsept içerisinde hazırlıyoruz. Yıl boyunca meslek edindirme kurslarındaki öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin çeşitli dallarda el becerileriyle yaptıkları sanatsal faaliyetleri “Piri Reis” konsepti içerisinde değerlendirdik. Sergide de meydanda bulunan bu gemi konseptini kullandık. Ardından Ramazan’da etkinliklerimizi yapacağımız mekan olarak kullanacağız. Gemi, tabi ki dış görüntüsüdür. İçinde ise normal bir kapalı mekan oluşturduk. Yine bu meydanda aşağı yukarı 9 tane daha bu geminin daha küçük modellerini kullandık. Bunların her birinde de 3’er tane stand var. Bu standları da her sene olduğu gibi hemşehri derneklerimize veriyoruz. Hemşehri derneklerimiz bu standlarda Ramazan boyunca memleketlerinin tanıtımını yapıyorlar ve memleketlerinin ürünlerini insanlara tanıtıyorlar, sergiliyorlar”
şeklinde konuştu.

TERAVİDEN SONRA DA PROGRAM VAR

Ümraniye Meydanı’nın Ramazan etkinlikleri açısından zengin bir atmosfer oluşturduğunu sözlerine ekleyen Can,
“Ramazan birlik ve beraberlik ayıdır. Kardeşlik ayıdır. Fakirle zenginin aynı sofrada buluşma mevsimidir. Kardeşliğin birliğin ve beraberliğin pekişme mevsimidir. Doğrusu ülke olarak da, dünya olarak da bu birliğe çok ihtiyaç duyduğumuz bir zaman dilimindeyiz. Her sen olduğu gibi bu sene de Ramazan’ı kardeşlik duygularını güçlendirecek programlarla takviye ediyoruz. Bu gemi mekanında iftar öncesi çocuklara çeşitli gösterimler yapacağız. İftar sonrası, iftar ile teravih arasında Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve sohbetlerle süslüyoruz. Teravihden sonra da haftada birkaç gün konserlerimiz olacak. Ama bu konserler Ramazan’ın manevi atmosferine uygun olacak. Bunlarla bitiyor mu? Hayır. Çünkü Ramazan demek iftar demek, sahur demek. Dolayısıyla iftarları herkesin buluştuğu bir sofra haline getirmeye çalışıyoruz. Sadece zenginlerin birbirlerini ağırladıkları sofralar değil, herkese açık sofralar, 5 ayrı noktada sofra kuruyoruz Ümraniyemiz’de. Düğün salonlarımızı kiralayarak, buralarda 5 ayrı noktada iftar veriyoruz. Buralara herkes davetli” dedi.


Kaynak: internethaber
Eklenme tarihi: 08.07.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİRAGE Hotel
 YANARTAS Travel A..
 MEFES Denizcilik
 DEDEMAN Holding A..
 MİLANGAZ Uluslara..
 SAN-MAR Denizcili..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 SAFİR Gemi Tasima..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 AY İnşaat Turizm ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim