Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Suriye'ye giden sır kargoya el konuldu
Kuzey Kore'nin, Suriye'deki Esed rejimine gaz maskesi göndermek istediği ama maskelere Türkiye'de el konduğu ortaya çıktı. Gaz maskelerinin yanında, silah ve mühimmat da bulundu.

Türkiye, Kuzey Kore'den Beşşar Esed rejimine gönderilmek istenen gaz maskeri ve silahlara el koydu. Japon basınında yer alan habere göre, Libya'ya ait olan ‘Al En Ti Sar' adlı nakliye gemisi, bu yılın başlarında Suriye'ye gönderilmek için yüklenen kargoyla yola çıktı.

Sankei Shimbun gazetesinin, adı açıklanmayan ABD askeri kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, gemi ABD ordusunun elde ettiği istihbarat sayesinde yakalandı. ABD'nin, müttefik ülkelerle gemiyi yakın takibe aldığı ifade edildi.

Çanakkale Boğazı'ndan 3 Nisan'da geçiş yaptığı belirlenen geminin, Türk yetkililer tarafından incelenmesinin ardından yoluna devam etmesine izin verilmediği ve kargosuna el konduğu belirtildi.

Gemide 1,400 tüfek, çok sayıda tabanca, 30 bin mermi ve kimyasal silahlara karşı koruma sağladığı anlaşılan gaz maskeleri bulunduğu bildirildi.

Gemideki kargonun Türkiye'de boşaltıldıktan sonra, karayoluyla Suriye'deki Esed rejimine bağlı güçlere ulaştırılmasının planlandığı düşünülüyor.

Sankei gazetesi, Türk yetkililer tarafından sorgulanan gemi kaptanının, ‘Kuzey Kore'den geldiklerini ve Suriye'ye silah taşıdıklarını kabul ettiğini' belirtti.





GEÇMİŞTE DE YARDIM GÖNDERMİŞTİ

Kuzey Kore ve Suriye arasında geçmiş yıllara uzanan askeri işbirliği olduğuna inanılırken, Pasifik ülkesinin geçmişte de Şam rejimine silah gönderdiği düşünülüyor.

K.Kore'nin, geçmişte Suriye'ye bir nükleer santral inşa edilmesinde yardım ettiğine dair haberler belirmişti. Söz konusu santral, 2007 yılında İsrail savaş jetlerinin bombalaması sonucu yok edildi.

South China Morning Post sitesinin verdiği bilgiye göre, Japonya'nın Kuzey Kore hakkındaki haberleri takip eden gazetelerinden biri olan Sankei Shimbun, güvenilir bir kaynak olarak kabul ediliyor.


Kaynak: Haber10
Eklenme tarihi: 28.08.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 İMAMOĞLU Denizcil..
 ÖZDADAYLILAR deni..
 ŞENER Petrol Deni..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 OF Shipping
 SEAHAWK Training ..
 RİZE İPEKYOLU Den..
 VBG Denizcilik
 A1 Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim