Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Leylekleri kurtaran Kaptana teşekkür plaketi
Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜÇEV), İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Kartal-Yalova seferini yapan Temel Reis II Gemisi'nin kaptanı Murat Küçükçaylı'ya, Marmara Denizi'nin ortasında göç eden leyleklere zarar vermemek amacıyla durması nedeniyle plaket verdi.

İDO Genel Müdürlüğünde düzenlenen törende konuşan TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan, İDO Kaptanı Murat Küçükçaylı'nın doğal yaşamı korumak adına büyük bir hassasiyet gösterdiğini ve insanlık adına örnek bir davranış sergilediğini belirtti.

Aslan, şöyle konuştu:

"Olayı medyadan takip ettik. Gerçekten de kaptan Murat Küçükçaylı tam insanlık örneği sergilemiş. Çok yorgun düşen ve alçaktan uçan binlerce leyleğin hayatını kurtarmış. Her yıl aynı dönemlerde Avrupa'dan Arap Yarımadası'na geçen yüzbinlerce leylek, İstanbul semalarına geldiklerinde yorgun düşmekte ve en yakın kara parçasına konarak dinlenmeyi istemektedir. Bu nedenle deniz yüzeyinin yarım metre üstünden uçmakta ve deniz taşıtları nedeniyle önemli tehlikeler yaşamaktadırlar. Ama bu sefer, İDO Kaptanı Murat Küçükçaylı'nın dikkati ve duyarlılığı sayesinde yüzlerce leylek yüzde yüz ölümden kurtulmuş oldu. Görüntüleri izlediğimizde, gerçekten de kaptanımız Küçükçaylı adeta bir leylek katliamını engelleyerek herkese örnek olmuştur. Bu nedenle de çok özel olarak hazırlattığımız leylek plaketiyle hem kaptanımıza hem de böyle bir personeli istihdam ettiği için İDO yetkililerine teşekkür etmek istedik."

Törende konuşan Murat Küçükçaylı da sadece olması gerektiği gibi davrandığını belirterek, "Binlerce leylek önümüzden geçiyordu. Tam zamanında fark ettim. Önce yavaşladım. Fakat geçişin devam ettiğini görünce motorları tamamen durdurdum. Bir insan olarak üzerime düşeni yaptım. Ama başka taşıtları kullananlara örnek olması açısından da önemli görüyorum. Sunulan plaketle beni mutlu eden TÜKÇEV'e, Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan nezdinde teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gümüş leylek plaketi, kaptan Küçükçaylı ile İDO AŞ adına ise Deniz Operasyonu Direktörü Ufuk Tuğcu'ya verildi.

Plaket töreni öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kaptan Küçükçaylı, şunları söyledi:

"Mesleğimiz gereği devamlı gözcülük yapıyoruz. O gün kaza görmedik ama leylekleri gördük. Radarda devamlı takip yapıyoruz. O esnada radarda çizgi şeklinde hedef gördük. Dürbünle dikkatli bakınca iki sıra halinde çok ince bir çizgi gördük. Çok şaşırdık. Leylekler olduğunu ve göç ettiklerini fark ettik. Gemi duraksayınca yolcuların da yüz ifadeleri değişti tabi. Acaba önümüze büyük bir gemi mi çıktı, makineler arıza mı yaptı? Neden yavaşlıyorsunuz diye sordular? Daha sonra leylekleri görünce gülümsediler."

Leyleklerin geçişi için deniz otobüsünü 30 dakika beklettiğini anlatan Küçükçaylı, "Deniz otobüsünü durdurmasaydım yaklaşık 60 leylek yaşamayacaktı. Leylekler yoruldu herhalde kaçmadılar. Normalde martıların içine gireriz. Leylekler birbirlerine kenetlenmişti. Hızlı hareketli hayvanlar değiller. Göç yolları da deniz değil kara. Deniz üzerinden çok yakın göç ederler. Makineleri durdurmazsak en 50-60 leylek ölür ve facia olurdu" diye konuştu.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 11.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UND RORO İşletmel..
 HAMALOĞLU Denizci..
 CAPELLA Denizcili..
 DOKA MARİN Gemici..
 NES TEKNOLOJİ
 MARMARA Deniz Taş..
 CATONI Deniz İşle..
 B.A.S.K
 ARKAS holding
 GENÇ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim