Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Boatshow'un en lüks teknesi Dominator
İstanbul Boatshow’a sayılı günler kaldı. Şovun en lüksü şimdiden belli; Dominator 620… Kişiselleştirme trendine uyan tekne, çeşitli opsiyonlarla, satın alacak kişinin zevkine göre şekilleniyor.

Denizcilik dünyası, 20 Eylül’de kapılarını açacak olan İstanbul Boatshow’a hazırlanıyor. Yerli üreticiler, yabancı tersanelerin Türkiye acenteleri heyecanla görücüye çıkaracakları tekneleri hazırlıyor; broşürler basılıyor; özel davetler, turlar için programlar yapılıyor. Haliyle bu dönemde denizcilik haberleri yapan gazetecilere de konuyla ilgili bilgi akışı hızlandı.

Aralarından seçim yapmak zor ancak bu hafta boatshow’un ‘en lüks teknesi’ olarak isimlendirilen Dominator 620’yi yakından inceleyelim istedim.
Vergiler hariç 2 milyon 200 bin euro fiyat biçilen Dominator 620, Nuvolari&Lenard ve Dominator mühendisleri tarafından tasarlandı. Üreticilerin yola çıkış sloganı: Lüksün keyfini doruklarda yaşamak!
Tekneyi görünce de bu yaklaşımın her ayrıntıya yansıdığını görmek mümkün. Keskin hatlarıyla dikkat çeken teknenin en önemli özelliği kullanıcı zevkine göre kişiselleştirilebiliyor olması…

Dominator 620’nin kişiye özel tasarlanacak alanları sadece iç mekânlarla sınırlı değil. İtalyan tersanesinin gelenekselleşmiş felsefesi sayesinde 3 farklı flybridge planı sunuluyor. Bu ilginç konseptler, geniş bir yemek masası, bar bölümü sabit olmak üzere; C şeklinde geniş bir oturma grubu, oturma grubuyla bir adet şezlong ve üç adet şezlong seçenekleri…

Performans isteyen kullanıcılar için iki adet 1100 hp Man Commonrail motor seçeneği de var. Dominator filosunun en küçük teknesi olan Dominator 620 maksimum 34 knot hıza ulaşabiliyor.

Konforlu ve ferah iç mekânlarında da yine kullanıcılarının kendi özel zevklerini konuşturma şansı var. Büyük bir tekne içindeymiş hissi veren master kabin sabit. Modelde üç kabin, üç banyo ve banyolu kaptan kabini yer alıyor.

İç mekânın merkezi olan salon bölümünde zemin masif parke, cilalı parlak vernikli mobilyalar, deri oturma grupları var. Salondaki mobilyalarla uyumlu olan mutfak, geniş dolapları, saklama sistemleri ve tezgâh alanıyla ev konforu sunuyor.

19,75 metre boy, 5,15 metre genişliği olan teknenin yakıt tankı kapasitesi 3 bin 700, temiz su tankı kapasitesi ise 1000 litre. Fuar için belirlenen özel fiyatı ise 2 milyon 200 bin euro.

Yerli Azuree 46, Cannes’da tanıtıldı

Kıraça Grubu şirketlerinden Sirena Marine’in, Suna ve İnan Kıraç’ın kızları İpek Kıraç’ın 18 aylık CEO’luk dönemi içinde üretimi gerçekleştirilen ilk yelkenli tekne modeli Azuree 46, geçtiğimiz perşembe günü Cannes Boat Show’da düzenlenen basın toplantısıyla dünyaya tanıtıldı.

Bursa, Orhangazi’deki Sirena Marine fabrikasının kendi tasarım ve mühendislik ekiplerinin, uluslararası ekiplerle birlikte geliştirdiği Azuree yelkenli tekne serisinin son modeli 46’nın basın toplantısına İpek Kıraç’la birlikte teknenin tasarımcısı Rob Humphreys de katıldı.

Lansmanda konuşan İpek Kıraç, “Bursa’daki fabrikamızın yüksek teknolojiyle donatılmış üretim kalitesini, uluslararası tasarım yıldızlarıyla bir araya getirerek, bugün sizlere sunduğumuz Azuree 46, hem açık denizlerde hem de tekne demirliyken üst düzey güvenlik ve konfor standartları sunan dünya çapında bir yelkenli tekne. Sirena Marine’in yeni vizyonu ve yaptığı kayda değer yatırımlarıyla uluslararası tekne ve yat üretimi sektörün önemli oyuncularından biri olduğuna güvenim tam” dedi.



Kaynak: Akşam (Esin Gedik)
Eklenme tarihi: 16.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KÖKSALANLAR Deniz..
 MP Uluslararası G..
 ALEYNA denizcilik
 TURMAR Gemicilik ..
 ALUNA ESTATES S.A
 LNS Marine Ltd. Ş..
 UNIMARIN Denizcil..
 INKA Crew Managem..
 BERRAK Denizcilik
 KALKAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim