Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk Denizcilerin 3 aylık esareti bitti
Yemen'de Hudeyde Limanı'nda üç aya yakın süredir 'silah kaçakçılığı' iddiasıyla tutulan Sargem Denizciliğe ait Comoros bandıralı Türk gemisi Svetla'da görev yapan 8 mürettebattan 6'sı serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında bulunan Rıfat Demirci, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde oturan ve yolunu gözleyen ailesi tarafından kapıda kurban kesilerek karşılandı.

Kocaeli merkezli Sargem Denizciliğe ait Comoros bandıralı Türk gemisi Svetla, 6 Temmuz’da kaçak silah suçlamasıyla Hudeyde Limanı’na çekildi. Gemide görev yapan 8 mürettebatın karaya çıkmalarına izin verilmedi. Hatay Limanı’ndan kalkan gemide yağcı olarak görev yapan bir çocuk babası Rıfat Demirci’nin, Bursa’nın Yenişehir İlçesi Kurtuluş Mahallesi’nde oturan eşi Hanife, babası Dursun ve annesi Aynur Demirci ise gelişmeleri korku ve endişe içersinde takip etti.

Dışişleri Bakanlığı ile Sargem Denizcilik'in girişimleri sonucu, Yemen Hükümeti, Svetla Gemisi'nin birinci ve ikinci kaptanı dışında 6 mürettebatı serbest bıraktı. Arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'ye gelen Rıfat Demirci, hemen Yenişehir'de yolunu gözleyen ailesinin yanına gitti. Evinin önünde kurban kesilerek karşılanan Rıfat Demirci 8 aylık iken bıraktığı, 1 yaşına giren ve yeni yeni 'baba' diyen kızı Eylül Su'yu öpüp kokladı, ailesiyle hasret giderdi.

Yemen'de kabus dolu 88 gün geçirdiklerini belirten Rıfat Demirci yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Artık Türkiye'ye hiç dönemeyeceğimizi sanmıştım. Çok zor günler geçirdik. aç ve susuz kaldığımız zamanlar oldu. Üzerimizde psikolojik baskı uyguladılar. Yemen'deki Türkiye Konsolosluğu ile şirketin girişimleri sonucu, iki kaptanın dışında 6 kişiyi serbest bıraktılar. Kızım Eylül Su'yu, eşimi ve ailemi çok özlemiştim. Kabus gibi 88 gün geçirdim."

Eşinin gelmesiyle dünyanın en mutlu kişisinin kendisi olduğunu söyleyen Hanife Demirci de, "Çok zor günler ve geceler geçirdik. Dualarımız kabul oldu ve eşim geri döndü. Babasını sürekli arayan Eylül Su, Rıfat'ın kucağından hiç inmiyor" diye konuştu.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
Silah yüklü Türk gemisi Yemen’de durduruldu




Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 23.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ


türk gemiciler
SLM. BİZLER TÜRK DENİZCİLERİYİZ. SİZİN SAYENİZDE SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ.İNANIN BİZLER TÜRK DENİZCİLERİ OLARAK COK MADURUZ ARMÖTÖRLER TARAFINDAN. BİZLERİ GEMİLERİNDE CALIŞTIRIP PARAMIZI VE HAKARETEDE MARUZ KALIYORUZ GEMİLERDE KUMANYA BİLE YOK HİC BİR HAKIMIZI BİLE ALAMIYORUZ.DENETİMLER OLUNCA AVANTAYI ALAN GİDİYOR. ULAŞTIRMA VE DENİZCİLİK BAKANIMIZ NE İŞ YAPAR ANLAMIYORUZ SAYIN BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYİP ERDOGAN BİZİM SESİMİZİDE SİZİN SAHYENİZDE DUYSUN ARTIK. İNANIN AYLELERİMİZ PERİŞAN OLUYOR DUYUN ARTIK SESİMİZİ YETKİLİ MERCİLER.PSCLER DENETİMİDE YOK GEMİLERDE.DENİZCİLİK ŞİRKETLERİ BULMUŞLAR HERŞEYİN UYDURMASONUNU.NASIL OLSA AVANTA VAR İŞ KOLAY DİYORLAR SAYGILARIMIZLA ÖLMÜŞ TÜRK GEMİCİLERİ

Yazan: hakan - 24.09.2013 15:20:35




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATUNCO Shipping
 DENLİ Denizcilik
 TEB Denizcilik
 ALUNA ESTATES S.A
 APM Denizcilik Na..
 DALYAN Denizcilik
 KEVSER Denizcilik
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 ANGELS PRO ACTION
 CANBAZ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim