Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Temizlenen körfezde artık ördekler yüzecek
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen çevre felaketinde tonlarca gemi atığının aktığı Gemlik Körfezi 11 gün süren hummalı çalışmaların ardından temizlendi.

Gemlik’te kurulu bulunan Roda Limancılık'ta 10 Ekimde gece yarısı meydana gelen çevre felaketinin izleri 11 gün süren hummalı çalışmalarla silindi. Gemilerden alınan sintinelerin toplandığı tanklardan birinin valfi patlamış, Roda yetkililerine göre 11 ton, Çevre Bakanlığı'nın açıklamalarına göre ise 30 ton gemi atığı denize yayılmıştı. Atıklardan en çok zarar gören ise turistik Narlı sahilleri olmuştu.

Çevre Bakanlığı'na bağlı teknik ve uzman ekipler bu çevre felaketine müdahale etmiş, 50 kişilik ekip gece gündüz çalışmıştı. Gemlik Belediyesi'nin de yakından takip ettiği temizleme çalışmaları tamamlandı. Roda Limancılık yetkilileri, Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ile birlikte Narlı iskelesinde basın açıklaması yaptı. Limanı ve marinayı gezen Yılmaz ve Roda Genel Müdürü Ali Açıl, çevre felaketine sebep olabilecek kazanın izlerinin tamamen silindiğini söylediler.

Narlı Köyü Muhtarı Salim Özdemir’in de katıldığı basın toplantısında konuşan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Roda yetkililerine titiz çalışmalarından dolayı, Narlı köyü halkına da gösterdikleri sabır ve yardımlarından dolayı teşekkür etti. Yılmaz, “kirleten temizler” sözünün bu çevre kazası sonrasında da geçerli olduğunu, çalışmaların bütün giderlerinin Roda Limancılık tarafından karşılandığını açıkladı.

Yılmaz, bundan sonra sintine atıklarının daha iyi muhafaza edilip bertaraf tesislerine de daha emniyetli şekilde götürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ali Açıl da konuşmasında, Narlı gibi Marmara’nın en güzel sahil köylerinden birisinin kısa sürede temizlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Açıl, kazanın teknik incelemesinin sürdüğünü, ancak bir valf üretim hatası sonrasında patlamanın gerçekleştiğine inandıklarını söyledi. Açıl, “Kesinlikle ihmal söz konusu değildir. Gerekli tedbirleri aldık. 10 gün içinde çevre kazasının izlerini tamamen sildik. Bu çalışmalarımız Türkiye ve dünyadaki bütün limancılık ve sanayi kuruluşlarına da örnek olsun” dedi.

Basın açıklamalarının ardından iki ördek Yılmaz ve Açıl tarafından denize bırakıldı.


Kaynak: Stargündem
Eklenme tarihi: 23.10.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA Tanker İşlet..
 KARAN Gemi İşl. İ..
 AKAYLAR Denizcili..
 BURTRANS Shipping
 LİDER Gemi işletm..
 YELKEN Denizcilik
 PRUVA Denizcilik ..
 IDE Yachting
 ERDOĞDU Denizcili..
 ERLER denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim