Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
8 Ölümlü gemi kazası davasında kaptanlar birbirini suçladı
Adriyetik’te iki Türk gemisinin çarpışması sonucu 8 kişinin öldüğü kazayla ilgili duruşmada gemi kaptanları birbirlerini suçladı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Ahmet Atilla Günsur ve Ahmet Bal, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık Ankara Feribotu'nun kaptanı Ahmet Atilla Günsur, diğer geminin kendilerine yol vermesi gerektiğini ancak vermediğini savundu. Günsur, “Yol vermeyip önümüzden geçmesi sonucu benim kullandığım gemi, diğer gemiye çarptı. Diğer gemi de yan yatıp, su alması sonucu batmıştır. Ben gemi batınca hızlı kurtarma botunu devreye soktum. Geminin kaptanı ve ikinci kaptanını kurtardık. Ancak maalesef gemideki diğer kişileri kurtaramadık. Bu olayda benim kaptan olarak herhangi bir kusurum söz konusu değildir. Yol ve geçiş üstünlüğü bendeydi. Diğer geminin benim gemime yol vermemesi sonucu kaza meydana gelmiştir. Suçsuzum beraatimi talep ediyorum. Ben 40 senelik görev hayatım süresince 10 binlerce personel ve yolcu taşıdım. Kimseye böyle bir acı yaşatmadım. Her ne kadar vicdanen ve mesleki olarak kendimi kusursuz görsem de suça konu olay nedeniyle duyduğum acıyı yaşayacağımı ifade etmek isterim.” diye konuştu.





Kazada batan Reina-1 yük gemisinin birinci kaptanı tutuksuz sanık Ahmet Bal da gemiyi saat 01.00 sıralarında dinlenmek üzere 3. kaptana teslim ettiğini ifade etti. Bal, “3. kaptanım beni heyecanla arayarak ve diğer gemiden bahsederek 'üzerime doğru geliyor' dedi. Ben ayakkabımı bile giymeden köprü üstüne çıkmak için hareket ettim. Köprü üstüne varmadan çarpışma gerçekleşti. Köprü üstüne çıktığımda vardiyada 3. kaptan İlyas Güney ile usta gemici Murat Saltan vardı. 3. kaptanın bana anlattığına göre, diğer sanığın kullandığı gemiyle bağlantı kurmuş ve ne şekilde hareket edeceklerini bildirmişler. Ancak diğer gemidekiler önceden söylediklerine uygun hareket etmedikleri için çarpışma gerçekleşmiştir. Benim kanaatime göre kazada kusur tamamen Ankara feribotunun kaptan ve görevlilerinde bulunmaktadır. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum." dedi.

Kazada ölen 8 mürettebatın yakınları sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Müşteki ifadelerinin ardından söz alan batan geminin kaptanı Ahmet Bal, Ankara gemisinin kazadan sonra geri çekildiğini, 35-40 dakika gecikmeli olarak denize kurtarma botu saldığını, ölüm ve kayıpların da bu gecikme nedeniyle meydana geldiğini iddia etti.

Duruşma, gelmeyen müştekilerin ifadelerinin alınması için ertelendi.

Adriyetik’te 19 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen kazada 8 kişi hayatını kaybetmişti. Ankara Feribotu'nun kaptanı Ahmet Atilla Günsur ve batan yük gemisi Reina-1'in kaptanı Ahmet Bal hakkında “taksirle ölüm ve yaralanmalara sebep olmak” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor.

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
17.06.2013 - 8 ölümlü gemi kazasının nedeni kaptanların inadı
13.12.2012 - Adriyatik’te çarpışan Türk gemileriyle ilgili rapor hazırlandı
19.11.2012 - Adriyatik’te çarpışan gemilerin telsiz kayıtları ortaya çıktı
20.10.2011 - Türk Gemileri Çarpıştı: 8 Personel Kayıp



Kaynak: Medya73
Eklenme tarihi: 01.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ


batan gemının yara aldığı kısım ne
sançaktan çarpmışsa suçlu yolcu gemısı -iskeleden çarpmışsa suçlu yük gemısı .vhf konuşmalarıda mühım bu olayda.her ıkı gemınınde o andakı köpruustunde bulunan zabıtlerı kazayı yapan onlarıda bır araştırın -yeterlılık sıhhat içki konusunda hatta uyuyor bıle olabılırler.yuk gemılerınde kopruustunde çoğunda sadece vardıya zabıtı vardır gözcü bıle olmaz çünki gündüz çalışır gemıcıler.genede yuh olsun açık denızde türk gemılerını çarpıştırmışlar bu ne salaklık.

Yazan: dündar özüntürk - 18.07.2014 14:14:39


ankara feri botu suçlu
ankara feribotu kaptanı yalan söylüyor gerçekler vdr kayıtlarında gizli mahkeme sonunda çıkacak gerçekler
Yazan: bayram ali bakır - 25.11.2013 19:57:19




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİTAŞ Deniz işlet..
 LOTUS Shipping
 ÜSTÜN Denizcilik
 BODRUM Denizcilik
 CASPI Cargo Lines..
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 CAPT.ELSEK Intern..
 DALYAN Denizcilik
 GİRİT Yatcilik
 FATOGLU Gıda San...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim