Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Mersin kurvaziyer turizminde atağa kalkıyor
Mersin'de, turizm potansiyelini canlandırmak için başlatılan Kurvaziyer Turizm Projesi'nin getirilerinin alınmaya başlandığı belirtildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, yaptığı açıklamada, Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, MTSO ile Mersin Turizm Platformu'nun öncülüğünde başlayan ve kentin tüm alternatif turizm potansiyellerini canlandırmayı hedef alan Kurvaziyer Turizm Projesi'nin meyvelerini vermeye başladığını ifade etti.

Yarın Mersin Limanı'na demirleyecek Deutschland isimli geminin bir ay içinde kente gelen üçüncü kurvaziyer gemisi olacağını bildiren Aşut, şunları kaydetti:
"Deutschland, Alman turistleri taşıyan bir gemi. Bu gemi Mersin'e bu yıl ikinci kez geliyor. Bir önceki ziyaretinde yapılan memnuniyet anketinde yüzde 100 memnuniyet notu veren gemi yetkilileri, aynı yıl ikinci kez Mersin'e gelerek artık burayı düzenli bir destinasyon haline getirmek istediklerini beyan etmişlerdir. Kentin dinamikleri, kurvaziyer turizmini Mersin'e kazandırmak için çok çaba sarf etmiştir."

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ise Deutschland ile gelecek olan yolcuların Tarsus ve Kızkalesi bölgesinin yanı sıra, kent merkezini de gezeceğini bildirdi. Geminin Mersin Narenciye Festivali'nin yapıldığı dönemde gelmesinin kendilerini mutlu ettiğine dikkati çeken Olcar, şu bilgileri verdi:
"Böylesi fuar, festival ve tanıtım şenlikleri gerçek anlamına kavuşmakta ve tam anlamıyla gerçek bir Mersin tanıtımına dönüşmektedir. Mersin, kurvaziyer turizm çalışmalarının sonunda birçok ilki gerçekleştirmiştir. Aynı yıl bir geminin ikinci kez gelmesi, geçtiğimiz günlerde aynı anda iki geminin birden gelmesi ve Mersin'de ilk kez üç gün kalması tüm bunlar ilklerimizdir. Mersin artık Akdeniz'in en önemli, en cazip ve en güvenli kurvaziyer destinasyonu olma yolunda ilerlemektedir."



Kaynak: Mynet
Eklenme tarihi: 16.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAREN Denizcilik
 MİNERAL den. san ..
 MERSİN Deniz ve T..
 ORTAKS Shipping c..
 DENİZSAN
 AKAR Shipping
 YALTUR
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 MİRAMAR yatcılık
 SEAHAWK Training ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim