Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin "Hastane Gemisi" yolda
İstanbul'da düzenlenen 'VI. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak "Önce insan, önce sağlık" dediklerini aktardı.

Bakan Müezzinoğlu, 75 milyon vatandaşın sağlığa hakkaniyetli ulaşımı konusunda çok önemli mesafe katettiklerini söyleyerek, "Sağlık hizmetleri sunumundaki standardın 75 milyona ulaşımında önemli mesafeler katettik. Herkes için sağlığı, olabildiğince geliştiren bir anlayışı merkeze oturttuk. Ekonomik sürdürülebilirlikte herhangi bir sıkıntılı sürecin olmadığını da geçtiğimiz süreçlere baktığımızda, bütün krizlere rağmen ileri adımları atmaya devam etti ve ediyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İKİNCİ 10 YILLIK PERİYODA GELDİ"

Türkiye'nin ikinci 10 yıllık periyoda geldiğini belirten Mehmet Müezzinoğlu, "İkinci 10 yıllkı periyodu iki dilime ayırarak, birinci 5 yıl ve ikinci 5 yıl olarak planlıyor ve birinci 5 yılda artık kendi içinde sağladığı başarıyı kendi bölgesinde yakalayabilme hedeflerini planlıyor ve bunun da alt yapısını büyük oranda yaptı ve önümüzdeki yıldan itibaren de basamak basamak arzu ettiği o noktalara ulaşacaktır. Bunlardan bir tanesi 75 milyona sunduğu sağlık hizmetini yakın coğrafyasındaki yaklaşık 1 milyar nüfusa hitap edebilecek noktaya taşıyabilmek" diye konuştu.

"SAĞLIKTA SERBEST BÖLGELERLE KURMAYI HEDEFLİYORUZ"

Bakan Müezzinoğlu, turizm ile sağlığı örtüştürmenin önemine değinerek, "İlk 5 yılda bugün yakaladığımız sağlık turizmindeki rakamları en az ikiye katlayacak bir hedefi inanıyorum ki, başaracaktır. Sağlık turizminin diğer ikinci ayağını da sağlıkta serbest bölgelerle kurmayı ve başarmayı hedefliyoruz. Sağlıktaki serbest bölgeler, gerek yabancı hekim, tecrübe, tıbbi teknoloji ve yatırımcılar için cazip olma anlamında önemli dinamikleri olacak, diğer taraftan da sağlık sektörünün gelişiminde Türkiye'ye önemli bir mesafe katettirecek" dedi.

GEMİ HASTESİ 3 YIL İÇİNDE FAALİYETE GEÇECEK

Gemi hastanesinin de faaliyete geçirileceğini kaydeden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şu anda projenin ihale sürecinde olduklarını, ihale yapıldığında da 3 yıl içinde gemi hastanesinin hizmete geçeceğini aktardı. Müezzinoğlu, gemi hastanesinin hem normal koşullarda, hem de olası bir afet durumunda hizmet vereceğini belirtti.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 23.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ


Düzeltme yapıldı
Sayın cancarkci rumuzlu kullanıcımız, uyarınız üzerine başlıkta gerekli değişiklik yapılmıştır. Uyarı ve dikkatiniz için teşekkür eder, katkılarınızın devamını dileriz.

Yazan: Editör - 26.11.2013 14:19:42


kafam karıştı
Gemi hastanesi ibaresini görünce, gemi tedavi veya onarım işlerini çağrıştırıyor. Hastane gemisi dense, daha doğru olacak sanki.
Yazan: cancarkci - 26.11.2013 14:15:24




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERCAN Denizcilik
 SELAY Shipping
 AKAR Shipping
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 ATLAS Gemicilik v..
 ULUSAL Denizcilik
 APM Denizcilik Na..
 BOSMAR Gemi Acent..
 HOLIDAY Yachts
 GÜLCEM Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim