Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Tayfunun sembol gemilerine koruma
Filipinler'de Haiyan Tayfunu’ndan en fazla zararı gören Tacloban kentinin yeni simgesi karaya vuran gemiler oldu. Çevresi küçük kulübelerle dolan gemilerin tayfunun üzerinden bir ay geçmesine rağmen evi yıkılan birçok kişi tarafından yeni yaşam alanı olarak görülmesi üzerine koruma görevlileri tutuldu. Halkın gemileri kullanmaması için tüm günü gemide geçiren korumalar geminin arka bölümünde kurdukları hamaklarda yatıyor, kaptan köşkünde zaman geçiriyor ve gemiye yabancıların girmesine izin vermiyor.



Son yılların en şiddetli tayfunlarından Filipinler’i vuran Haiyan Tayfunu’nun oluşturduğu yıkımın izleri hala görülüyor. Tayfundan en çok etkilenen Tacloban kentinde insanlar güçlükle de olsa normal hayatlarına dönmeye çalışıyor.

Şehrin her köşesinde tayfunun izleri ilk günkü gibi dururken şiddetli rüzgarın devirdiği otomobiller, elektrik direkleri ve ağaçlar kaldırılmayı, yıkılan evler ise onarılmayı bekliyor.

Uluslararası yardım kuruluşlarının da Tacloban’daki faaliyetleri sürüyor. Dünya Sağlık Örgütünden Birleşmiş Milletlere, Türk sivil toplum kuruluşlarından yerel kaynaklara kadar birçok kuruluş bölge halkına yardım eli uzatıyor. Şehrin birçok yerinde yardımlardan yararlanmak için sıraya giren Filipinliler dikkat çekiyor.

Tayfunun ardından halkın sokaklara, duvarlara yazdığı "bize yardım edin", "yardıma ihtiyacımız var” yazıları ise hala duruyor.

Kaptan köşkü korumaların odası oldu

Kentte tayfunun yıkıcı etkisini simgeleyen en önemli unsur ise Anibong Caddesi'ndeki karaya oturan gemiler oldu. Bölgeye gelen yardım kuruluşu temsilcileri genellikle gemilerin önünde hatıra fotoğrafı çektirirken bölge halkı ise gemileri kentin ve tayfunun simgeleri olarak nitelendiriyor.

Tayfunun ardından yükselen sular dolayısıyla karaya oturan gemiler evsizler için de ayrı bir önem taşıyor.

Evleri yıkılan birçok kişi güvenli bir yer olarak gördükleri bu gemilere çıkmak ve yaşamlarını burada sürdürmek istiyor. Bunun önündeki en büyük engeli ise gemi içindeki görevliler oluşturuyor. Bütün günü burada geçiren görevliler yemeklerini güvertede hazırlıyor, kaptan köşkünün olduğu bölümde veya geminin arka tarafına kurdukları hamaklarda dinleniyor.

Yabancıların gemiye girmesine izin vermeyen görevliler, gemi kaldırılıncaya kadar görevlerinin süreceğini belirtiyor. Görevliler nedeniyle gemiye giremeyen birçok kişi ise onun gölgesinden yararlanma yoluna gidiyor.

Gemilerin etrafı kulübelerle doldu

Tayfunu yaşayan ve caddede evi ayakta kalan az sayıda kişi ise tayfun sırasında çok korktuklarını belirtiyor. Suyun yükseldiğini ve gemilerin karaya vurduğunu belirten görgü tanıkları her şey bittikten sonra gördükleri manzaraya ise inanamadıklarını söylüyor.

Tayfunun ardından geçen sürede evleri yıkılan birçok kişinin kıyıda kendilerine kulübeler yapmış, karaya vuran gemilerin çevresi yeni kulübelerle dolu.



Kaynak: AA
Eklenme tarihi: 20.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZPINAR Denizcili..
 SARIOĞLU Denizcil..
 AKUA MARİN A.Ş.
 DOĞUHAN Denizcili..
 UNIMARIN Denizcil..
 BLUE DE NIMES
 GROUPSEA Deniz Ta..
 MSAM Denizcilik
 SEAHAWK Training ..
 İNKA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim