Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer turizminde son 10 yılda zirve
İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, "Son 10 yılda gemi sayısı yaklaşık 9 ve yolcu sayısı da yaklaşık 7 kat arttı" dedi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi’nde yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ün yurt dışı seyahati nedeniyle yer almadığı toplantıya Başkan Yardımcısı Savaş Ercan başkanlık yaptı. Kruvaziyer turizminde 2013 yılının değerlendirmesi ile ilgili bir sunum yapan Ercan, kruvaziyerde son on yılda bir yükseliş yaşandığını, zirve yapıldığını ancak 2013’te gemi sayısında düşüş yaşandığını ifade ederek, “Belli bir yere geldik ancak bunun nereye gideceğini tartışmak gerek. Biz bu gelinen noktada neler yaptık neler yapmadık bunu nasıl kullandık bunları değerlendirmek gerekir. Son 10 yılda gemi sayısı yaklaşık 9 ve yolcu sayısı da yaklaşık 7 kat arttı. 2013’te gemi sayısında düşüş var. Bu sene planlanan gemi adedi 127. Gemi sayısı düşse de yolcu sayısında düşüşün olmamasının nedeni gemilerdeki büyümeden kaynaklanıyor” diye konuştu.

Gelecek 10 yılın en önemli olgularından birinin kruvaziyer olacağını dile getiren Ercan, Türkiye’nin bu konuda bulunduğu noktanın ne olduğunun ve kimlerle karşılaştırılması gerektiğinin en önemli kriterler olduğunu savundu. Kruvaziyer turizminde limanın gemi başına 40 bin dolar kazandığını ancak ülkenin 200 bin dolar gibi bir gelir elde ettiğini vurgulayan Ercan, “Her bir geminin kaybı aslında ülke tanıtımından, istihdamdan bizi yoksun bırakıyor. Asıl kaybımız daha büyük oluyor” dedi.

Ercan ayrıca DTO İzmir Şubesi tarafından yayınlanan ‘Ben İzmirliyim’ adlı kitabı ve DTO İzmir’in üç ayda bir yayınlanacak “Denizden Merhaba” isimli dergisini de tanıttı. Ercan, “Gerçek denizciler yaratmak amacıyla bu kitap tüm ulaşım noktalarında ve okullarda öğrencilerle buluşturulacak” dedi. Denizden Merhaba dergisinin temellerinin ise önceki dönemlerde atıldığını ifade eden Ercan, “Konuyla ilgisi olan herkese denizciliği sevdirmek ve tanıtmak, faaliyetlerimizi, büyüklerin birikimlerini paylaşımlarını sunmak, denizcinin denizciye ulaşmasını sağlamak için hayata geçirilen yayınlardan biri. Bu yayınların camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda şirketinden emekliye ayrılması nedeniyle son kez meclise katılan Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Çakın’a da plaket verildi.



Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 29.01.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EGEBİRLİK Taşımac..
 COBRA Yachting-Bo..
 GİSAN Gemi
 V.SHIPS Inc. Turk..
 ABC SHIPSTORE D..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 NEGMAR Denizcilik..
 BİLGİLİ Denizcili..
 ŞAHPET Denizcilik..
 BORA Denizcilik S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim