Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemideki patlamada "akrilonitril" şüphesi
Tuzla tersaneler bölgesinde geçen hafta bir kişinin öldüğü,4 kişinin yaralandığı 'Tibil' isimli gemide meydana gelen patlamanın sebebi, gemide yapılacak keşif sonrası belirlenecek.

İstanbul Tuzla tersaneler bölgesinde 20 Ocak 2014 günü 'Tibil' isimli kimyasal tankerde patlama meydana geldi. Patlamada usta gemici Mehmet Marap(34) ölürken, Abidin Doğan, Ali Üstev, Engin Türkyılmaz ve Ahmet Çamlıoğlu yaralandı. Geminin gövdesinde 2 metre çapında büyük bir delik oluştu. Gemi, bordasındaki delinme nedeniyle yan yattı. Gemi kaptanı Murat Sevindim raporunda, "17 Ocak günü Petkim'den yüklediğim A.C.N. yükünü (kimyasal parlayıcı akrilonitril maddesi), 18-19 Ocak günü Yalova Limanı'na tahliye edip o gün Yalova/ Aksa'dan kalktım. Tuzla demirleme sahasına geldim. Sabah gezerken olay oldu. Hemen güverteye koştum. Mehmet Marap'ı cansız yerde yatarken gördüm. Yangın yoktu. Gemi yan yatınca personele gemiyi terk edin dedim. Daha sonra tahliye botuyla dönerek Marap'ın cenazesini bota koydum. Tekrar gemiye çıktık. 40 derece yan yatan gemiyi Ballast operasyonu ile düzelttik. 21 Ocak'ta sevk edildiğim adliyeden serbest bırakıldım" dedi.

HANGİ BORUNUN NASIL KESİLECEĞİ TALİMATINI VERMEDİM

Geminin ikinci kaptanı Durul Doğa Tombak ise ifadesinde gemide bazı eksikliklerin olduğunu ve bu eksikliklerin daha önce gemi donatanı Beykim Petrolcülük Gemi İşletmeleri şirketine bildirildiğini anlattı. Tombak, "Olay günü bir nolu tankın ejektesine (temizliğine) başladık. Bu tank bittikten sonra iki nolu tankın kurulamasına geçtik. Tankın içindeki personele dışarı çıkın, ejekteye (temizliğe) akşam devam ederiz dedim. Sabah şirket yetkilisi Burak Meriç gemiye geldi. Daha önce gemideki eksiklikler, şirkete bildirilmişti. Kaptan, ben ve Burak Bey gemiyi gezmeye başladık. Kötü durumda birkaç tane manika (havalandırma bacası) tespit ettik. Güverte reisi Engin Türkyılmaz'a birkaç tane borunun değişeceği ve hazırlık yapmaları talimatını verdim. Kesinlikle hangi borunun kesileceğini, nereden, nasıl, hangi şekilde kesileceği talimatını vermedim" dedi.

HAVA FİRARININ KESİLDİĞİNİ GÖRDÜM

Gemi adamı Ahmet Çamlıoğlu da ifadesinde bir havalandırma bacasının tamir için kesildiğini anlattı. Çamlıoğlu, "Geminin arka kısmına doğru giderken sancak tarafındaki hava firarlarından (havalandırma bacası, manika) birinin Abidin Doğan tarafından kesildiğini, başında güverte reisi Engin Türkyılmaz ile usta gemici Ali Üstev ve Mehmet Marap'ın olduğunu gördüm. İlk patlamayı duydum. Daha sonra iki patlama daha oldu. Herkes kaçıyordu. Mehmet Marap'ın güvertede yerde yattığını gördüm" dedi.


**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

Gemideki patlamanın sebebi gaz sıkışması
''TİBİL'' Gemisinde patlama; 1 kişi hayatını kaybetti




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 29.01.2014




Share |




YORUMLARINIZ


HELAL BE CENGİZ EVYAPAN
CENGİZ ARKADAŞIMIZI BU AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM SONU NE OLURSA OLSUN DOGRUYU KORKMADAN AÇIKLAYA BİLEN BU ARKADAŞA HERKEZİN TEŞEKKÜR ETMESİNİ BEKLİYORUM

Yazan: AYHAN DÖKEN - 10.02.2014 17:01:46


YALANCI KAPTAN
Mehmet Kutlu arkadaşlar bazen bırbırımızı ıstemedende olsa kırıyor uzuyoruz olay MAKINA GUVERTE AYRIMI YAPAN YADA ISI BILIP BILMEYEN DIYE BIRBIRINI ELESTIREN ARKADASLAR 2 OLAYI ANLATACAGIM IYI OKUYUN LUTFEN BUNDAN 2 AY ONCE CALISTIGIM GEMIYE USTA GEMICI ARKADAS GELDI ONA GIT 5 NOLU MERKEZ TANKIN KAPAGINI KAPA DEDIM TAM TANKIN KAPAGINI 14 DAKIKADA KAPADI KAPAMAK 1 DAKIKA BILE SURMEZ SURMUYORDA BU ADAMA SORSAN USTA GEMICI DIGER OLAYA GELIRSEK GEMI KAPTANIMIZ GZUNE KESTIRDIGI BIR COK KISIYE ZABIT VE PERSONEL KUFURLER VE HAKARET EDIYORDU BEN BU GEMININ KAPTANIYIM BU GEMI BENIM BEN NE DERSEM O OLACAK YOKSA VALIZI ALIN GEMIYI TERKEDIN DIYORDU GEMIDE MAKINA LOSTROMASINDAN 2 CARKCIDAN YAGCIDAN VE CARKCIBASINDAN OKADAR UGRASTIKI 2 KAPTANI YERIN DIBINE SOKTU CIKARDI TERBIYEDEN YOKSUN MESLEKI BILGIDEN HABERI OLMAYAN BU ADAM GUVERTEDE TANKLAR GASFRE YAPILMADAN KESIM YAPTIRDI YA KESERSINIZ YA VALIZI ALIR GIDERSINIZ TEHDITLERI YAGDIRDI SONUCMU GUVERTE PATLADI GEMI HURDAYA AYRILDI 1 GEMICI VEFAT ETTI BIR ARKADASIN KULAGI SAGIR OLDU BU ADAMDA ZABIT ISTE SIZE 2 ORNEK
Yazan: Cengiz EVYAPAN - 2.02.2014 21:01:41




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİKEL Denizcilik
 NİSA Denizcilik
 BEKIR SENGUL Ship..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 ARMADOR Denizcili..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 TAMİ Denizcilik
 GEMEK Denizcilik ..
 BEREM Denizcilik
 ALABANDA Deniz Ta..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim