Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk donanması Ümit Burnu yolunda
150 yıl sonra bir ilki yaşamaya hazırlanan Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrika ülkeleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla Ümit Burnu'nu geçecek.

Türk Donanması, Osmanlı Dönemi'nden sonra ilk kez Ümit Burnu'nu geçmeye hazırlanıyor.

150 yıl sonra bir ilki yaşamaya hazırlanan Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrika ülkeleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla Ümit Burnu'nu geçecek. Türk Deniz Kuvvetlerinin 17 Mart-27 Haziran 2014 tarihleri arasında yapacağı, kuzey, batı ve doğu Afrika sahillerini kapsayacak olan seyire 1 Tümamiralin 4 gemi katılacak. Barbaros Türk Deniz Grubu'nun Ümit Burnu'na yapacağı seyirde TCG Gediz, TCG Oruçreis, TCG Heybeliada, TCG Yarbay Kudret Güngör gemileri görev yapacak.102 gün sürecek ve Ümit Burnu'nu dolaşarak tekrar Türkiye'ye dönecek olan Türk Deniz Grubu, görev kapsamında 15 bin deniz mili yol kat ederek 27 ülkeye uğrayacak. Görev kapsamında Afrika ülkelerine insanı yardım malzemeleri de götürülecek.

Ümit Burnu'nu 150 yıl sonra geçmeye hazırlanan Türk Deniz Kuvvetleri'nin programı hakkında Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Donanma Komutanlığı'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Donanma Poyraz Limanı'nda demirli olan ve ilk milli gemi olma özelliği taşıyan TCG Heybeliada gemisinde düzenlenen toplantıya Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, 5. Muhrip Filotillası Komadoru Deniz Kurmay Albay İhsan Bakar ve gemi personelinin yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda basın Toplantıda Ümit Burnu seyri hakkında bilgilendirme yapan Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, “Afrika kıtasının batısından başlayarak, tüm Kıta'yı içine alacak şekilde, toplam 29 Afrika ülkesine yönelik eğitim ve liman ziyaretleri icra edilecek” dedi.

Tümamiral Murat Ali Dede konuşmasının devamında şöyle kunuştu: “Deniz Kuvvetleri'nin düzenlediği bu seyirde, dünya denizlerinde sancak/varlık göstererek Türk Dış Politikasını desteklemek, Afrika ülkeleri ile tesis edilen ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak maksadıyla, Tuğamiral Ali Murat Dede komutasında Gediz ve Oruçreis fırkateynleri ile Heybeliada korveti ve Kudret Güngör lojistik gemisinden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu teşkil edilmiştir. Bu kapsamda Afrika kıtasının batısından başlayarak, tüm Kıta'yı içine alacak şekilde, toplam 29 Afrika ülkesine yönelik eğitim ve liman ziyaretleri icra edilecek. ABD Afrika Komutanlığınca planlanan ve Batı Afrika ülkelerinin de katılım sağlayacağı Obangame Express Tatbikatı'na iştirak edilecek. Güney Afrika'da bulunan Overberg Atış Alanı'nda güdümlü mermi ve top atışları icra edilip Hint Okyanusu'nda, deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine ve deniz güvenliğine destek sağlanacak”



Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 03.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ


İFTİHARI GURURUMUZ
TÜRK MİLLETİNİN GURURU DENİZ KUVVETLERİMİZE AİT DONANMA GEMİLERİNİN AFRİKA TURUNU HAYIRLISIYLA TAMAMLAYIP AİLELERİNE KAVUŞMALARI DİLEĞİYLE ALLAH SELAMET VERSİN.

Yazan: Recep GÜNAYDIN - 17.03.2014 22:27:17




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YILMAR Denizcilik..
 AKUA GROUP Su Ürü..
 BEY Denizcilik
 MİNA Denizcilik v..
 HM Denizcilik Tic..
 RANA Denizcilik
 NNC Shipping. co.
 MERİDYEN Denizcil..
 EUROTRADE
 BEŞERLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim