Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Körfezi 6 dakikada geçirecek köprünün kesonları denize batırıldı
İstanbul-İzmir yolculuğunu 3,5 saate indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü inşaatında köprü kulesi temel kesonları (suyun içinde kalacak bölüm) denize batırıldı. Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Diliskelesi’nde düzenlenen temel atma törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı.

İstanbul-İzmir yolculuğunu 3,5 saate indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü inşaatında köprü kulesi temel kesonları (suyun içinde kalacak bölüm) denize batırıldı. Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Diliskelesi’nde düzenlenen temel atma törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan projenin en önemli kısmının İzmit Körfez geçişi olduğunu anlattı. Erdoğan, "İzmit Körfezi'ni dünyada ender rastlanan bir asma köprüyle geçiyor. Bu köprü kendi sınıfında toplam 2 bin 600 metre uzunluğuyla dünyanın 4. büyük köprüsü. Köprünün kule keson temelleri başka yerde imaal edildi, yüzdürülerek buraya getirildi. Bugün denizin 40 metre altındaki daha önce temellerini attığımız o temeller ile uzunluğu 42 metreyi bulan keson temeller birleştiriliyor. Üstteki keson temeller, denizin altındaki temellerle çok hassas bir batırma işlemiyle birleştirilecek ve böylece köprü inşaatının önemli bir aşaması daha tamamlanmış olacak." dedi. Erdoğan, çalışmaların önümüzdeki yıl tamamlanacağına vurgu yaparak, "Asma köprünün diğer işleri de planlandığı şekilde sürüyor. Önümüzdeki yıl sonu itibariyle, bu müjdeye dikkat İzmit Körfez Geçişi asma köprüsü ile Gebze-Gemlik ve Kemalpaşa ayrımı İzmir bölümündeki çalışmaları inşallah tamamlıyoruz. Projenin tamamında çalışmalarında yüzde 80, yapım işlerinde yüzde 30 gerçekleşmeye ulaştık. Bundan sonra işler daha hızlanacak." şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise köprü tamamlandığında Dilovası'ndan Hersek'e feribotla 40 dakikada alınan yolun 6 dakikaya ineceğini söyledi. Elvan, şöyle devam etti: "İstanbul-İzmir Otoyolu ile yılda Türkiye ekonomisine 1 milyar 100 milyon liralık tasarruf sağlanacak. Köprü Marmara ve Eğe bölgelerini birbirine bağlayacak. Bu iller arasında hızlı ekonomik ve güvenli bir seyahat imkanı oluşacak. Bu otoyolla birlikte 18 ilimiz ticaret ve sanayi alanında yeni bir canlanma yaşayacak." Projede takvimin önünde olduklarını belirten Elvan, "Toplam 4 bin 320 personelimiz, bin 70 adet iş makinemiz, 24 saat 3 vardiya halinde bu projeyi söz verdiğimiz tarihte yetiştirmek için canını dişine takarak çalışıyor." Elvan, Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa ayrımı İzmir kesimlerinde bugün itibariyle yapım çalışmalarında yüzde 30 fiziksel gerçekleşme sağlandığını ifade etti. Elvan, şimdiden yapılan yatırım tutarının 3 milyar 650 milyon lirayı bulduğunu kaydetti.



İSTANBUL-İZMİT OTOYOL PROJESİ

- İstanbul- İzmir karayolu yolculuğunu 3,5 saate inecek
- Proje kapsamında 433 kilometre uzunluğunda 3 gidiş 3 geliş toplam 6 şeritli yeni bir otoyol yapılacak
- Tamamlandığında İzmit Körfezi'nden karşıya geçme süresi 6 dakikaya inecek
- Yapımı süren Körfez Köprüsü 2 bin 682 metre uzunluğu ile de dünyanın en büyük orta açıklıklı köprülerinden biri olacak
- Projenin tamamı yaklaşık 9 buçuk milyar dolara mal olacak.
- Sadece köprü için 1 buçuk milyar dolar harcanacak
- Proje tamamlandığında yılda 870 milyon lira tasarruf sağlanacak
- Proje kapsamında Yalova – Bursa arasına 3 buçuk kilometre uzunluğunda 3 şerit gidiş 3 şerit geliş olmak üzere toplam 7 kilometrelik tünel inşa edilecek

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
30.09.2013 - STFA, 25 bin ton ağırlığındaki kesonları yüzdürdü
26.09.2013 - Körfez Köprüsü inşaatında kritik gün
06.01.2011 - Körfez Köprüsü'ne Japon imzası


Kaynak: Haberyurdum
Eklenme tarihi: 17.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEXPERT Teknoloji..
 HİLAY Denizcilik ..
 MCE KARGO
 GENÇ Denizcilik
 M&M
 PARİON Gözetim
 KADIOĞLU Denizcil..
 NİSA uluslararası..
 KARE Eğitim Ltd v..
 KALE Grubu
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim