Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ulusarası Mersin limanı genişleme Projesi'nin temeli atıldı
Uluslarası Mersin Limanı (MIP) Genişleme Projesi'nin temeli Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ında katıldığı törenle atıldı.

Mersin Limanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan MIP Genel Müdürü İsmail Hakkı Tas, İthalat ve ihracat anlamında Türkiye'de en fazla konteyner elleçleyen limanı olduklarını belirtti. Hayallerinin büyük ve bunla yetinmek istemediklerini ifade eden Tas, "Dünya ölçeğinde, globalleşen dünyada endüstrinin ihtiyacı olan bir limanı ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu. 1950-1960'lardan sonra konteyner endüstrisinin çok hızlı geliştiğine dikkat çeken Tas, özellikle son 10 yılda gemilerin daha da büyümesinin limanlara buna ayak uydurma zorunluluğunu doğurduğunu kaydetti. Türkiye'de liman profilinin çok hızlı değişeceğine inandıklarını anlatan Tas şöyle devam etti: "Buna hazırlık yapıyoruz. Dünyanın en büyük gemilerine hizmet verebilmek, ülkemizin ve bölgemizin ticaretine büyümesine inancımız tam. Bu anlamda başlangıçta 130 milyon dolar gibi gözükse de esasen toplamda 160 milyon doları bulacak bir yatırımın törenini yapıyoruz."

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise ülkede siyasi ve ekonomik istikrar AK Partinin hükümet olması ile birlikte geldiğini iddia etti. Sağlanan istikrarın ülkenin büyümesini güçlenmesini ve dünyanın önemli ülkesinden biri olmasına neden olduğunu anlatan Elvan, "Ülkenin büyümesinden güçlenmesinden rahatsız olan insanlar var. Gezi hadisesindeki bazı tweetleri hatırlıyorum özellikle Türkiye'nin gelişmesine yönelik haberlerle alay edilmeye çalışılıyordu. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir vatandaşı kendi ülkesinin gelişmesinden, kalkınmasından nasıl rahatsızlık duyabilir? Güçlü dirayetli, kararlı bir lidere sahibiz. Ama ona rağmen liderimizi, Başbakanımızı itibarsızlaştırma gayreti içinde olanlar var. Dışarıdan ciddi destek alıyorlar. Ama başaramayacaklar. Bundan emin olunuz. Halkımızın bize güçlü desteği sürdüğü müddetçe istikrarsızlıktan yana olanlar kesinlikle başaramayacaklardır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Elvan ve beraberindekiler ellerine aldıkları testerelerle lastikleri keserek temel atma işlemini gerçekleştirdi.



Kaynak: Cihan
Eklenme tarihi: 20.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PAK Kimya
 FERAH TUR. Sey. İ..
 EFOR Denizcilik
 İNKA
 GOODHOPE Shipping
 DELTA Marine Yach..
 ADRASAN Denizcili..
 BOCA Denizcilik v..
 A1 Denizcilik
 MOBİDİK Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim