Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Umman sultanı, Rumlara gemi hediye edecek
Umman sultanlığı Güney Kıbrıs Cumhuriyeti’ne gemi hediye edecek. Umman Sultanlığı Savunma Bakanı Sayyid Badr Bin Saud Bin Hareb Al-Busaidi’nin, Savunma Bakanlığı’na bir mektup göndererek Umman Kraliyet Deniz Kuvvetleri’nden bir geminin, hediye olarak Kıbrıs’a verileceğini açıkladı.

Umman Sultanı Kâbus bin Seyd El Ebu Seyd, iki yıl önce Güney Kıbrıs’ta ailesiyle birlikte yaptığı tatilde gördüğü hürmetten memnun kalarak savaş gemisi hediye etme kararında ısrarlı. Sultan Kâbus, ‘savaş gemisi bonkörlüğüne’ teşekkür eden Rum Büyükelçi’ye, “Sembolik bir hediye önemli değil” karşılığını verdi.

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Umman’a atanan Rum Büyükelçi Kostas Papdimas, önceki gün Sultan Kâbus’a itimatnamesini sunarken, “Liderimiz Anastasiadis, hediye etme kararı verdiğiniz savaş gemisinden dolayı teşekkürlerini iletti” dedi. Sultan Kâbus ise, “Hediye gemi, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla sembolik bir hareket” diye konuştu.

RUM UZMANLAR: GEMİ ÇOK ESKİ

Umman Sultanı’nın hediye gemisi henüz teslim edilmedi. Rum lider her ne kadar teşekkürlerini iletse de Rum askeri uzmanlar, geminin alınmasına çok eski olması ve işletmesinin eski teknoloji olması nedeniyle pahalıya mal olacağı gerekçeleriyle karşı çıkıyor.

Sultan Kâbus’un hediye etmek istediği Al Mubrukah adlı açık deniz karakol gemisi 1970 model. Rum Savunma Bakanlığı uzmanları, Umman Sultanı’na yat olması amacıyla alınan ve 1997’de karakol gemisine çevrilen geminin ihtiyaçları çerçevesinde kullanılabilir olmadığı raporunu verdi.

BAHŞİŞ KAVGASI ÇIKMIŞTI

Sultan Kâbus iki yıl önce Larnaka kentinde yaptığı Kıbrıs tatilinde Rum otel görevlileri, polis ve gümrük memurlarını ‘bahşişe’ boğmuş ve hatta Rum polisleri, bahşiş paylaşımında kavga etmişti. Alt rütbeli polisler, pahalı saatler ve hediye çeklerini, üst rütbelilerin kendi aralarında paylaşmasından şikâyetçi olmuştu.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 26.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÜSTÜN Denizcilik
 ERLER denizcilik ..
 FATOGLU Gıda San...
 SERAKİ Turizm Ltd..
 DALYAN Denizcilik
 CVS Denizcilik
 NİKMARİNE
 SERVER Denizcilik..
 FURKAN Denizcilik
 SEAHAWK Training ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim