Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiyi denize indiremediler
Kozaeli, Körfez ilçesinde bulunan, Yıldırımlar Holding’e bağlı Marmara Tersanesi’nde yapımı tamamlanan dün denize indirilmesi planlanan “YM Everest” isimli 16.500 DWT kapasiteli gemi, kızaklarda meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle denize indirilemedi.

Yıldırım Holding’e ait Körfez ilçesindeki Marmara Tersanesi’nde, tamamı Türk mühendislik ve işçiliğiyle yapılan 11’nci geminin denize indirilmesi için tören düzenlendi. Ancak yapımı 14 ayda tamamlanan ‘YM Everest” isimli kuru yük gemisi teknik bir arıza nedeniyle denize indirilemedi. Geminin denize indirilmesini izleyebilmek için tersaneye gelenler bu şanssızlık karşısında hayal kırıklığı yaşadılar. Marmara Tersanesinde düzenlenen törene; Marmara Tersanesi Genel Müdürü Elif Artan, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Zorlu, Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyesi kardeşleri Yüksel Yıldırım ve Mehmet Yıldırım, Yılmar Denizcilik Müdürü Kaptan Volkan Öztürk, çalışanlar ve aileleri katıldı.



HÜKÜMET YATIRIMCIYI DESTEKLESİN

Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Yıldırım, tören sırasında yaptığı açıklamada yatırımlar konusunda hükümetten destek beklediklerini söyledi. Gemilerin yapım aşamasında izinler ve onaylar konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Yıldırım, “Türkiye’nin bir numaralı yatırım yapan grubuyuz. Hükümet bizi desteklemesi halinde 2023 hedefini yakalayabilir. Yatırımlarımız sırasında istihdama katkı sağlıyoruz. Vergi veriyoruz. Bütün bunlara karşılık olarak biz yatırımcılın önünü açılmasını istiyoruz” dedi.

YM FUJİ MAYIS’TA İNECEK

‘YM Everest’ adlı kuru yük gemisi 300 personel tarafından 14 ayda inşa edildi ve yaklaşık 16 milyon dolara mal oldu. Marmara Tersanesinde önümüzdeki dönemde 1 adet 11.500 DWT’lik ‘YM Fuji’ isimli gemi inşa edilecek. Bu gemi ile birlikte sayı 12’ye çıkmış olacak. YM Fuji isimli gemi 2015 Mayıs ayında denize indirilecek.



Kaynak: Özgürkocaeli
Eklenme tarihi: 28.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEK Shipping
 PLUTO Dalış Merk.
 KARYA Shipping & ..
 POLARİS Denizcili..
 SOTRAMP Denizcili..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 YANARTAS Travel A..
 MİLLER&FLAMA Deni..
 NİKEL Denizcilik
 ERCAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim