Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizde beş yıldızlı tatil
Tahminler tuttu ve gemi turlarına ilgi son dönemde daha da arttı. Her sabah başka bir coğrafyada uyanmak isteyenler tatil için gemi turlarını tercih ediyor.

Gemi ile seyahat alışılmışın dışında bir deneyim olsa da hizmet ve servis kalitesinin yüksekliği, gemi içi aktivitelerin tatmin edici olması ve çevre gezilerinin keyifli geçmesi tatilseverlerin ilgisini çekiyor. Gemi tatili, çocuklu aileler için de ideal. İşte gemi yolculuğunun avantajları:

* Bavul açma-kapama gibi bir derdiniz artık yok: Gemide bavulunuzu bir kere açar, odanıza yerleştirir ve son güne kadar bir daha toplamazsınız. Ayrıca limanda sizden alınan bavullarınız odanıza kadar getirilir ve son gün sizin limanda çıkacağınız kapıda hazır olarak bekler. Bir gece önceden kapıya koyarsınız, gerisini gemi personeli organize eder.

* Yol yorgunluğunu ortadan kaldırır: Gemi seyahatinin en önemli avantajı yol yorgunluğunun olmamasıdır. Gemi siz uyurken yolculuk edeceğinden, odanızda dinlenip, sabah keşfedilmemiş bir limanda, güzel bir kahvaltıyla güne başlayabilirsiniz. Gün boyu gezip, eğlenip, yorulduktan sonra, odanıza çekildiğinizde gemi tekrar yol alır ve siz yine daha önce keşfetmediğiniz bir limanda uyanırsınız. Üstelik kara turlarında bir haftada en fazla iki-üç ülke görülebiliyorken, hiçbir yol yorgunluğu olmadan gemi turlarında beş-altı ülke görmek mümkün.

* Her damak tadına uygun yemekler ve mükemmel servis: Alakart veya zengin açık büfe seçenekleri ile günün bütün öğünlerinde lezzetli yemekler bulabilirsiniz. Alakart aldığınız yemeğin kalitesi, lezzeti ve sunumu İstanbul'un ünlü restoranlarından aşağı kalmıyor. Yemekler ve animasyon gibi etkinlikler büyük yolcu gemilerinde 18.30-20.30 ve 20.45-22.30 gibi iki parti şeklinde veriliyor. İlk gün nasıl yemek aldıysanız diğer günlerde aynı saatte alıyorsunuz. Seyahat rezervasyonunuzu yaptırırken hangi zaman diliminde yemek istediğinizi mutlaka belirtmeli, aynı masada yemeğe oturmak istediğiniz başka arkadaşlarınız varsa mutlaka rezervasyon esnasında bildirmelisiniz. Gemide son dakika değişiklikleri yapmak oldukça zor. Rezervasyon yaptırırken mutlaka operasyonel not düşüp gemiden talep edilmesini sağlamayı unutmayın. Boyut olarak nispeten daha küçük gemilerde ise, yemekler serbestçe yenir istediğiniz masada oturur, geminin belirlediği saatler içinde istediğiniz saat gidip yemeğinizi yiyebilirsiniz.

* Profesyonel ve iyi eğitimli personel: Gemi seyahatinin belki de en önemli artılarından biri her ülke insanı için o milletten profesyonel eğitimli garsonların çalışmasıdır. Böylelikle yemeğin damak tadınıza uyup uymayacağı, içinde domuz eti olup olmadığı veya yemek muhteviyatı konusunda dil bilmenize gerek kalmadan eksiksiz servis alabilirsiniz. Çalışan personele kurallar gereği paket tur içinde bahşiş ayrıldığından ve şikayet gelmemesi halinde çok yüksek kazançlar elde edebildiklerinden, güler yüzleriyle şaşılacak kadar iyi bir hizmet sunuyorlar.

* Her tür aktivite mevcut: Çocuğunuzu bırakabileceğiniz mini club, animasyon gösterileri, 4 boyutlu sinema, Formula 1 sürüş deneyimi, spor imkanları, koşu parkurları, yüzme havuzları, bovling, tenis, squash, bar ve disko, canlı müzik, gidilen ülkenin karakteristik eğlenceleri, terapi ve masaj imkanları, odanıza kahvaltı...

* Gümrüksüz uygun alışveriş: Gemideki Duty Free'lerde uygun fiyatlara elektronik ürünler, parfüm ve mücevher bulabilirsiniz. Ayrıca gemide casino da bulunuyor.

* Balolar ve gala yemeği: Gemideki balolar ve yolculuğun son günlerinde verilen gala yemeği, ceket, papyon-kravat ve gece elbiseleri ile adeta bir geçit töreni havasında, kendinizi lüks bir davette hissetmenizi sağlar.

HANGİ GEMİ TURU?

Gemi turuna çıkmadan önce turizm şirketlerinden yolculukla ilgili bilgi alabilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz. Bazı turizm şirketlerinin gemi turlarından örnekleri şöyle:

Jolly Tur
MSC Poesia gemisi ise yedi gecelik Norveç fiyortları turu. Güzergah şöyle sıralanıyor: Kopenhag, Warnemunde, Bergen, Flaam, Hellesylt.
* Louis Olympia gemisiyle Yunan adaları. Yolculuk dört gün sürüyor.
* İstanbul ve İzmir kalkışlı sekiz günlük Adriyatik turu. MSC Preziosa ile gerçekleşen turun güzergahı şöyle: Dubrovnik, Venedik, Bari, Katakolon ve İzmir.

Tura Turizm
Pullmantur Sovereign ile Akdeniz'de dört ülke, altı şehir turu. İstanbul çıkışlı turun güzergahında uğranan noktalar şöyle: Civitavecchia (Roma), Floransa, Nice/Monte Carlo, Barselona, Tunus, Napoli. Bu turun Barselona çıkışlı alternatifi de bulunuyor. Tur altı, yedi ve sekiz gece sürüyor.
* Pullmantur Sovereign ile Baltık şehirleri turu İstanbul çıkışlı ve yedi gecelik. Tur güzergahında uğranan duraklar ise Kopenhag, Malmö, Wismar, Stockholm, Helsinki, St. Petersburg, Tallin (Helsinki).

Pronto Tour
Temmuz ve ağustos ayları boyunca her hafta hareket eden Louis Olympia gemisiyle Yunan adaları. Yolculuk dört gün sürüyor.
* İstanbul ve İzmir kalkışlı sekiz günlük Adriyatik turu. MSC Preziosa ile gerçekleşen turun güzergahı ise şöyle: Dubrovnik, Venedik, Bari, Katakolon ve İzmir.
* MSC Lirica ile Batı Akdeniz turu. Sekiz gün süren yolculuğun başlangıç tarihi 1 Haziran.
* Costa Mediterrranea ile İskandinavya Fiyordları turu. 11 Haziran'da gemi hareket ediyor. Yolculuk sekiz gün sürüyor.
* MSC Poesia ile Akdeniz, Portekiz ve Fas turu. Yolculuk 10 gün sürüyor. Not: Yunan Adaları ve İstanbul-İzmir hareketli Ege-Adriyatik turları dışındaki programlara THY ile gidiş-dönüş uçak bileti ve liman transferleri de dahil.

Etstur
Aegean Paradise gemisiyle perşembe günleri Çeşme kalkışlı üç gecelik Yunan Adaları turu. Bu tur, 12 Haziran-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Güzergah şöyle: Çeşme, Mykonos, Santorini, Pire ve tekrar Çeşme.
* Aegean Paradise gemisiyle üç gecelik Yunan Adaları turu. Perşembe günleri Çeşme kalkışlı turlar 5 Haziran-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Güzergah şöyle: Çeşme, Mykonos, Santorini, Rodos ve Çeşme

GEMİ TURLARININ GÖZDE DURAKLARI:

FİYORT ÜLKESİ NORVEÇ

Norveç'in en karakteristik özelliği fiyortları. Fiyort karaların çok içlerine kadar giren iki kenarı yüksek ve dik olan dar, derin körfezler anlamına geliyor... Karada kilometrelerce içeriye doğru uzanabilen fiyortlara, en çok Norveç, İskoçya, İzlanda, Grönland, Alaska, Güney Şili ve Yeni Zelanda kıyılarında rastlanıyor. Ancak, dünyanın en güzel fiyortlarına Norveç ev sahipliği yapıyor. Bu yüzden fiyortlar dendiğinde akla ilk gelen ülke Norveç oluyor ve kuzeyin bu soğuk ülkesi, turizm gelirinin çok önemli bir bölümünü turizm şirketlerinin büyüleyici güzellikteki fiyortlarına düzenlediği turlar sayesinde elde ediyor. Norveç fiyortları turları, genellikle, Norveç'in önemli kentlerinden biri olan Bergen ile Kirkenes arasında yer alan irili ufaklı 30'un üstünde limanı kapsıyor.

EGE-ADRİYATİK ROTASI

DUBROVNİK: Hırvatistan'ın güney ucundaki Dubrovnik Adriyatik'in incisi olarak biliniyor. Dünyanın en güzel kale kentlerinden biri. Dubrovnik; plajları, eski şehri çevreleyen tarihi surları ve kiliseleriyle öne çıkan bir şehir. Şehirde dünyaca ünlü markaların mağazaları, gösterişli restoranlar ve her bütçeye uygun kafeler bulunuyor.
BARİ: Güney İtalya yarımadasının limanı ve fuarlarıyla ünlü, Napoli'den sonra en büyük ikinci kenti. İtalya'daki çoğu şehir gibi Bari de yeni şehir ve tarihi şehir olarak ikiye ayrılıyor. Tarihi şehir; kuleleri ve labirente benzeyen, çoğunlukla araçların giremediği kadar dar sokaklardan oluşuyor. Aziz Nikolas Kilisesi ve Norman Kalesi mutlaka görülmesi gereken yerler.
VENEDİK: İtalya'nın kuzeydoğusunda, Adriyatik Denizi'ne yakın, 409 köprünün birbirine bağladığı 116 adanın üzerine kurulmuş. Güvercinleriyle ünlü San Marco Meydanı, gondollar ve birçok mimari yapı ve sanat eserleriyle donatılmış şehirde huzur ve güzellik anlamında aradığınız herşey var.
KATAKOLON: Katakolon sadece 600 kişinin yaşadığı küçük bir kasaba. Bu şirin kasaba, çiçeklerle süslenmiş bahçeli evleri, küçük kafeleri ve hediyelik eşya dükkanlarıyla turistlerin keyifli vakit geçirdiği bir nokta.

SAN TORİNİ'DEN GİRİT'E YUNAN ADALARI

SANTORİNİ: Birçok ziyaretçi en güzel ve en romantik Ege adası olarak Santorini'yi söyler. Asıl adı Thera iken Venedikliler buraya Santa-İrini adını vermiş. Yunan adaları içerisinde en güzel manzaraya sahip, bu yüzden dünyanın en çok fotoğrafı çekilen adası. Hilal biçimindeki adanın her noktasından iç deniz görülüyor.
Mykonos: Eğlencesi ve gece hayatı ile ünlü olan adada eğlenceler plajlarda başlıyor. Böylesine küçük bir adada sayıları 15'i bulan plajlar Mykonos'un bir tatil adası olduğunu gösteriyor. Mykonos limanına en yakın olanlar Malalianos ve kalabalık Tourlos plajları. En iyileri ise Paradise, Super Paradise, Agrari ve Elia... Sokaklarda gezerken, beyaz ve çiçeklerle bezenmiş şirin evlerle karşılaşıyorsunuz.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 14.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KÖKSALANLAR Deniz..
 BEY Denizcilik
 CSM Denizcilik ve..
 NEW MOON Shipping..
 BURTRANS Shipping
 ALFA tanker & ACM..
 ABC SHIPSTORE D..
 ERK Denizcilik
 EDITH Yatçılık
 JASMİNE COURT Hot..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim