Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Elektrik Zabitleri için karada iş imkanı
Yüzde 20'ler civarında seyreden elektrikteki kayıp kaçaklarla etkin mücadeleyi amaçlayan Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü, Hazine'yi ikna ederek, 2 bin 500 işçi alımı için izin kopardı. Kayıp ve kaçakların plananlanan sürede yüzde 12'ler civarına çekilmesi amacıyla ilk etapta 4 bin elemana ihtiyaç duyarak programını buna göre planlayan TEDAŞ Genel Müdürlüğü, Hazine'yi bu konuda ikna edemeyince, ancak 2 bin 500 eleman kadrosu ile yetinmek zorunda kaldı.

Uygulanan makro ekonomik hedefler ve bütçe disiplini doğrultusunda KİT'lerde fazla eleman istihdamına izin vermeyen Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), tüm KİT'ler için hedeflediği 4 bin elemanın büyük bölümü de böylece istihdam doğrultusunda, TEDAŞ'a tahsis edilmiş olacak.

İLK ŞART, DEVLET MEMUR VE İŞÇİ SINAVI

TEDAŞ'ta geçici işçi olabilmek için ilk olarak devlet memur ve işçi sınavlarını kazanmış olma şartı aranacak. Endüstri meslek liselerinin elektrik bölümünden mezunlar, TEDAŞ'ta teknisyen kadrosu ile istihdam edilecek.

Ayrıca meslek yüksek okullarından elektrik bölümünden mezun olanlar da yine tekniker olarak çalıştırılacak. TEDAŞ ayıca üniversitelerin elektrik ve harita mühendislik bölümlerinden mezun olanları da mühendis kadrosunda geçici işçi olarak işe alacak. TEDAŞ'ın belirlediği personel istihdamı programına göre, üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olanlar ise tahakkuk ve tahsilat birimlerinde çalıştırılacak.

ÜCRETLER

TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde çalıştıracağı geçici personele ödeyeceği ücretler de belirlendi. Buna göre, TEDAŞ dört farklı kadroda görevlendireceği personelden, teknisyenlere 750 milyon lira, teknikerlere 980 milyon lira, idari personele 900 milyon ve mühendislere de 1 milyar 162 milyon lira maaş ödeyecek.

İstihdam edilecek olan personelin listesi İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından sınav sonuçlarına ve şahısların mezun oldukları bölümlere göre belirlenecek. İŞKUR'un kriterlere uygun olarak belirlediği 5 bin kişi arasından TEDAŞ mülakat yaparak 2 bin 500 elemanı belirleyerek, geçici işçi statüsü ile istihdam edecek.


Eklenme tarihi: 10.08.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CK Shipping
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 MOBYDİCK Yat
 NAMAR Denizcilik
 SANOVEL İlaç
 UZMAR Uzmanlar De..
 HM Denizcilik Tic..
 ÇEBİ Denizcilik
 İYEM Asya Denizci..
 REKA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim