Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Balıkçı barınağı bitmeden rantı başladı
Arsin'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2014 yatırım programına alınarak inşaatına başlanan Balıkçı Barınağı’nda hayali dam satışı olduğu iddiaları balıkçıları kızdırdı. Arsin Su Ürünleri ve Balıkçılar Kooperatifi başkanı Kemal Atar, “Arsin’deki balıkçı barınağında kurulacak damlar balıkçılar dışında kimseye hizmet edemez. Damlarda içki içilmemesi için herkese taahhütname imzalattıracağım” dedi.

Arsin İlçesi’nin kurulduğu günden bu yana balıkçıların en büyük hayali durumunu gelen ve 20 milyon liraya mal olması beklenen Arsin Balıkçı Barınağı inşaatı geçtiğimiz günlerde başlarken, burada kurulacak olan damların balıkçılık yapmayan kişilere devredildiği yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Arsin Su Ürünleri ve Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Kemal Atar, en büyük hayallerinin gerçekleşmek üzere olduğunu belirtirken, “Arsin kurulalı buradaki balıkçıların hayalidir barınak. Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllardan buyana denizci kasabası olan Mısır buğday, pirinç taşıyarak Karadeniz’i doyuran, dedelerin torunları barınak sayesinde yine Karadeniz’e kapısı açılarak denizle buluşuyor. Sinop’tan sonra en büyük av sahalarına sahip olan Arsin, barınak sayesinde ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaktır. Arsin’de balıkçılıkla geçinen vatandaşlar için büyük önem taşıyan balıkçı barınağı projesi Arsin’imize kazandırılmış olacak. Arsin Balıkçı Barınağı’nın 2 yıl içerisinde bitirilip teslim edilmesi planlanıyor. Yapılmakta olan Arsin Balıkçı barınağının uzunluğu 485 metre olup sahil boyu 210 metre, denize doğru sahil dolgusu 40 metre olarak inşa edilmektedir. Barınağın hızlı ilerlemesinden büyük memnuniyet duyduk. Emeğe geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Atar, barınak inşaatının başlamasıyla birlikte ilçede bazı iddiaların dolaştığını da ifade ederek, “Bu tür dedikoduları ve iddiaları üye olamayanlar ve ya da üyelerin bir kısmı yapıyor. Herkes Arsin Balıkçı Barınağı’nda da diğer barınaklarda olduğu gibi ‘oturacağız, içki içeceğiz, alem yapacağız’ zannediyorlar. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Arsin Balıkçı Barınağı kesinlikle bu tür bir barınak olmayacak. Noter’den evrak hazırlatıp bütün üyelerime imzalattıracağım. Zaten şu anda ortada dam diye bir şey de yok. Liman bitecek. Kooperatif kiralayacak bir proje yapacağız. Projeye ne kadar dam sığarsa o kadar dam yapacağız. Biz kimseye demedik ki ‘Sana dam vereceğiz’. Bir numaralı üyeyim ama benim bile şu anda bir dam hakkım yoktur. 125 civarında üyemiz var. Burada balıkçılığın dışında hiçbir faaliyete fırsat vermeyeceğiz. Sakın ola ki kimse hissemi satarım, devrederim diye düşünmesin. Böyle müthiş bir dedikodu dönüyor. Tek girişli, güvenlik görevlisi kamerası olacak. Herkesten Noter kanalıyla taahhüt alacağız. Aile dışında kimse gelemez. Getiren, alem yapanın, içki içenin, üyeliği de düşecek. Buradan hayali barınak alıp satanlar bile var. Daha damın yapılıp yapılmayacağı bile belli değilken var olmayan bir şeyi nasıl satıyorlar anlamış değilim. Yönetim kurulu olarak biz bu tür girişimlerde bulunanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim üye sayımız bellidir, onlar dahi devir etseler kimse hak sahibi olamaz. Arsin Balıkçı Barınağına katkısı olan Arsin Su Ürünleri Kooperatifi yönetimi olarak, balıkçılar olarak, Arsin halkı olarak, ömür boyu minnet duyacağız” dedi



Kaynak: Günebakış
Eklenme tarihi: 19.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BLUE DE NIMES
 SAROS Dalgıçlık H..
 YALOVA Sualtı Su ..
 NAKLET Ticaret Lt..
 DOĞRU Denizcilik
 BEŞERLER Denizcil..
 FURUNO Denizcilik
 GMARİN
 MERYEM ANA Deniz ..
 MİLLER&FLAMA Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim