Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ege'de eğlence turizmi patlıyor
Bu yaz eğlence gemileri Ege'ye damgasını vuracak. 12-15 Haziran'da düzenlenecek olan festival de turizme doping olacak.

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek olan Summerfest Cruise Gathering 12-15 Haziran tarihleri arasında başlıyor. Çeşme'den Mykonos'a oradan da Santorini'ye gidecek olan cruise parti gemisiyle organize edilen festivalde Milk & Sugar, Tom Novy, Outwork, Funky C ve Ozan Doğulu'nun sahne alacak. Son yıllarda gündüz ve gece gerçekleşen eşsiz eğlence anlayışıyla adını sıkça duyduğumuz Yunan adalarından olan Mykonos'un en iyi beachleri ve gece kulüplerinde eğlenecek olan katılımcılar, aynı zamanda Cruise Gathering gemisinin güvertesinde gerçekleştirilecek dev partilerle de değişik bir tatil yaşayacaklar. Sunulan vizesiz katılım fırsatı ile yerli yabancı ünlü DJ performansları ve her şey dahil konsepti ile bu yaz bu gemi çok konuşulacak. Sadece 780 kişinin katılabileceği gemide kişi başı fiyatlar 299'dan başlayıp 800 euroya kadar çıkıyor. Ark Organizasyon'un girişimci ortakları Kayahan Göltepe ve Ruhi Sümer Yunanistan'dan gemiyi nasıl kiraladıklarını ve bu fikirin nasıl doğduğunu anlattı.

Bu fikir nasıl doğdu?

Hem katılımcı sayısı hem süre hem de ekonomik boyutta 18 yıldır Türkiye'nin en büyük kış festivali Winterfest'i düzenliyoruz. Her yıl projeler geliştirip hedef kitlemize farklı deneyimler yaşatmaya çalışıyoruz. 9 senedir de Türkiye'nin çeşitli tatil bölgelerinde yaz festivalleri düzenledik. Kendimizi sektörde birbirinden ayrılması çok güç, klişe ve farklı hiçbir şey sunmayan organizasyonların içinde bulduk. Bu noktada da fark yaratmak gerektiğini düşündük. Ege'nin muhteşem adalarını, eğlenceyi ve konaklamayı nasıl birleştirebiliriz dediğimiz noktada Summerfest Cruise Gathering ortaya çıktı.

Kaç kişilik istihdam olacak?

Organizasyon için kiralanan Aegean Paradise gemisi personeli dışında aktiviteler ve sponsor etkinlikleri için festival sırasında yaklaşık 150 kişilik bir ekip olacağız. Festival hazırlıkları içinse 45 kişilik bir ekip 6 aydır çalışıyor.

Neden Yunan adaları? Yunan gemisi kiralamanızda bu ülkedeki kriz etkili oldu mu?

Ege büyülü bir coğrafya. Çeşme'den başlayacak festivalimiz Yunan Adaları'nı kapsamasaydı yarım kalacaktı. Bu nedenle programımıza Mikonos ve doğal güzellikleri açısından bir volkanik mucize olan Santorini'yi ekledik. Kiraladığımız gemi bin 250 kişi kapasiteli bir cruise gemisi. Konforlu kabinleri gerçekleştirmeyi planladığımız aktiviteler için uygun sosyal alanlarıyla tam da aradığımız özelliklerde. Gemi kirası festival bütçemizin yarıya yakınını kapsıyor. Yaklaşık 2 Milyon TL'lik bir festivalden bahsedebiliriz.

Talepten memnun musunuz?

İlgi çok gidiyor iyi. Hiç tanıtım yapmadığımız halde online rezervasyon ile üç günde 220 kişilik kayıt aldık.

4 AYDA 100 BİN KİŞİ BEKLİYOR

Ege'de bir başka eğlence gemisi ise 14 yıldır hizmet veren Bodrum Katamaran. Bu gemi haftanın 7 günü Bodrum'dan gece 1'de açılıyor ve sabah 5'te dönüyor. Bu geminin diğerinden farkı konaklama sunmaması. Katamaran 2 yıllık bir inşaat sonrasında 2000'de denize indirilmişti.

YABANCILARIN TAKİBİNDE

Bin metrekarelik alana sahip gemi, her akşam karadan 2 mil açılıyor. Geminin sahipleri Dilek-Mehmet Birgen çifti, "Sesimiz karaya gitmesin diye Bodrum Kalesi'nden Karaada'ya kadar açılıyoruz. Sabah 5'te tekrar karaya yanaşıyoruz" diyor. Toplam bin 750 kişilik kapasiteye sahip Katamaran'da konaklama, yemek yok. Sadece aperatif yiyecek ve içecekler var. Gece dönmek isteyenler 80 kişilik gulet ve 3 adet sürat teknesiyle karaya taşınıyor. Mehmet Birgen aynı zamanda Suudi Arabistanlı Bin Ladin Ailesi'nin Türkiye'deki inşaat firmalarının iş bağlantılarını yapıyor. Birgen, "14 yılda 1 milyondan fazla kişi bizim gemimizde eğlendi. Bu yıl 4 ayda 100 bin kişi bekliyoruz" diyor. Ciro hedefleri ise 2.5 milyon lira. Dilek Birgen ise dünyada bu geminin tek olduğunu belirtirken müşterinin yüzde 50'sinin turist olduğunu vurguluyor. Geçen yıl Hollandalı bir yatırımcı şirketin gemiyi satın almak istediğini söyleyen Dilek Birgen, bu yıl ise İngiliz ile Dubaili yatırımcı gruplarıyla görüştükleri bilgisini verdi.

ÜNLÜLER GELİYOR

Bugüne kadar Bodrum Club Katamaran'a geçen yıl gelen ünlü yabancı konuklar arasında Lord Ceawlin Thynn ile evlenerek İngiliz kraliyetine bağlı unvanlardan birini alan ilk siyahi olan Nijeryalı Emma McQuiston, Fas Kralı'nın kuzeni, Erick Morillo (Reel2Real Grup'dan), Dubaili prensler var.



Kaynak: Sabah - SİNAN ÖZEDİNCİK
Eklenme tarihi: 26.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CTM Denizcilik
 ALTERNATİF Denizc..
 ESA Denizcilik
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 SERVER Denizcilik..
 KARE Eğitim Ltd v..
 OBA Denizcilik
 ELKENZ Denizcilik..
 ALEYNA denizcilik
 REYSAŞ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim