Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk karasularında seyir güvenliği artırılıyor
Denizcilik Müsteşarlığı’nın AnelTech ve Avustralyalı ortağı AMS ile gerçekleştirdiği Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS) hizmete girdi. Sistemin açılışına katılan Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu vatan ne Erdoğan’ın ne de Binali Yıldırım’ın, bu bayrak bu vatan hepimizin. Yapılan hizmet ülkeyedir” dedi.

Otomatik Tanımlama Sistemi’nin açılış töreni, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı’nda Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Denizlerde seyreden gemi trafiğinin izlenmesi, analiz edilmesi ve yönetilmesini sağlayacak AIS, ANEL Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri (AnelTech) ve Avustralyalı iş ortağı Australian Maritime Systems (AMS) tarafından kuruldu. Törende Yılmaz, AMS Genel Müdür Yardımcısı John Davis’e ve ANEL Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel’e plaket verdi.

Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada, sistemin 2007 yılının sonunda kadar tamamlanabileceğini fakat gerçekleştirilen çalışmalar sonucu sistemin çok kısa bir sürede tamamlandığını söyledi. Türkiye’nin Akdeniz ülkeleri arasında AIS denetimine sahip tek ülke olduğunu kaydeden Yılmaz, tesisin Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından öncelikle güvenlik için kullanılacağını dile getirdi. Yılmaz, çalışmalarından Binali Yıldırım’a teşekkür ederek, “Bu vatan ne Erdoğan’ın ne de Binali Yıldırım’ın, bu bayrak bu vatan hepimizin. Yapılan hizmet ülkeyedir” diye konuştu.

DENİZLER GÖZLEM ALTINDA

ANELTECH’den yapılan açıklamaya göre, söz konusu sistemle Türkiye, Doğu Akdeniz’de, Ege’de ve Karadeniz’de seyreden gemileri 24 saat Ankara’dan izleyebilecek. Projeyle Türk kıyılarındaki seyir emniyeti ve deniz güvenliği çok ileri seviyeye ulaştırılacak, seyreden 300 Groston ve üzeri gemilerin adı, sahibi, yükü, gittiği liman, tahmini varış zamanı, uzunluğu, uyruğu gibi bilgileri kontrol merkezi ekranlarında anında ve tüm yan bilgileriyle beraber izlenebilecek. Ayrıca, geminin kapsama alanına girdiği andan itibaren izlediği rota, hızı, pozisyonu, izleriyle beraber ekranda görüntülenerek saklanabilecek. Böylece hem seyir güvenliği arttırılacak hem de denizlerdeki kazalar ve benzeri durumlarda kayıtlardan yararlanılarak gerçek bilgilere ulaşılabilecek.

Eklenme tarihi: 09.07.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NOVA Gemi Acentel..
 UTL Denizcilik
 NARAL Deniz Taşım..
 EMRE Denizcilik
 AY İnşaat Turizm ..
 ÜÇEL Denizcilik A..
 CoShip
 SINKO Internation..
 MAK Denizcilik Ti..
 BUTONİ A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim